Aura RascónDwarsfluitlesOverschie

Dwarsfluitles voor jong en oud!

Hi! Ik ben dwarsfluitlerares Aura Rascón in Rotterdam. Ik houd van een ongedwongen en ontspannen sfeer tijdens de fluitlessen, zodat jij je prettig voelt om lekker muziek te maken. Mijn lessen zijn zowel voor kinderen en jongeren als voor volwassenen. Plezier in muziek staat altijd voorop!

Online Dwarsfluitlessen

Ik geef ook lessen via Skype of Zoom. Live feedback en persoonlijke instructies. Informeer naar de mogelijkheden.

Speel je favoriete muziek!

Speel je graag popmuziek of liever het klassieke repertoire? Met mooie klassieke voordrachtstukken, etudes, popliedjes, sound tracks, cross-over, wereldmuziek en improvisatie werk je aan een mooie toon. je beleeft plezier aan muziek Boek een proefles!

Jonge kinderen

Met leuk en modern lesmateriaal maken kinderen op speelse manier kennis met muziek én de dwarsfluit. In de les werken we op gehoor en vanuit een muziekboek. De kinderen zingen, klappen ritmes leren notenlezen en leren de basis van het fluitspel.

Dwarsfluitles beginners

In de lessen is aandacht voor een goede houding, je leert een goede ademtechniek en de basis van het fluitspelen. Je leert notenlezen en eenvoudige muziektheorie, zodat je al snel leuke liedjes van blad kunt spelen! We spelen duo's in de les!

Dwarsfluitles gevorderden

Speel je regelmatig en heb je behoefte aan nieuwe input? Of heb je lang geleden al fluit gespeeld en wil je de draad weer oppakken? De fluitlessen worden op jouw wensen afgestemd. Je kunt bij mij terecht voor alle muziekstijlen die je op de fluit wilt spelen! Nieuwsgierig? Maak een afspraak voor een proefles!

Les op maat

  • uitbreiding repertoire
  • ademtechniek, articulatie
  • muzikaliteit, intrepretatie
  • legtao, staccato, dynamiek
  • persoonlijke aandacht en gezellige sfeer
  • intonatie, timing
  • duo's samenspel
  • plezier in muziek voorop!

Fluitles aan huis

Met een strippenkaart van 10 lessen heb je maximale flexibiliteit en verlies je nooit een les! Fluitles aan huis in overleg mogelijk. Neem contact op om e.e.a te bespreken

Effectief studeren

Als je een drukke baan of veel werk voor school hebt moet jij je tijd goed dus gebruiken! Samen kijken we hoe jij het beste resultaat kunt halen uit je beschikbare studietijd! In de les ook aandacht voor orkestpartijenstudie of lastige kamermuziek!

Samen muziek maken?

Samen met anderen muziek maken geeft een heerlijk gevoel en is gezellig! Ken je iemand die het leuk vindt om fluit-duetten te spelen? Kom samen op les met een vriend/vriendin, partner of collega!

Geen instrument?

Als je nog geen eigen dwarsfluit hebt, kan ik je helpen een goed instrument te vinden voor een redelijke prijs.

