Waarom privé muziekles?

Muziekles van topmusici

Waarom privé muziekles?

Persoonlijke aandacht

De magie van muziek en de mogelijkheden om je passie te ontdekken, te beleven en te uiten zijn oneindig! Als je muziek wilt maken op een manier die jou een goed gevoel geeft, moet je daar best veel tijd en aandacht in investeren. Maar ook goed en deskundig begeleid bij worden.

Instrumentalist of vocalist

Altijd werk je aan de kwaliteit van je klank en aan de ontwikkeling van je muzikaliteit. Je techniek stelt je, als het goed is, instaat om uiting te geven aan je gevoel en je muzikale stroom.  Een ontspannen houding, de juiste techniek en effectief studeren leer je met persoonlijke tips en aanwijzingen van een betrokken en ervaren docent.

Een docent die bij je past

De persoonlijke aandacht en prettige sfeer in de privé muzieklessen leveren een niet te onderschatten bijdrage aan je leerproces. Live contact is een belangrijk onderdeel van musiceren en dus van je les. Een docent die zich in jou verdiept en begrijpt waar je naar op zoek bent, kan je beter begeleiden. De instructies worden helemaal op jouw doelen afgestemd, zodat je in je eigen tempo progressie maakt.

Spiegelneuronen

Wanneer je van heel dichtbij meemaakt hoe een ervaren musicus zingt of speelt, leer je op een heel directe, in eerste instantie misschien onbewuste, manier. Uiteraard moet je open zijn en goed kijken, voelen en luisteren. Je pakt middels spiegelneuronen de informatie op en wat je waarneemt kun je direct proberen na te doen. Je zult verbaasd zijn! Je docent kan je bijsturen en je gaat zo echt de diepte in om wat je aan het leren bent onder de knie te krijgen!

Ontdek steeds meer

Als je nieuwsgierigheid geprikkeld wordt ontdek je steeds meer achtergronden en groeit je kennis en inzicht in de techniek van zingen en spelen. Er gaat een wereld voor je open! Je verstevigt je muzikale basis ook met muziektheorie, om de inspiratie en structuur van de muziek die je speelt beter te kunnen begrijpen.

Bewustwording

Wat je gevoelsmatig misschien al goed deed, kun je dan bewuster integreren in je vertolking. Het merken van je groei en vorderingen zorgt ervoor dat je gemotiveerd blijft. Als je een klik hebt met een docent die je kunt vertrouwen en waar jij je prettig bij voelt, heb je de beste uitgangspositie om met plezier met muziek bezig te zijn.

De zin van zangles!

Als zanger heb je veel oefening nodig. Zingen heeft veel raakvlakken met het bespelen van een instrument, maar er zijn grote verschillen. Allereerst is je instrument een deel van je lichaam en direct verbonden met je persoonlijkheid en karakter. Goed omgaan met je fysiek, zorgen dat je fit bent en in goede gezondheid is uiteraard voor iedereen belangrijk. Als je vrij en lekker wilt zingen is de conditie van je stem een belangrijke factor.. Een ervaren zangdocent weet exact wat dat betekent en kan je helder uitleggen hoe je daaraan kunt werken..

Prioriteit

Je stem in goede conditie brengen en houden is prioriteit, dus daar krijg je tips en waardevolle adviezen voor. Daarnaast werk je aan repertoire, lied, opera, songwriter, musical, popsongs, jazz, wereld muziek of wat je wilt! Je ontdekt en ontwikkelt een scala van verschillende klanken en expressies. Het fijne is dat je docent overzicht heeft wat jouw stem kan en waar je behoefte aan hebt om vrijer en mooier te kunnen zingen. Samen met je docent ontdek je de beste en leukste weg om je doelen te bereiken!

Logisch

Je gaat beginnen met muziekles, maar ook als je vroeger gespeeld hebt en de draad weer wilt oppakken, of regelmatig speelt en merkt dat je niet verder komt, het is logisch dat je op zoek bent naar een echte docent die je begrijpt en verder helpt en inspireert. Met priveles krijg je, eventueel ook online, precies die aanwijzingen die je nodig hebt om op een hoger niveau te kunnen musiceren.

Live muzieklessen!

Natuurlijk is het leuk en best handig om via YouTube informatie te krijgen. Je kunt zeker goede tips en geweldige instructies proberen op te volgen. Maar wij weten dat je op een gegeven moment echt vast loopt, fouten gaat instuderen en niet verder komt. Eenvoudig omdat je geen live feedback krijgt op wat je aan het doen bent. Jij legt de lat zo hoog als je zelf wilt, toch?

Wat maakt je les speciaal?

De interactie tussen jou en je docent en de beleving van geluid, sfeer en akoestiek in een live muziekles maken je les speciaal. Bij het zingen of het bespelen van een instrument gaat het, naast het aanleren en ontwikkelen van de juiste instrumentale- of vocale techniek, zeker ook over persoonlijk contact, wederzijdse betrokkenheid, klank en expressie. Luisteren, goed kijken, voordoen en nadoen (spiegelneuronen), het werkt super in de live lessen.

Valkuil

Het klinkt als je net met een nieuw stuk of nummer begint echt niet zoals je wilt. Lang en vaak oefenen op iets wat je onder de knie wilt krijgen zou de manier zijn...Maar pas op! Je herhaalt een lastige passage eindeloos veel keren en als je niet goed weet wat je doet, studeer je dus je 'fouten' grondig in! Zonde van je tijd! Het kost jou en je docent veel moeite om dit te vervangen door hoe het wel zou moeten!

Hoe dan wel?

Het aanleren van hoe en wat je studeert is de beste manier als je 'lekker en ontspannen wilt kunnen muziekmaken. Je speelt of zingt voor je plezier, toch? Des te belangrijker dat je met geduld, creativiteit en inzicht aan de slag gaat om direct het juiste aan te leren. Een goede en ervaren leraar helpt je hiermee.

Gaat het om het proces?

Plezier in het maken van muziek en in het oefenen zelf zijn nauw verbonden. Het belangrijkste is dat het proces zelf, het trainen, oefenen, studeren, of hoe je het ook noemt, aantrekkelijk is. Dat is best een kunst! In de muzieklessen besteden we daar veel aandacht aan. Spelen, je nieuwsgierigheid volgen, nieuwe dingen ontdekken en daardoor uitdaging en plezier vinden in het proces.

Zetje in de rug!

Hoe leuk is het om met een Muziekles Cadeaubon een vriend, vriendin, familielid of kennis een zetje in de rug te geven? Een stimulans om de stap te zetten om die lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan. Muzieklessen cadeau geven is een persoonlijk gebaar van verbinding en enthousiasme! Kies een docent en bestel hier direct bij de docent je Muziekles Cadeaubon van 3 lessen van 30 minuten.

Ontdek de magie van zelf muziek maken!

Zanglessen nemen of een instrument leren bespelen bij een ervaren enthousiaste muziekleraar in de buurt? Wees verzekerd van een plekje na de zomer en boek nu vast een proefles bij de docent van jouw keuze.

If you want to know your future, start creating it!

Dr. Joe Dispenza