Frederic VoornPianolesCruquiuseiland

Pianospelen is fantastisch!

Ga je voor het eerst beginnen met pianospelen of heb je al veel ervaring? Het fijne van pianospelen is dat je even totaal loskomt van de dagelijkse beslommeringen en je helemaal in je eigen wereld kunt zijn om iets moois te maken. Beginner of gevorderd? Je bent welkom voor een proefles!

Pianoles voor alle leeftijden

Ik ben all-round pianist en enthousiast en ervaren pianodocent Frederic Voorn. Mijn pianolessen voor jongeren en volwassenen bieden inspiratie en motivatie en mijn uitgebreide muziekbibliotheek bevat een schat aan uitdagend repertoire.

Leslocatie

De pianolessen zijn in mijn centraal gelegen en zeer gemakkelijk bereikbare studio in Amsterdam - Watergraafsmeer.

Beginners

Je speelt uit diverse pianomethodes en je leert de basis van het pianospel met noten lezen, eenvoudige stukjes, effectieve oefeningen, improvisatie en basis muziektheorie. Hoe vaker je achter de piano zit en kort maar intensief oefent hoe beter!

Basistechniek

We werken aan een goede en ontspannen houding en je leert een soepele techniek. Zo wordt je basis steviger en wordt je steeds handiger op de piano. Je ontwikkelt een onafhankelijke linker - rechterhand, leert pedaalgebruik en we werken aan een mooie klank.

Gevorderden - Klassiek

Jongeren en volwassenen die zich willen verdiepen in klassieke pianomuziek zijn bij mij aan het goede adres! Mijn benadering is heel persoonlijk, omdat ieder anders is en ook anders binnenkomt. Ik ben gespecialiseerd in het klassieke repertoire en bijvoorbeeld Bach, Scarlatti, Beethoven, Chopin, Brahms, Satie of Shostakovich behoren tot mijn favoriete componisten. Fijn om samen me je aan de slag te gaan. Maak een afspraak voor een proefles!

Muzikaliteit en techniek

Hoe je de uitdrukking van je gevoel in klank benadert en de ontwikkeling van je 'toucher' zijn een belangrijk onderdeel in de les. Daarnaast leer je ook veel over de akkoorden, de structuur en de opbouw van de stukken die je speelt. Het allerbelangrijkste vind ik het plezier in muziek en je ontwikkeling als mens en pianist.

Effectief studeren

Ik besteed veel aandacht aan het leren studeren. Wil je veel techniek door middel van toonladders en etudes, of juist meer aandacht voor de interpretatie en stijlkenmerken van de muziek die je speelt? Vanuit jouw vertrekpunt kijken we hoe je iets het beste aanpakt en hoe je het beoogde resultaat bereikt. Veel doen in weinig tijd en met plezier voorop. Je merkt je vorderingen direct!

Kamermuziek voor pianisten

Wil je als meer gevorderde pianist gaan samenspelen met een instrumentalist of zanger? Fantastisch om te doen en verrijkend! Ken je iemand waarmee je samen zou willen musiceren? Kom samen op les en ik deel graag met jullie mijn uitgebreide ervaring als concertpianist.

Componeren - Songwriter

Schrijf je graag je eigen muziek of ben je songwriter en wil jij jezelf op de piano leren begeleiden? Als ervaren componist kan ik je uitstekende begeleiding bieden bij het verwezenlijken van je muzikale aspiraties als componist. Ontdekken hoe je op akkoorden en liedjes kunt improviseren? Ik geef je praktische tips en we werken aan techniek, klank en timing.

Online Pianoles

Momenteel geef ik ook lessen via Skype en Zoom. Proberen? Informeer naar de mogelijkheden!

Strippenkaart - flexibel en handig!

Heb je een drukke baan of ben je druk met school? We maken een lesafspraak wanneer het ons beiden schikt. Lekker makkelijk en flexibel dankzij de strippenkaart van 10 lessen. Zo verlies je nooit een les en blijf je gemotiveerd.

