Waarom muziekles?

Muziekles van topmusici

Waarom muziekles?

Herken je dit?

Misschien probeer je in je eentje of via YouTube een instrument te leren spelen? Je favoriete instrument lijkt te moeilijk om het op een behoorlijke manier onder de knie te krijgen? Je krijgt heesheid of stemproblemen met zingen en je denkt dat je geen mooie stem hebt? Je loopt vast en verliest het plezier, terwijl muziek juist iets is waar je blij van wordt! Is opgeven een optie? Niet wanneer je gesteund en begeleid wordt door een ervaren docent!

Wat kun je verwachten van je muziekles?

Als je muziek wilt maken op een manier die jou een goed gevoel geeft, moet je daar best veel tijd en aandacht in investeren. Als instrumentalist oefen je heel veel toonladders, oefeningen, etudes, voordrachtstukken en orkest- of ensemblepartijen. Een ontspannen houdig, de juiste techniek en effectief studeren leer je met persoonlijke tips en aanwijzingen van een pro.

De zin van zangles!

Ook als zanger heb je veel oefening nodig. Allereerst is je instrument een deel van je lichaam! Daar dien je dus goed voor te zorgen. Een ervaren zangdocent weet exact wat dat betekent en kan je dat helder uitleggen. Je stem in goede conditie brengen en houden is prioriteit, dus daar krijg je tips en waardevolle adviezen voor. Daarnaast werk je aan repertoire, lied, opera, songwriter, musical, popsongs, jazz, Turkse muziek of wat je wilt! Je ontdekt en ontwikkelt een scala van verschillende klanken en expressies. Het fijne is dat je docent overzicht heeft wat jouw stem kan en waar je behoefte aan hebt om vrijer en mooier te kunnen zingen. Ontdek de beste weg om je doelen te bereiken.

Logisch

Je gaat beginnen met muziekles, maar ook als je vroeger gespeeld hebt en de draad weer wilt oppakken, of regelmatig speelt en merkt dat je niet verder komt, het is logisch dat je op zoek bent naar een echte docent die je begrijpt en verder helpt en inspireert. Met priveles krijg je, eventueel ook online, precies die aanwijzingen die je nodig hebt om op een hoger niveau te kunnen musiceren.

Persoonlijke aandacht

De persoonlijke aandacht en prettige sfeer in de prive muzieklessen doen er toe voor je leerproces. Live contact is een belangrijk onderdeel van musiceren en van je les. Een docent die zich in jou verdiept en begrijpt waar je naar op zoek bent, kan je beter begeleiden. De instructies worden helemaal op jouw doelen afgestemd zodat je, in je eigen tempo, vorderingen maakt en gemotiveerd blijft.

Live muzieklessen!

De interactie tussen jou en je docent en de beleving van geluid, sfeer en akoestiek in een live muziekles maken je les speciaal. Bij het zingen of het bespelen van een instrument gaat het, naast het aanleren en ontwikkelen van de juiste instrumentale- of vocale techniek, natuurlijk vooral over persoonlijk contact, klank en expressie. Luisteren, goed kijken, voordoen en nadoen (spiegelneuronen), het werkt super in de live lessen.

Valkuil

Het klinkt als je net met een nieuw stuk of nummer begint echt niet zoals je wilt. Lang en vaak oefenen op iets wat je onder de knie wilt krijgen zou de manier zijn...Maar pas op! Je herhaalt een lastige passage eindeloos veel keren en als je niet goed weet wat je doet, studeer je dus je 'fouten' grondig in! Zonde van je tijd! Het kost jou en je docent veel moeite om dit te vervangen door hoe het wel zou moeten!

Hoe dan wel?

Het aanleren van hoe en wat je studeert is de beste manier als je 'lekker en ontspannen wilt kunnen muziekmaken. Je speelt of zingt voor je plezier, toch? Des te belangrijker dat je met geduld, creativiteit en inzicht aan de slag gaat om direct het juiste aan te leren. Een goede en ervaren leraar helpt je hiermee.

