Konstantinos AndreouDwarsfluitlesDe Baarsjes Amsterdam

Fluitspelen is heerlijk!

Als je fluitspeelt vergeet je de tijd en kom je even helemaal in een andere wereld! Ben je een beginner op de dwarsfluit en wil je leren om die mooie klank uit je instrument te halen? Vroeger ooit gespeeld en de draad weer oppakken? Je spel op een hoger niveau brengen en vrijer kunnen musiceren in je orkest of ensemble?

Klassiek tot pop

Ik ben Konstantinos Andreou, enthousiaste en motiverende fluitdocent in Amsterdam. Muziek is mijn passie en ik deel dat graag met jou! Ik geef fluitlessen aan beginners en gevorderden. Mijn achtergrond is klassiek, maar het is ook zeker mogelijk om andere muziekstijlen te spelen, zoals barokmuziek, popliedjes of volksmuziek!

Beginners

Er wordt aandacht besteed aan een ontspannen houding, ademtechniek, noten lezen, toonvorming (legato, staccato, dynamiek), zuiver spelen, muzikaliteit, interpretatie en natuurlijk persoonlijke aandacht en een gezellige sfeer.

Samenspelen

We hebben talloze mooie fluitduo's om te spelen in je les. Je ontwikkelt luisterend spelen en inzicht in de partituur van je medespeler en je gaat aan de hand daarvan je eigen stem anders invullen. Muziek verrijkt je belevingswereld en je communiceert in een andere dimensie. Het leukste wat er is!

Gevorderden

Ik heb veel ervaring als uitvoerend musicus en help je graag met solo-repertoire in verschillende stijlen en natuurlijk orkest- en kamermuziekpartijen. Je krijgt handige tips omtrent effectief studeren.

Verdieping

We werken aan klank en interpretatie en verdieping van de stukken die je speelt. Historische context inspireert en vormt een basis voor je stijlgevoel en vertolking. Ben je benieuwd? Boek een proefles om kennis te maken en te kijken of mijn manier van lesgeven bij jou aansluit.

Leslocatie

Mijn gezellige lesruimte is in het centrum van Amsterdam, vlak achter de Rijksmuseum. Metrohalte Vijzelgracht is letterlijk voor mijn deur. Er stopt elke 5 minuten een metro.

Les aan huis

Met een strippenkaart van 10 lessen heb je maximale flexibiliteit en verlies je nooit een les! Fluitles aan huis in overleg mogelijk. Neem contact op om e.e.a. te bespreken!

Online dwarsfluitlessen

Eventueel geef ik ook lessen via Skype of Zoom. Informeer naar de mogelijkheden.

Heb je nog geen instrument?

Geen probleem, ik help je graag er een te huren of te kopen.

Over Konstantinos

Konstantinos Andreou is geboren in Athene waar hij zijn fluit studie is begonnen aan het conservatorium in Athene;
Tijdens zijn muziekstudie aan de Universiteit in Athene heeft hij ook zijn studie aan het Conservatorium van Athene in 2002 afgerond.
Na zijn afstuderen heeft hij zijn studie vervolgd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar hij samenwerkte met de fluitisten Rien de Reede en Emily Beynon van het Concertgebouworkest.
Hij heeft zijn Bachelor in de muziek afgerond onder leiding van Professor Thies Roorda van het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Deze studie werd ondersteund door de Onassis Foundation en de Stichting instrumentenfonds “Het Willem van Lier fonds”. Vervolgens heeft hij zijn Research- Master behaald aan de afdeling Muziekwetenschappen (OGC) van de Universiteit van Utrecht.

Solist

Als solo artiest heeft hij gewerkt met het orkest van Patras (Saulious Sondeckis) en als eerste- fluit van het orkest van de Bach Academie van Stuttgart.
(dir.: Helmuth Reilling), HSO (Groningen – The Netherlands). Als kamermuziek artiest heeft hij opgetreden in Athene en in Nederland tezamen met verschillende kamermuziekensembles.
Sinds 2014 is hij fluitist en tevens lid van de Raad van Bestuur van de Nederlands Camerata.

Dwarsfluitles in de buurt van De Baarsjes Amsterdam

Welkom op de pagina van Konstantinos Andreou. Je hebt een enthousiaste en ervaren fluitleraar gevonden. In de privéles krijg je, in een gezellige sfeer, precies die aanwijzingen en inspiratie waardoor je met plezier met muziek bezig bent. Je merkt je vorderingen dircet!

Proefles dwarsfluit?

Konstantinos geeft de lessen in een prettige lesruimte in Amsterdam. Om kennis te maken met Konstantinos, de bereikbaarheid van de locatie te ervaren en al je vragen te kunnen stellen is de proefles de perfecte gelegenheid!

Dwarsfluitles aan huis?

Vanuit De Baarsjes Amsterdam is de leslocatie van Konstantinos goed bereikbaar. Sommige docenten geven ook les aan huis. Neem contact op met Konstantinos en bespreek de mogelijkheden.

Online fluitlessen?

Soms is het handig om online lessen te volgen. Konstantinos geeft je graag informatie.

Strippenkaart!

De Leskaart van 10 lessen koop je direct bij je docent. De leskaart biedt flexibiliteit en je maakt de lesafspraken steeds samen met Konstantinos. De leskaart is 6 maanden geldig en je kunt altijd 10 lessen bijkopen wanneer de kaart vol is! Je kunt kiezen uit fluitlessen van 30, 45 en 60 minuten.
Meer weten?

Dwarsfluit

Dwarsfluitles voor alle leeftijden

Je krijgt fluitles in ontspannen sfeer en de lessen zijn voor volwassenen, kinderen en jongeren. Informeer bij je docent naar de mogelijlheid van les aan huis. In de lessen besteden we veel zorg aan toonvorming, dynamiek en intonatie. Hier werk je vanaf het begin al aan met oefeningen en in eenvoudige duetten.

Beginners en gevorderden

Met praktische oefeningen leer je de juiste ademtechniek en een plezierige comfortabele houding. Gevorderden spelen tal van progressieve etudes en sonates en concerten uit het mooie dwarsfluit repertoire.

Barok, Klassiek tot Pop en Jazz

Wil je klassiek, barok, pop, jazz, latin of Irish Tin Whistle/ Low Whistle? Informeer ook naar lessen op piccolo en traverso! Samen spelen in een fluit ensemble of barok muziek in een gemengd ensemble is stimulerend, ontspannend en geeft inspiratie. Vorm een ensemble met andere instrumentalisten!

Strippenkaart is handig!

Volwassenen en jongeren maken graag gebruik van de flexibiliteit van de strippenkaart van 10 lessen!

Privé muziekles voor iedereen!

Muziek is onze passie en iedere muziekles biedt deskundige begeleiding, plezier in muziek en inspiratie. Je krijgt privéles en naast de reguliere muzieklessen geven we ook online muzieklessen en zanglessen, zodat je altijd in staat bent om met je docent te werken aan de muziek die je raakt en je leven verrijkt! Muzieklessen van professionele musici. Kies je instrument en docent en informeer naar de mogelijkheden.

The best way to know your future is to create it - Joe Dispenza