Over Frederic

Frederic Voorn is op verschillende muzikale gebieden actief. Hij is concertpianist en componist. Hij schrijft artikelen voor diverse muziekbladen, dirigeert drie koren en heeft programma’s gemaakt voor Radio 4, waaronder zijn eigen programma Pianistenuur, dat 12 jaar lang iedere zaterdag werd uitgezonden.
Als pianist heeft Frederic Voorn op vier continenten concerten gegeven en hij speelt zowel op moderne als op historische instrumenten. Hij was laureaat van het Frank Martin International Music Competition en werd voor diverse muziekfestivals uitgenodigd, zoals het Tibor Varga Festival (Sion, Zwitserland), het Nordic Historical Keyboard Festival (Kuopio, Finland), Antverpiano (Antwerpen, België) en het International Festival of Chamber Ensembles (Kazan, Rusland).
Frederic Voorn geeft regelmatig masterclasses in Amerika, Canada, Indonesië en Rusland en was jurylid bij verschillende concoursen, zoals het 8e Concours International de Piano Adilia Alieva in Gaillard, Frankrijk en het 5e Geelvinck Fortepiano Competition in Amsterdam. Voor het label Ezra Classics heeft hij diverse CD’s uitgebracht en in 2016 verscheen de CD La forêt perdue, geheel gewijd aan zijn eigen pianowerken.
Als componist is Frederic Voorn sinds 2005 actief en zijn werk, voor diverse bezettingen geschreven, wordt regelmatig uitgevoerd. In 2005 verscheen de pianocyclus Pièces simples et naturelles. Momenteel werkt hij aan een opera over Sergei Diaghilev.
Frederic Voorn studeerde piano aan de conservatoria van Amsterdam en Utrecht bij Jan Marisse Huizing, Jan Wijn en bij Hakon Austbö. Na het behalen van het diploma Uitvoerend Musicus vervolgde hij zijn studie in Londen bij Peter Feuchtwanger en in Moskou bij Lev Naumov en Youri Levin. Frederic Voorn woont in Amsterdam, is getrouwd en heeft twee zonen.

Pianoles in de buurt van Cruquiuseiland

Welkom op de pagina van Frederic Voorn. Je hebt een enthousiaste en ervaren pianodocent gevonden. In de privéles krijg je, in een gezellige sfeer, precies die aanwijzingen en inspiratie waardoor je met plezier met muziek bezig bent. Je merkt je vorderingen dircet!

Proefles piano?

Frederic geeft de lessen in een prettige lesruimte in Amsterdam. Om kennis te maken met Frederic, de bereikbaarheid van de locatie te ervaren en al je vragen te kunnen stellen is de proefles de perfecte gelegenheid!

Pianoles aan huis?

Vanuit Cruquiuseiland is de leslocatie van Frederic goed bereikbaar. Sommige docenten geven ook les aan huis. Neem contact op met Frederic en bespreek de mogelijkheden.

Online pianolessen?

Soms is het handig om online lessen te volgen. Frederic geeft je graag informatie.

Strippenkaart!

De Leskaart van 10 lessen koop je direct bij je docent. De leskaart biedt flexibiliteit en je maakt de lesafspraken steeds samen met Frederic. De leskaart is 6 maanden geldig en je kunt altijd 10 lessen bijkopen wanneer de kaart vol is! Je kunt kiezen uit pianolessen van 30, 45 en 60 minuten.
Meer weten?

Piano

Is er een muzieksoort waar de piano geen rol in speelt? Ongetwijfeld kun je iets bedenken, maar pianospelen geeft echt enorm veel mogelijkheden om welke muziek dan ook te leren spelen. Klassieke muziek, jazz, pop, songwriter, tango, latin en ga zo maar door! Binnen al die stijlen weer talloze mogelijkheden om je persoonlijk uit te drukken in muziek. De techniek van pianospelen is net zo lastig en complex als je zelf wilt... en dat kan heel ver gaan! Je kunt echter al plezier aan je piano beleven wanneer je een paar akkoorden mooi kunt spelen onder een melodie. Of als je eerste sonatine, inventie van Bach, Schubert sonate of een van de meest virtuoze stukken die je kunt bedenken tijdens een leerlingenuitvoering tot klinken komt! Improviseren biedt enorm veel mogelijkheden en ook hiervoor geldt dat je in iedere muzieksoort je eigen grenzen kunt opzoeken en verleggen. Onder leiding van een ervaren en enthousiaste docent kom je uiteraard heel ver en ben je steeds gemotiveerd en geïnspireerd. Dus als je een absolute beginner bent of als je al een tijd piano speelt en jij je wilt verdiepen in een bepaalde muzieksoort: Meld je aan voor een gratis proefles. Met de strippenkaart van 10 pianolessen ben je flexibel en verlies je nooit een les! In de privé pianolessen werk je op een plezierige en ontspannen manier aan een uitstekende technische basis om je pianospel te ontwikkelen in de richting die jouw voorkeur heeft. Je leert om vrij en meer ontspannen muziek te kunnen maken! Met toonladders, akkoorden, muziektheorie, improvisatie, etudes en voordrachtstukken vergroot jij je mogelijkheden om je in muziek te kunnen uiten!

Privé muziekles voor iedereen!

Muziek is onze passie en iedere muziekles biedt deskundige begeleiding, plezier in muziek en inspiratie. Je krijgt privéles en naast de reguliere muzieklessen geven we ook online muzieklessen en zanglessen, zodat je altijd in staat bent om met je docent te werken aan de muziek die je raakt en je leven verrijkt! Muzieklessen van professionele musici. Kies je instrument en docent en informeer naar de mogelijkheden.

The best way to know your future is to create it - Joe Dispenza