Het gaat om het proces?

Plezier in het maken van muziek en in het oefenen zelf zijn nauw verbonden. Het belangrijkste is dat het proces zelf, het trainen, oefenen, studeren, of hoe je het ook  noemt, aantrekkelijk is. Dat is best een kunst!  In de muzieklessen besteden we daar veel aandacht aan. Spelen, je nieuwsgierigheid volgen, nieuwe dingen ontdekken en daardoor uitdaging en plezier vinden in het proces.

Je maakt wat mee!

Hoe voel je je als je niet veel hebt kunnen oefenen? Wat gaat er door je heen als je een 'fout' maakt of kraaie-vals speelt of 'nog niet eens tot 4 kunt tellen' in een simpel liedje? 'Fouten maken' hoort bij het leerproces. Sterker nog... wat is 'fout' eigenlijk?  Je vergissen? Een 'verkeerde' noot spelen?  Een vreemd geluid uit je keel of instrument horen komen? Wij docenten kunnen daar wel tegen hoor... je bent niet de enige ;--)

Reken af met dat stemmetje!

Je leert het nooit en je hebt geen talent? Je moeder zei het al? Zeg liever dat je iets anders voor ogen hebt en dat je daar naar op zoek gaat! Je kwetsbaar opstellen en durven 'falen' biedt veel vrijheid.... en daardoor gaan sommige dingen in je spel of op vocaal gebied opeens vanzelf. Belangrijk dat je de juiste instructies hebt gekregen en ze opvolgt! Die positieve ervaringen opslaan in je gevoel, in je beleving, en ook in je fysiek geheugen, vormen een basis voor vocale en instrumentale voortgang. Belangrijk is het loslaten van gewoontes die je belemmeren in je groei, ontwikkeling en succes!

Kinderen ontdekken muziek!

Muziekles voor jonge kinderen is belangrijk. Jonge kinderen zijn zeer ontvankelijk voor klank, ritme en rijm en dompelen zich graag onder in muziek. Door muziek wordt hun zelfvertrouwen gevoed en hun verbeelding geprikkeld. Muziek stimuleert bovendien het taalgevoel en bevordert de motoriek. Muziek maken en een instrument leren spelen bevordert de cognitieve, sociale en emotionele vaardigheden en is dus behalve leuk ook belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Ontdek Muziek! Laat kleuters op speelse manier kennismaken met de basisbeginselen van muziek, gitaar, ukulele, blokfluit, piano, liedjes zingen, klappen en bewegingssplletjes.

Beginners 

In de privelessen of groepslessen leer je de basisbeginselen van je instrument/omgaan met je stem, ritmes, basis muziektheorie en notenlezen. Onder deskundige leiding en met modern lesmateriaal werk je aan de ontwikkeling van je techniek en muzikaliteit.

Gevorderden

In een priveles verdiep jij je in het uitgebreide repertoire en breng jij je techniek en muzikaliteit op een hoger niveau. Professionele en inspirerende muzikanten delen hun passie voor muziek met jou!

Je favoriete muziek

Jouw inbreng in de les is van belang en uiteraard speel je de muziek die jou raakt. Dit kan uiteenlopen van barok, klassiek tot pop, geimproviseerde muziek, jazz folk, songwriter of muziekproductie. Je kunt met je docent werken aan de voorbereiding van een optreden, solo, kamermuziek- koor- of orkestpartijen, en...plezier in muziek staat voorop!

Betaalbare muzieklessen in de buurt!

Zanglessen nemen of een instrument leren bespelen bij een ervaren enthousiaste muziekleraar in de buurt? Beginner of gevorderd? Gun jezelf wat je een ander ook gunt! Hier vind je inspirerende muzieklessen voor jongeren, kinderen en volwassenen. 

Jouw toekomst, vol muziek, creativiteit en plezier begint vandaag! Wat wordt jouw eerste stap?