Victor WeigandPianolesUtrecht Buiten Wittevrouwen

Speel piano - Toetsen

Hi! Ik ben Victor Weigand, all-round toetsenist en pianodocent in Utrecht. Beter gaan pianospelen? Je kunt bij mij terecht als je serieus verder wilt komen op de piano, maar natuurlijk ook op andere toetseninstrumenten.

Fender - Wurlitzer - Hammond

Denk bijvoorbeeld aan de Rhodes of Wurlitzer. Of misschien ben je groot fan (net zoals ik) van het Hammond orgel en de sounds die je daarmee kunt maken. Ook op het gebied van synthesizers kan ik je verder helpen. Deze toetseninstrumenten hebben allemaal zo hun eigen rol in de muziek en dat maakt ze uniek en interessant!

Muziekstijlen

Of je nou van popmuziek houdt of meer van de jazz bent, je kunt bij mij terecht. Ook als funk, soul, blues en hiphop je aanspreken ben je welkom. Natuurlijk help ik je ook graag verder als je wat meer van de rustige muziekstijlen houdt. Denk aan folk en country en dergelijke.

Pianolessen

Als leerling sta jij centraal tijdens de lessen. Wat jij wilt leren, waar jij enthousiast van wordt, waar jij het meest in wilt groeien. Misschien heb je helden in de muziek waar je graag extra aandacht aan wilt besteden. Alles kan! Samen gaan we op zoek naar hoe jij de muzikant kunt worden die je het liefste zou zijn. 

Uitdaging

Natuurlijk zal ik je uitdagen om uit je comfortzone te stappen door je dingen te laten doen en studeren die je zelf niet zou bedenken! Zo kan het op het eerste gezicht saai zijn eerst iets langzaam op de metronoom te spelen, maar je plukt daar al snel de vruchten van. De basis moet goed zijn, van daaruit kun je altijd uitbreiden! Let's go!

Beginner

Als je nog helemaal aan het begin staat, pakken we een voor jou aansprekende methode en gaan met gemakkelijke liedjes en oefeningen beginnen om de basis snel goed te krijgen. Je leert een klassieke basis en van daaruit kun je verder groeien in de muziekstijlen die je kiest.

Gevorderden

De basis, zowel qua spel als qua muziektheorie, heb je in de vingers. Je gaat je nu verdiepen in de muziek die raakt en je spel op een hoger plan brengen. Met tips uit de praktijk ontwikkel je welke voicing je kiest, hoe je het ritmisch aan gaat pakken en wat de overall sound gaat worden die je voor je improvisaties, solo's en comping nodig hebt. Je leert dit zelf te bepalen!

Toetsen

Hier focussen we op de verschillende toetseninstrumenten en de sterke en zwakke kanten daarvan. Soms werken dingen te gek op een Wurlitzer en soms totaal niet. Of soms is een Rhodes een beetje saai, totdat je hem door een Leslie stuurt en hij helemaal tot leven komt! Zomaar een paar voorbeelden over ontdekkingen die je kunt doen!

Muziektheorie

Een goede beheersing van muziektheorie helpt in de communicatie met andere muzikanten. Het kunnen lezen van bladmuziek of leadsheets, het juist kunnen benoemen van akkoorden of intervallen, het begrijpen hoe je bepaalde akkoorden kunt benaderen (en altereren als je iets verder gevorderd bent), Dit alles maakt je veelzijdiger als muzikant en als bandlid. Het maakt je snel van begrip. Natuurlijk maak je vooral muziek met je oren, maar het is wel fijn de taal die je spreekt goed te kennen.

Muziekproductie

Tijdens deze lessen gaan we in op programma's als Logic Pro X of andere DAWs. We zullen bestaande producties beluisteren en analyseren, zowel qua mix als qua arrangement. Ook zoomen we in op het maken van sounds op de diverse instrumenten die ik heb staan, of helemaal in de computer. Handig hiervoor is wel dat je thuis ook een DAW hebt, zodat je iets wat we tijdens de les maken mee kunt nemen en je hier thuis aan verder kunt werken.

Pianoles aan huis

Veel van de lessen die ik geef kan ik, afhankelijk van jouw situatie, ook bij jou thuis geven in en om Utrecht. De proefles zal altijd op mijn locatie in Utrecht centrum zijn en van daaruit overleggen we verder. Mijn studio ligt centraal tussen Ondiep, Lombok, Tuindorp en Utrecht - Oost.

Flexibele lestijden

Dankzij de flexibele strippenkaart kun je lessen wanneer dat jou het beste uitkomt. Ga aan de slag met tips & trucs om zo slim mogelijk te oefenen. Zo kom je sneller vooruit en wordt oefenen nog leuker!

