Wouter MijndersCellolesWassenaar

Verliefd op de celloklank? 

Vroeger gespeeld en de draad weer oppakken? Ga je voor het eerst celloles nemen of ben je gevorderd en wil jij je spel op een hoger niveau brengen? Ik ben Wouter Mijnders, enthousiast en ervaren celloleraar in Scheveningen en  je komt er niet onderuit...de klank van de cello raakt je echt! Hoe krijg je die mooie toon uit je instrument? Een van de meest boeidende aspecten van cellospelen... klank! Je gaat het ontdekken!

Online celloles

Soms is het prettig online cellolessen af te spreken. Online lessen bieden live instructies, persoonlijke feedback en motivatie online! Het werkt prima! Als je twijfelt, probeer gewoon het Starterspakket van 3 lessen!

Celloles - beginners

In een relaxte sfeer leer je strijken, pizzicato (tokkelen) en de vingers van je linkerhand goed op de snaren te krijgen. Stap voor stap ontwikkel je steeds meer vaardigheden, je muzikaliteit en leer je iedere les weer nieuwe dingen. Basis muziektheorie en notenlezen.

Wat doe je in de les?

We bouwen je techniek op met samenspel, leuke oefeningen, toonladders, duo's, eenvoudige etudes en voordrachtstukjes. Benieuwd? Boek een proefles!

Plezier in muziek

Plezier in het oefenen vind ik belangrijk en dit ontwikkel je ook in de les. Hierdoor raak je gemotiveerd om vaker je cello op te pakken en te spelen. Je merkt direct je vorderingen!

Celloles - gevorderden

Wil je met meer gemak lastige passages spelen en soepeler en zekerder achter je cello zitten? Repertoire uitbreiden en je techniek bijschaven? Uiting geven aan je gevoel in de interpretatie van de muziek is waar je uiteindelijk naar zoekt! Barok, romantiek of modern? Eigen inbreng aan repertoire is altijd welkom!

Wat kun je verwachten

Met effectieve aanwijzingen werken we aan streektechniek, vibrato en intonatie, duimpositie en klank. Historische context en stijlbewustzijn dragen bij aan een evenwichtige en interessante interpretatie van de stukken die je speelt. Mijn lessen zijn intenstief, persoonlijk en gedetailleerd en alles in een ontspannen en gezellige sfeer! Ervaren hoe het is? Maak een afspraak voor een proefles!

Muziek verrijkt je leven!

Plezier in muziek is waarom je het doet en vorderingen maken is buitengewoon prettig! Techniek, toonladders, etudes en voordrachtstukken vormen de basis van een muzikaal avontuur, waarin je natuurlijk altijd weer jezelf tegenkomt... groeien door muziek maken en muziek maken doordat je groeit!

Orkestpartijen - kamermuziek

Er is in de les altijd tijd voor tips, streken en vingerzettingen bij voorbereiding van orkest- en kamermuziekpartijen en als je wilt, een espresso, thee of cappuccino!

Leerlingenavonden

Door regelmatig mee te doen met onze leerlingenavonden neem je afscheid van podiumangst en stress bij optreden voor publiek! Met een juiste 'mind set' en motivatie kom je een heel stuk verder..er zijn vooral uitdagingen, kansen en oplossingen...

Drukke baan of veel huiswerk?

Je leert hoe je efficiënt kunt studeren. Je gaat de cello begrijpen en aanvoelen, veel doen in weinig tijd.

Stijlgevoel 

In de les heb ik veel aandacht voor stijlbewustzijn, muzikale analyse, basistheorie en historische context bij interpretatie van composities waar je mee bezig bent.