Over Aura Rascón

Aura werd geboren in Mexico City, waar ze haar fluitstudies begon aan de Nationale School voor Muziek van Mexico. Op de leeftijd van 17, ontving ze een studiebeurs om te wonen en te studeren aan het United World College, Mahindra College in India voor een periode van twee jaar. Hier voltooide ze haar middelbare schoolopleiding en bekwaamde zich in Dhrupad zang (de oudste vorm van Hindoestaanse klassieke muziek) als leerling van Pdt. Uday Bhawalkar.
In Bulgarije studeerde zij dwarsfluit aan de Nationale School voor Muziek van Bulgarije en later aan de Nationale Universiteit van Sofia 'St. Kliment Ochridsky', waar ze haar bacheloropleiding dwarsfluit en muziekpedagogiek voltooide als leerling van Georgi Spassov. Na haar studie in Bulgarije te hebben voltooid, verhuisde Aura naar Nederland om haar studie klassieke fluit aan het Conservatorium van Amsterdam voort te zetten bij Harrie Starreveld.
Aura studeerde bij Bansuri maestro Pdt. Hariprasad Chaurasia,  aan CODARTS, het Rotterdams Conservatorium waar ze een tweede bachelor en een masterdiploma behaalde in Bansuri en Hindustani (Noord-India) Klassieke Muziek. Ze heeft ook gestudeerd in de traditionele goeroe-shishya parampara (meester-discipel traditie) met haar goeroe in India in zijn Bansuri ashram 'Vrindaban Gurukul' in Mumbai.
Aura is nationaal en internationaal actief als docent, als solist en als lid van verschillende ensembles en projecten.

Dwarsfluitles in de buurt van Overschie

Welkom op de pagina van Aura Rascon. Je hebt een enthousiaste en ervaren fluitleraar gevonden. In de privéles krijg je, in een gezellige sfeer, precies die aanwijzingen en inspiratie waardoor je met plezier met muziek bezig bent. Je merkt je vorderingen dircet!

Proefles dwarsfluit?

Aura geeft de lessen in een prettige lesruimte in Rotterdam. Om kennis te maken met Aura, de bereikbaarheid van de locatie te ervaren en al je vragen te kunnen stellen is de proefles de perfecte gelegenheid!

Dwarsfluitles aan huis?

Vanuit Overschie is de leslocatie van Aura goed bereikbaar. Sommige docenten geven ook les aan huis. Neem contact op met Aura en bespreek de mogelijkheden.

Online fluitlessen?

Soms is het handig om online lessen te volgen. Aura geeft je graag informatie.

Strippenkaart!

De Leskaart van 10 lessen koop je direct bij je docent. De leskaart biedt flexibiliteit en je maakt de lesafspraken steeds samen met Aura. De leskaart is 6 maanden geldig en je kunt altijd 10 lessen bijkopen wanneer de kaart vol is! Je kunt kiezen uit fluitlessen van 30, 45 en 60 minuten.
Meer weten?

Dwarsfluit

Dwarsfluitles voor alle leeftijden

Je krijgt fluitles in ontspannen sfeer en de lessen zijn voor volwassenen, kinderen en jongeren. Informeer bij je docent naar de mogelijlheid van les aan huis. In de lessen besteden we veel zorg aan toonvorming, dynamiek en intonatie. Hier werk je vanaf het begin al aan met oefeningen en in eenvoudige duetten.

Beginners en gevorderden

Met praktische oefeningen leer je de juiste ademtechniek en een plezierige comfortabele houding. Gevorderden spelen tal van progressieve etudes en sonates en concerten uit het mooie dwarsfluit repertoire.

Barok, Klassiek tot Pop en Jazz

Wil je klassiek, barok, pop, jazz, latin of Irish Tin Whistle/ Low Whistle? Informeer ook naar lessen op piccolo en traverso! Samen spelen in een fluit ensemble of barok muziek in een gemengd ensemble is stimulerend, ontspannend en geeft inspiratie. Vorm een ensemble met andere instrumentalisten!

Strippenkaart is handig!

Volwassenen en jongeren maken graag gebruik van de flexibiliteit van de strippenkaart van 10 lessen!

Privé muziekles voor iedereen!

Muziek is onze passie en iedere muziekles biedt deskundige begeleiding, plezier in muziek en inspiratie. Je krijgt privéles en naast de reguliere muzieklessen geven we ook online muzieklessen en zanglessen, zodat je altijd in staat bent om met je docent te werken aan de muziek die je raakt en je leven verrijkt! Muzieklessen van professionele musici. Kies je instrument en docent en informeer naar de mogelijkheden.

The best way to know your future is to create it - Joe Dispenza