Carmen van HarenMuziekles voor jonge kinderenDen Haag

Kinderen ontdekken muziek!

Leuke en leerzame muzieklessen voor jonge kinderen in Den Haag (vanaf 4 jaar). In het Muziek en Spel Atelier ga je samen met juf Carmen op ontdekkingstocht langs heel veel verschillende muziekschatten. Carmen sluit aan bij het plezier, ritme en de eigenheid van de kinderen. Er kan van alles: trommelen, piano, gitaar of ukelele spelen, samen zingen en nog veel meer.

Individueel of groepje

Zo verkennen kinderen 1 op 1 of in kleine groepjes in een speelse setting wat muziek is. Improvisatie, leuke oefeningen en opdrachtjes zorgen voor afwisseling. En ondertussen wordt er van alles geleerd. Over instrumenten, klanken, tonen, melodie en ritme. Het maken van muziek draagt bij aan de persoonlijke, sociale en motorische ontwikkeling van kinderen.

  • Individueel 30/45 minuten
  • Kleine groepjes 60 minuten

Spontaan en creatief!

In samenspel met de kinderen ontstaan vaak nieuwe leuke spelvormen in het Muziek en Spel Atelier! Dit zijn een paar voorbeelden:

Muziekpicknick

We houden een muzikale picknick: er ligt een gezellig kleedje met instrumentjes en knuffeltjes. Als je wilt, drinken we er een glaasje ranja of thee bij. We bekijken de instrumentjes, ontdekken hoe ze klinken en hoe je ze bespeelt. Een gezellig samenzijn en een muzikaal avontuur in een!

Schrijf je eigen liedje

Sommige kinderen vinden het heerlijk om hun eigen liedje te maken. Carmen is tekstschrijver/componist en maakt met liefde samen met kinderen eigen liedjes. Liefst met een mooie tekening erbij!

Muziekeilanden

We bouwen muziekeilanden! De kinderen verzinnen zelf welke eilanden ze maken en hoe het daar dan klinkt. Dan reizen we rond. Een waar muzikaal spektakel!

Maak je eigen drumstel

We maken een eigen drumstel! De kinderen kiezen verschillende trommels en percussie-instrumentjes uit en maken er een eigen opstelling mee. Een spelvorm waarbij fantasie, geluid en ritme samenkomen! En als het drumstel af is: samen jammen.

Een instrument bespelen (basis)

De kinderen leren op speelse manier noten en akkoorden op verschillende instrumenten, bijvoorbeeld piano, gitaar, blokfluit, ukelele en xylofoon. We wisselen af en ontdekken hoe een noot of akkoord klinkt op het ene en het andere instrument. Van daaruit spelen we kleine liedjes. Liedjes die we al kennen of die we zelf bedenken. We bouwen enthousiast aan een eigen repertoire!

Over juf Carmen

Carmen van Haren is zangeres en performer en bespeelt verschillende instrumenten. Ze studeerde in haar jeugdjaren accordeon en ontwikkelde zich als componist/zangeres van een popband, waarmee ze jaren optrad in het clubcircuit. Tegenwoordig treedt ze op met het kleurrijke muziekduo Katakat. Daar zingt ze en speelt accordeon, gitaar, ukelele en trommel. Naast zang houdt ze zich bezig met Spoken Word. Carmen bracht verschillende cd's met eigen werk uit. Onlangs maakte ze, op basis van kattengedichtjes van Inez van Leeuwen, de kinderliedjes-cd "Ik wou dat ik zo zwemmen kon", met zang en ukelele. Ze ontwikkelde zich op het gebied van theater door verschillende professionele dramaopleidingen. Ze gaf eerder muziek- en dramalessen op scholen, workshops aan groepen volwassenen en coachte tieners op het gebied van toneel en muziek.

Praktisch

Vooraf is er altijd een telefonisch kennismakingsgesprek. We spreken dan een proefles af. Na de proefles kun je kiezen voor een strippenkaart van 10 lessen.

A bird doesn't sing because it has an answer, it sings because it has a song!

Muziekles voor jonge kinderen in de buurt van Den Haag

Welkom op de pagina van Carmen van Haren. Je hebt een enthousiaste en ervaren muziekdocent gevonden. In de privéles krijg je, in een gezellige sfeer, precies die aanwijzingen en inspiratie waardoor je met plezier met muziek bezig bent. Je merkt je vorderingen dircet!

Proefles ontdek muziek - kinderen en muziek?

Carmen geeft de lessen in een prettige lesruimte in Den Haag. Om kennis te maken met Carmen, de bereikbaarheid van de locatie te ervaren en al je vragen te kunnen stellen is de proefles de perfecte gelegenheid!

Muziekles voor jonge kinderen aan huis?

Vanuit Den Haag is de leslocatie van Carmen goed bereikbaar. Sommige docenten geven ook les aan huis. Neem contact op met Carmen en bespreek de mogelijkheden.

Online muzieklessen voor jonge kinderen?

Soms is het handig om online lessen te volgen. Carmen geeft je graag informatie.

Strippenkaart!

De Leskaart van 10 lessen koop je direct bij je docent. De leskaart biedt flexibiliteit en je maakt de lesafspraken steeds samen met Carmen. De leskaart is 6 maanden geldig en je kunt altijd 10 lessen bijkopen wanneer de kaart vol is! Je kunt kiezen uit muzieklessen voor jonge kinderen van 30, 45 en 60 minuten.
Meer weten?

Privé muziekles voor iedereen!

Muziek is onze passie en iedere muziekles biedt deskundige begeleiding, plezier in muziek en inspiratie. Je krijgt privéles en naast de reguliere muzieklessen geven we ook online muzieklessen en zanglessen, zodat je altijd in staat bent om met je docent te werken aan de muziek die je raakt en je leven verrijkt! Muzieklessen van professionele musici. Kies je instrument en docent en informeer naar de mogelijkheden.

The best way to know your future is to create it - Joe Dispenza