Avinoam ShalevklavecimbellesScheveningen Belgisch Park

Klavecimbelles in Den Haag

Is barok- en renaissance muziek echt jouw passie? Wordt het de eerste kennismaking met het klavecimbel of ben je een meer ervaren speler en wil je beter inzicht in harmonieleer en becijferde bas krijgen om in een ensemble te spelen of zangers te begeleiden? Mijn naam is Avinoam Shalev. Ik ben een enthousiaste, ervaren en geduldige klavecimbeldocent in Den Haag en ik deel graag mijn passie voor het klavecimbel met jou!

Voor wie het niet weet

Het klavecimbel was ca. 400 jaar lang in gebruik en verdween, voor een groot deel van de 19e eeuw, van het toneel. 100 jaar geleden, en zeker sinds de herleving van 'oude muziek' in de jaren '60-'80, won het klavecimbel weer aan populariteit. Tegenwoordig zijn er duizenden klavecinisten op de wereld die het instrument als solist en als begeleider van vocale- en instrumentale renaissance- en barokmuziek bespelen.

Beginners

Of je al piano speelt of niet, het is altijd een leuke uitdaging om het klavecimbel te proberen! Het toucher en de klank zijn heel anders dan die van een piano, het is eigenlijk als een harp met toetsen , dus zeker een nieuwe belevenis voor jou! Ook zonder ervaring op de piano kun je met klavecimbellessen beginnen. Boek een proefles! Ik laat je graag kennismaken met het klavecimbel in mijn studio in Den Haag.

Wat kun je verwachten

Je begint met basistechniek en met F. Couperin's heerlijke boek 'L'Art de Toucher le Clavecin', gevolgd door Inventies en andere kleine stukken van Bach, maar ook Suites van Böhm en Buxtehude. Je leert natuurlijk becijferde bas lezen en spelen. Je maakt kennis met verschillende muziekstijlen uit de baroktijd en met de Pre-klassieke periode, Sturm und Drang. Zelfs Haydn heeft nog voor het klavecimbel gecomponeerd!

Gevorderden

Als je een meer ervaren klavecinist(e) bent wil jij je misschien verdiepen in de kunst van het continuospel, werken aan je toucher en techniek. Leuk en verrijkend om diverse typen van gevorderd Tempo Rubato te oefenen. Hiermee werk je aan de onafhandelijkheid van je handen, zodat iedere stem haar eigen leven krijgt.

Improvisatie en versieringen

Ik neem je graag mee in de fantastische wereld van ornamentiek. We bekijken versieringstabellen van verschillende componisten. Ook bied ik je veel informatie en oefeningen om te leren improviseren. Interessant om te ontdekken hoe je dit binnen de stijl van de componist kunt doen. Ben je benieuwd? Boek een proefles en ervaar!

Klavecimbel vals?

Weten hoe je je klavecimbel sneller en beter kunt stemmen? Er is veel te ontdekken, van de eenvoudige fysica van de temperaturen tot historische stemmingen zoals Valotti en Neidhardt. Met praktische tips uit de praktijk heb je sneller dan voorheen je instrument goed gestemd. Ik verheug me je te leren kennen en samen te werken!

Online Klavecimbelles

Natuurlijk geef ik ook lessen via Skype en Zoom. Proberen? Informeer naar de mogelijkheden!

Over Avinoam

Avinoam is gediplomeerd en cum laude afgestudeerd als musicoloog, klavecinist en pianist aan het Conservatorium op de Tel Aviv University in Israel. Een beurs stelde hem in staat aan de Academia Villa Bossi in Italia zich te specialiseren in historische piano's en klavecimbel. Hierna behaalde hij 2 Masters aan de Hannover University of Music, Duitsland. Sinds het winnen van de 1e prijs op de International Bach Competition in Leipzig, Duitsland (2018), speelt hij regelmatig solo recitals in Engeland, Nederland en Duitsland. Hij is oprichter van het Lynx Ensemble en Ensemble Arava. Avinoam heeft jarenlange internationale ervaring met lesgeven en was van 2018 - 2020 als docent verbonden aan de Stuttgart University of Music, Duitsland.

Klavecimbelles in de buurt van Scheveningen Belgisch Park

Welkom op de pagina van Avinoam Shalev. Je hebt een enthousiaste en ervaren klavecimbelleraar gevonden. In de privéles krijg je, in een gezellige sfeer, precies die aanwijzingen en inspiratie waardoor je met plezier met muziek bezig bent. Je merkt je vorderingen dircet!

Proefles klavecimbel?

Avinoam geeft de lessen in een prettige lesruimte in Den Haag. Om kennis te maken met Avinoam, de bereikbaarheid van de locatie te ervaren en al je vragen te kunnen stellen is de proefles de perfecte gelegenheid!

Klavecimbelles aan huis?

Vanuit Scheveningen Belgisch Park is de leslocatie van Avinoam goed bereikbaar. Sommige docenten geven ook les aan huis. Neem contact op met Avinoam en bespreek de mogelijkheden.

Online klavecimbellessen?

Soms is het handig om online lessen te volgen. Avinoam geeft je graag informatie.

Strippenkaart!

De Leskaart van 10 lessen koop je direct bij je docent. De leskaart biedt flexibiliteit en je maakt de lesafspraken steeds samen met Avinoam. De leskaart is 6 maanden geldig en je kunt altijd 10 lessen bijkopen wanneer de kaart vol is! Je kunt kiezen uit klavecimbellessen van 30, 45 en 60 minuten.
Meer weten?

Klavecimbel

Het klavecimbel is een tokkelinstrument waarbij haakjes aan de snaren trekken, terwijl je het bespeelt alsof het een piano is! Eigenlijk is het dus een snaarinstrument, een toetseninstrument en een tokkelinstrument ineen! Het klavecimbel (Cembalo in het Italiaans) was ca. 400 jaar lang in gebruik en verdween, voor een groot deel van de 19e eeuw van het toneel. Met de herontdekking van 'oude muziek' (in de jaren '60-'80) won het klavecimbel weer aan populariteit. Tegenwoordig zijn er duizenden klavecinisten op de wereld, die het instrument solo, als continuo instrument in opera's en in kamermuziek uit de renaissance en barok, bespelen.

Privé muziekles voor iedereen!

Muziek is onze passie en iedere muziekles biedt deskundige begeleiding, plezier in muziek en inspiratie. Je krijgt privéles en naast de reguliere muzieklessen geven we ook online muzieklessen en zanglessen, zodat je altijd in staat bent om met je docent te werken aan de muziek die je raakt en je leven verrijkt! Muzieklessen van professionele musici. Kies je instrument en docent en informeer naar de mogelijkheden.

The best way to know your future is to create it - Dr. Joe Dispenza