Juan Manuel Domínguez Saxofoonles

Saxofoonles - Klassiek tot Tango

Ik ben all-round saxofonist Juan Dominguez in Amsterdam. Ik kan het niet helpen, maar mijn leerlingen vinden mij een vriendelijke, toegewijde leraar!  Voor klassiek, volksmuziek, jazz, tango en pop ben je bij mij aan het juiste adres. We maken een lesplan op maat.

Alle leeftijden - Alle saxofoons

Of je nu een saxofoonspeler in een band bent, een 10-jarige die zijn eerste les krijgt of een 70-jarige die de sax weer herontdekt na vele jaren, je bent welkom voor een proefles. ik geef les op sopraan, alt, tenor of bariton.

Ademhaling en houding

Ademhaling en houding zijn de belangrijkste elementen bij het spelen van een blaasinstrument. Ik leer je een goede ademsteun, die ervoor zorgt dat je controle hebt over elke noot die je speelt. Hierdoor kun je het juiste gevoel voor elk muziekstuk creeëren, en zoeken naar het juiste soort geluid om je muzikale ideeën en emoties uit te drukken.

Beginners

We beginnen te leren om een mooi geluid uit je instrument te halen. Je leert een relaxte houding en je traint je embouchure. In een paar lessen ontwikkel je al een betere sound. Notenlezen, muziektheorie hoort erbij. Je speelt je eerste nummers, oefeningen, klassieke bekende composities of een mooie Tango!

Gevorderden

Verdiep je in de muziek die je raakt. Klassiek repertoire, jazz , tango, wereldmuziek of pop. We spelen duo's in de les. Ontwikkel je klankpalet en leer articulatie-technieken als staccato, growling, legato. Nog meer? Ik leer je circular breathing, dubbel staccato en multiphonics!

Leslocatie - Les aan huis

Mijn studio bevindt zich in de Baarsjes Amsterdam. Privélessen bij jou thuis in Amsterdam is prima mogelijk. Graag even overleggen.

Nog geen instrument?

Je wilt gaan lesnemen maar je hebt nog geen instrument? Geen probleem! Wanneer je overweegt een saxofoon te kopen of te huren wil ik je hiermee graag helpen.

Online Saxofoonlessen

Eventueel geef ik ook lessen via Skype en Zoom. Informeer naar de mogelijkheden!

Over mij

Ik ben een Argentijnse saxofonist die meer dan 10 jaar geleden naar Nederland is verhuisd. Ik heb gestudeerd op het Nationale Conservatorium in Buenos Aires en daarna ben ik verhuisd naar Amsterdam om mijn studie voort te zetten bij Arno Bornkamp op het Conservatorium van Amsterdam. Hier heb ik mijn Master diploma behaald.

Ik treed regelmatig op met diverse kamermuziek ensembles: Keuris kwartet, Trio 42 en Pannonica Quartet en Nederlands Saxofoon Octet. We spelen van klassiek en hedendaags tot tango en volksmuziek. Ik heb opgetreden samen met gerenommeerde kunstenaars zoals Philip Glass, Lang Lang en Herbie Hancock. Daarnaast treed ik op met verschillende Nederlandse orkesten; o.a  het Koninklijk Concertgebouw Orkest, Het Balletorkest, Nederlands Kamer Orkest, Gelders Orkest en het Asko/Schönberg ensemble.

Lesgeven is altijd al een andere passie van mij geweest. Ik heb meer dan 15 jaar ervaring met het lesgeven van studenten van alle leeftijden. Ik ben regelmatig uitgenodigd als gastdocent op het Conservatorium van Amsterdam en Kubus (Lelystad). Ik heb ook masterclasses en workshops gegeven in Polen, Georgië, Armenië, Argentinië, Thailand en Singapore.

Privé Saxofoonles in de buurt van Amsterdam Geuzenveld

Welkom op de pagina van saxofoonleraar Juan Manuel Dominguez. Je hebt de enthousiaste en ervaren saxofoonleraar gevonden waar je naar op zoek bent!

Proefles saxofoon in de buurt van Amsterdam Geuzenveld

We weten uit ervaring dat een match tussen leerling en leraar super belangrijk is. Niet alleen qua repertoire en muzieksoort, maar ook als mens. Om kennis te maken, de sfeer te proeven, de bereikbaarheid van de leslocatie te ervaren en al je vragen te kunnen stellen over de lesprijzen en de leskaarten, is de proefles de perfecte gelegenheid! Maak meteen een afspraak! De proefles is vrijblijvend en kost 25,-. Ga je verder na de kennismaking en koop je je eerste leskaart van 5 of 10 lessen, dan krijg je de 25,- van de proefles terug.

Online saxofoonlessen

Ben je langer in het buitenland of kun je door omstandigheden de deur niet uit, dan kan het handig zijn om even online lessen te volgen.

Saxofoon

Leren improviseren op je saxofoon is een leuk en intensief proces. Kennis van akkoorden, veel luisteren naar opnames, naspelen en aan je techniek en sound werken is wat je gaat ontwikkelen. Om snel vorderingen te maken en gemotiveerd en geïnspireerd te worden doe je dit het beste samen met een ervaren muzikant. Je deelt je enthousiasme voor je instrument en de muziek die je boeit. Saxofoon spelen is echt fantastisch. Je kunt er in zoveel muzieksoorten mee terecht! Klassiek saxofoon is prachtig en in ensembleverband kun je enorm veel arrangementen spelen. Tango, Jazz, pop, soul, DJ en wat je maar lekker vindt. Old school, Swing, Bebop, Funky stuff of Hiphop?

Proefles Sax?

Wil je sax leren spelen maar heb je nog nooit geprobeerd? Met een gratis proefles en een starterspakket van 3 lessen ben je er snel achter hoe leuk het is! Heb je al jaren gespeeld en wil je aan je klank werken en je verdiepen in verschillende muzieksoorten? Er zijn verschillende soorten saxofoons: sopraan, alt, tenor en bariton. Met al deze instrumenten kun je een enorme diversiteit aan stijlen spelen. Je leert in de lessen ademtechniek, een gezonde en ontspannen houding, van muziek spelen, leuk en progressief studiemateriaal en je speelt natuurlijk je favoriete muziek. Real Book, scales en harmonieleer is van belang als je gaat improviseren. Ook al heb je het druk op je werk of op school; met de flexibiliteit van de strippenkaart van 10 lessen blijf je goed bezig en verlies je nooit een les! Speel je in een band of in een combo of heb je zin in een saxofoonkwartet te spelen? Ook lessen bandcoaching en muziektheorie. Informeer bij je docent!

Iedere dag muziek!

Leven zonder muziek? Ondenkbaar! Aandacht voor schoonheid, zelf muziek maken of lekker luisteren, het brengt je in het nu! Professionele bevlogen muzikanten bieden privé muzieklessen en zanglessen voor een eerlijke prijs!

Jack DeJohnette - There really is no past, present or future... everything happens right now. You have to be in the moment and be conscious of that, to play improvised music and to live your life in a way that can dance and is flexible.