Letizia MaulaKlarinetlesDelfshaven

Klarinetles - beginners gevorderden

Ga je voor de eerste keer op een klarinet spelen of heb je vroeger gespeeld en wil je nu weer lessen gaan nemen? Speel je in een orkest of klarinet-ensemble en wil je je spel naar een hoger niveau brenegen en met meer gemak spelen? Ik ben Letizia, ervaren en enthousiaste klarinetdocent en ik geef met plezier lessen aan kinderen, jongeren en volwassenen! 

Klarinetspelen voor beginners

Plezier in muziek staat voorop! Je leert meteen een mooi geluid uit je instrument te halen en een goede ademtechniek, basis muziektheorie en noten lezen. Modern lesmateriaal, oefeningen op maat en leuke duos' om samen te spelen en direct muziek te maken! Benieuwd? Boek een proefles!

Gevorderden

Persoonlijke aandacht voor uitbreiding en verfijning van je techniek en muzikaliteit. Verdiep je in kamermuziek en solorepertoire. Toonvorming, ademtechniek en embouchure, etudes en mooie en interessante voordrachtstukken.

Basklarinet

Ben je net zo enthousiast over de basklarinet als ik en wil je lessen nemen op dit geweldig mooie en uitdagende instrument? Ik ga graag met je aan de slag!

Leslocatie -online klarinetles

Momenteel geef ik ook lessen via Skype of Zoom. Informeer naar de mogelijkheden. Mijn studio is vlakbij CS Rotterdam maar in overleg en afhankelijk van de afstand/reistijd zijn lessen bij jou thuis mogelijk. Ook klarinetles in Utrecht! Neem contact op!

Kamermuziek

Kamermuziek is mijn grote passie en wanneer je in een trio of kwartet speelt, begeleid ik je graag met tips uit de praktijk Met anderen muziek maken is ontspannend, motiverend en leuk! Je inspireert elkaar en leert van elkaar. Ook nog heel gezellig!

Klassiek tot pop

Je kunt bij mij terecht voor klassieke muziek, klezmer en meer populiare muziek. Speel je in een orkest, harmonie of fanfare dan kun je uiteraard je partijen mee naar les nemen voor handige tips en aanwijzingen!

Nog geen klarinet?

Bij je proefles hoef je nog geen eigen klarinet mee te brengen. Ik zorg voor een instrument wanneer je er nog geen hebt. Ik help je zoeken naar een goed en betaalbaar instrument wanneer je er een gaat huren of kopen!

Over Letizia

Ik ben afkomstig uit Bergamo (Italia) en spreek Italiaans, Frans, Engels en ben Nederlands aan het leren. Na het behalen van mijn diploma klarinet op het conservatorium in Milaan verhuisde ik naar Rotterdam. Daar vervolgde ik mijn studie bij Julian Hervé, op het conservatorium Codarts waar ik mijn Master Degree behaalde. Aan het Conservatorium van Amsterdam studeerde ik bij Arno Piters. Ook hier behaalde ik een Master diploma. Behalve in mijn lespraktijk ben ik actief als klarinettiste en treed ik op met verschillende orkesten en ensembles. Regelmatig speel ik bij Sinfonia Rotterdam, Rotterdam Philharmonic Orchestra, Radio Philharmonisch Orkest, Orchestra del Festival Brescia-Bergamo en Mannheimer Philharmoniker. Kamermuzeik speel ik veel met het Phoenix Trio, met celliste Sylvia Cempini en de pianiste Misaki Yamada.

The clarinet has so soft and lovely tone that no one can resist it….W.A. Mozart

Klarinetles in de buurt van Delfshaven

Welkom op de pagina van Letizia Maula. Je hebt een enthousiaste en ervaren klarinetleraar gevonden!

Proefles klarinet?

Letizia geeft de lessen in een prettige lesruimte in Rotterdam. Om kennis te maken met Letizia, de sfeer te proeven, de bereikbaarheid van de locatie te ervaren en al je vragen te kunnen stellen is de proefles de perfecte gelegenheid!

Klarinetles aan huis?

Vanuit Delfshaven is de leslocatie van Letizia goed bereikbaar. Sommige docenten geven ook les aan huis. Neem contact op met Letizia en bespreek de mogelijkheden.

Online klarinetlessen?

Soms is het handig om online lessen te volgen. Letizia geeft je graag informatie.

Strippenkaart!

De Leskaart van 10 lessen koop je direct bij je docent. De leskaart biedt flexibiliteit en je maakt de lesafspraken steeds samen met Letizia. De leskaart is 6 maanden geldig en je kunt altijd 10 lessen bijkopen wanneer de kaart vol is! Je kunt kiezen uit klarinetlessen van 30, 45 en 60 minuten.
Meer weten?

Klarinet

Muziek raakt je en verrijkt je leven. Het stelt je in staat je gevoel te uiten zonder woorden. Je communiceert op een andere manier dan gewoonlijk en dat is spannend! Via muziek spreek je andere laagjes in je wezen aan en middels het maken van muziek word je creativiteit gestimuleerd. Welke muziek je ook speelt; het is jouw persoonlijke smaak en gevoel. Heerlijk om de tijd even te vergeten, het nieuws achter je te laten en je helemaal te verliezen in een andere wereld. Jouw wereld! Echter ben je wel degelijk heel precies en bewust bezig met het maken van iets moois! Je werkt aan klank, ritme, harmonie en melodie en de kleinste details tellen mee! De klarinet is een enkelriet-instrument en je kunt de klarinet in veel uiteenlopende muzieksoorten gebruiken. Zowel in symfonie orkesten als in volksmuziek ensembles en fanfares is de heldere klank van de klarinet onmisbaar. Ook als soloinstrument is de klarinet in veel muzieksoorten van de partij. Van Balkan, Klezmer, Jazz tot klassieke en hedendaagse muziek!
Leer de basis en de fijne kneepjes van het klarinetspel om je verder te verdiepen in jouw favoriete muziekstijl. Je krijgt privé klarinetles voor het beste resultaat. Ook lessen op basklarinet zijn mogelijk. Word het je allereerste kennismaking met de klarinet of wil je de draad weer oppikken nadat je een tijd niet gespeeld hebt, je repertoire vergroten of je techniek opfrissen en je klank verbeteren? Met de strippenkaart van 10 lessen ben je flexibel en verlies je nooit een les! Klarinetles voor volwassenen en kinderen, zowel beginners als gevorderden. Schrijf je in voor een proefles en merk het verschil!

 

Vivaldi Music Lessons

Muziek is onze passie en iedere muziekles biedt deskundige begeleiding, plezier in muziek en inspiratie. Wij geven naast de reguliere muzieklessen ook online muzieklessen en zanglessen, zodat je altijd in staat bent om met je docent te werken aan de muziek die je raakt en je leven verrijkt! Muzieklessen van professionele musici. Kies je instrument en docent en informeer naar de mogelijkheden.

The best way to know your future is to create it - Joe Dispenza