Over Victor

Al op jonge leeftijd begon ik met piano spelen, en het duurde dan ook niet lang voordat ik op les ging. Eerst bij mijn eigen moeder, maar niet veel later bij een oude jazzpianist waar ik heel veel van heb geleerd.
Uiteindelijk kwam ik op het conservatorium in Utrecht terecht en heb daar 4 jaar met heel veel plezier gestudeerd bij leraren als Ge Bijvoet, Bert van den Brink en Randal Corsen. In 2013 studeerde ik cum laude af als toetsenist en sindsdien ben ik altijd druk bezig geweest mijn muzikale praktijk te ontwikkelen en uit te breiden.
Tegenwoordig ben ik als muzikant actief in verscheidene bands en projecten, waaronder: Jared Grant, De Raad van Toezicht, The Night Flight, Alpaca Trio en veel meer. Verder speel ik thuis of in de studio met enige regelmaat toetsenpartijen in voor producties.
Als producer werk ik voornamelijk vanuit mijn thuisstudio aan (pre)producties van nummers van onder andere Indemaak Musicals.

Pianoles in de buurt van Utrecht Buiten Wittevrouwen

Welkom op de pagina van Victor Weigand. Je hebt een enthousiaste en ervaren pianodocent gevonden!

Proefles piano

Victor geeft de lessen in een prettige lesruimte in Utrecht. Om kennis te maken met Victor, de sfeer te proeven, de bereikbaarheid van de locatie te ervaren en al je vragen te kunnen stellen is de proefles de perfecte gelegenheid!

Pianoles aan huis?

Vanuit Utrecht Buiten Wittevrouwen is de leslocatie van Victor goed bereikbaar. Sommige docenten geven ook les aan huis. Neem contact op met Victor en bespreek de mogelijkheden.

Online pianolessen

Soms is het handig om online lessen te volgen. Victor geeft je graag informatie.

Leskaart

De Leskaart van 10 lessen koop je direct bij je docent. De leskaart biedt flexibiliteit en je maakt de lesafspraken steeds samen met Victor. De leskaart is 6 maanden geldig en je kunt altijd 10 lessen bijkopen wanneer de kaart vol is! Je kunt kiezen uit pianolessen van 30, 45 en 60 minuten.
Meer weten?

Piano

Is er een muzieksoort waar de piano geen rol in speelt? Ongetwijfeld kun je iets bedenken, maar pianospelen geeft echt enorm veel mogelijkheden om welke muziek dan ook te leren spelen. Klassieke muziek, jazz, pop, songwriter, tango, latin en ga zo maar door! Binnen al die stijlen weer talloze mogelijkheden om je persoonlijk uit te drukken in muziek. De techniek van pianospelen is net zo lastig en complex als je zelf wilt... en dat kan heel ver gaan! Je kunt echter al plezier aan je piano beleven wanneer je een paar akkoorden mooi kunt spelen onder een melodie. Of als je eerste sonatine, inventie van Bach, Schubert sonate of een van de meest virtuoze stukken die je kunt bedenken tijdens een leerlingenuitvoering tot klinken komt! Improviseren biedt enorm veel mogelijkheden en ook hiervoor geldt dat je in iedere muzieksoort je eigen grenzen kunt opzoeken en verleggen. Onder leiding van een ervaren en enthousiaste docent kom je uiteraard heel ver en ben je steeds gemotiveerd en geïnspireerd. Dus als je een absolute beginner bent of als je al een tijd piano speelt en jij je wilt verdiepen in een bepaalde muzieksoort: Meld je aan voor een gratis proefles. Met de strippenkaart van 10 pianolessen ben je flexibel en verlies je nooit een les! In de privé pianolessen werk je op een plezierige en ontspannen manier aan een uitstekende technische basis om je pianospel te ontwikkelen in de richting die jouw voorkeur heeft. Je leert om vrij en meer ontspannen muziek te kunnen maken! Met toonladders, akkoorden, muziektheorie, improvisatie, etudes en voordrachtstukken vergroot jij je mogelijkheden om je in muziek te kunnen uiten!

Vivaldi Music Lessons

Muziek is onze passie en iedere muziekles biedt deskundige begeleiding, plezier in muziek en inspiratie. Wij geven naast de reguliere muzieklessen ook online muzieklessen en zanglessen, zodat je altijd in staat bent om met je docent te werken aan de muziek die je raakt en je leven verrijkt! Muzieklessen van professionele musici. Kies je instrument en docent en informeer naar de mogelijkheden.

The best way to know your future is to create it - Joe Dispenza