Over Wouter

Wouter treedt op als solist en als cellist bij Combattimento, Leupold Trio en het onlangs opgerichte trio Mijnders - Broncano & Milon. (Klarinet, Cello en Piano)
Als cellodocent is hij 25 jaar werkzaam geweest bij het Koorenhuis in Den Haag, waar hij ruime ervaring met individuele lessen, duo lessen, celloklassen, kamermuziek-coachings en workshops heeft opgebouwd. Hij is oprichter en eigenaar van Vivaldi Music Lessons. Ook geeft Wouter masterclasses renaissance- en barokmuziek op conservatoria in binnen en buitenland. Hij studeerde bij René van Ast en Dmitri Ferschtman aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en het Conservatorium van Amsterdam. Hij gaf de afgelopen 35 jaar concerten op internationale podia en festivals in Europa, Zuid Amerika, de VS en Azie en werkte mee aan meer dan 25 Cd's

Leven vanuit je hart...

Samen met Heart Q trainer Ingrid La Haye geeft Wouter ook workshops HartFocus/Hart Coherentie.

Once you make a decision, the universe conspires to make it happen - Ralph Waldo Emerson

Celloles in de buurt van Wassenaar

Welkom op de pagina van Wouter Mijnders. Je hebt een enthousiaste en ervaren celloleraar gevonden!

Proefles cello

Wouter geeft de lessen in een prettige lesruimte in Scheveningen. Om kennis te maken met Wouter, de sfeer te proeven, de bereikbaarheid van de locatie te ervaren en al je vragen te kunnen stellen is de proefles de perfecte gelegenheid!

Celloles aan huis?

Vanuit Wassenaar is de leslocatie van Wouter goed bereikbaar. Sommige docenten geven ook les aan huis. Neem contact op met Wouter en bespreek de mogelijkheden.

Online cellolessen

Soms is het handig om online lessen te volgen. Wouter geeft je graag informatie.

Leskaart

De Leskaart van 10 lessen koop je direct bij je docent. De leskaart biedt flexibiliteit en je maakt de lesafspraken steeds samen met Wouter. De leskaart is 6 maanden geldig en je kunt altijd 10 lessen bijkopen wanneer de kaart vol is! Je kunt kiezen uit cellolessen van 30, 45 en 60 minuten.
Meer weten?

Cello

Cello leren spelen is fantastisch! De klank van de cello ligt dicht bij de menselijke stem en raakt je direct! Soms voel je de trillingen van de lage snaren in je lijf resoneren! Voor velen is het een wens ooit op de cello te spelen, anderen doen het al jaren en blijven geboeid en steeds weer uitgedaagd door de mogelijkheden van dit prachtige instrument! Ervaar wat het is om die mooie warme celloklank uit je instrument te toveren! Ben je een beginner? Vanaf de eerste les speel je samen met je docent. Op ontspannen manier leer je met oefeningen, etudes en toonladders een gedegen basistechniek. Met muziek die jij leuk en fijn vindt om te spelen werk je aan de ontwikkeling van je muzikaliteit. Je leert gevoel in je spel te leggen en de klanken van je instrument brengen je even in een andere dimensie. Je vergeet de wereld om je heen en de tijd vliegt! Ben je meer gevorderd cellist en zoek je inspiratie, tips en tools bij kamermuziek- orkestpartijenstudie of wil jij je in het schitterende cello repertoire verdiepen? Ervaren docenten motiveren je om met plezier te studeren, je techniek op een hoger niveau te brengen en van je cello te genieten. Merk hoe je klank en vibrato verbetert en je meer ontspannen en zekerder achter je cello zit! Wij bieden cellolessen aan volwassenen, jongeren en kinderen voor een redelijke prijs! Boek een proefles!

Vivaldi Music Lessons

Muziek is onze passie en iedere muziekles biedt deskundige begeleiding, plezier in muziek en inspiratie. Wij geven naast de reguliere muzieklessen ook online muzieklessen en zanglessen, zodat je altijd in staat bent om met je docent te werken aan de muziek die je raakt en je leven verrijkt! Muzieklessen van professionele musici. Kies je instrument en docent en informeer naar de mogelijkheden.

The best way to know your future is to create it - Joe Dispenza