Kilian van RooijVioollesBussum

Vioolles in Amersfoort

Ben je op zoek naar vioolles in Amersfoort? Wordt het je eerste vioolles ooit, of speel je goed viool en wil jij je nog zekerder voelen en met meer zelfvertrouwen de sterren van de hemel spelen? Dat kan bij mij in mijn gezellige lesruimte of bij jou thuis in Amersfoort en omgeving. Ik ben Kilian van Rooij. Ik geef vioolles aan volwassenen, jongeren en kinderen!

Beginners

Met liedjes, samenspelen en oefeningen die je met mij samen doet, leer je een ontspannen en comfortabele houding, een mooie toon en zuiver spelen. Binnen no time speel je eenvoudige voordrachtstukjes, je favoriete liedjes, duo's en je eerste vioolconcert! Ook leer je notenlezen en muziektheorie.

Gevorderden

Ontdek in mijn lessen hoe je die ene noot laat sprankelen en hoe je soepeler en krachtiger alles uit je viool kunt halen! Je leert effectief omgaan met je tijd, zuiverder spelen, parelachtige toonvorming en zelfvertrouwen om met gemak voor te spelen! Hoe? Boek een proefles!

Laat je raken door muziek!

Het doel van muziek maken en luisteren is natuurlijk dat je erdoor geraakt wordt. Dat het je kan meenemen, kan troosten, blij kan maken en kan laten dansen van plezier! Samen gaan we op zoek naar wat jou raakt, hoe je doormiddel van jouw eigen vioolspel bij dat gevoel kunt komen en hoe je andere mensen dáár dan weer mee kunt raken. Win Win dus!

Klassiek tot pop!

Als basis zullen we uit gaan van de pareltjes die voor de viool zijn geschreven binnen de klassieke muziek. Maar wanneer je liever popmuziek speelt kan dat ook!

Auditie of orkestpartijen?

Als je auditie gaat doen of hulp nodig hebt bij het instuderen van ensemble- of orkestpartijen geef ik je tips uit de praktijk om zo optimaal mogelijk te kunnen presteren.

Kamermuziek - samenspelen?

Speel je in een ensemble en heb je behoefte aan coaching? Maak een afspraak!

Online vioolles

Soms is het handig om online vioollessen te boeken. Online vioollessen bieden live instructies, persoonlijke feedback en motivatie online! We gebruiken FaceTime, Skype of Zoom bijvoorbeeld. Het werkt prima! Als je twijfelt, probeer gewoon het Starterspakket van 3 lessen!

Over Kilian

Kilian van Rooij is een van de  meest veelzijdige en veel belovende violisten van dit moment. Naast zijn reguliere solo recitals in Europa met zijn sensationele pianiste Asagi Nakata, is Kilian ook componist. Met zijn muziek brengt hij een nieuwe stroming binnen het klassieke genre, bedoeld om een jonger publiek te bereiken en een brug te slaan naar traditionele klassieke muziek.

Kilian studeerde in 2017 met onderscheiding af aan de ‘Royal Academy of Music’ in Londen, waar hij de ‘Edna Seabright memorial Prize’ won voor zijn uitzonderlijke auditie en les kreeg van Levon Chilingirian, Georgy Pauk en niemand minder dan Maxim Vengerov. ‘Kilian has a remarkable perception of sound quality and is one of very few people in the world that has his own recognizable musical voice’. Maxim Vengerov
Kilian heeft vele interesses, waaronder ook theater. Samen met theatermakers-duo ‘Danish Blue’ speelde hij dit jaar op het ’Motel Mozaïque Festival’ en op het ‘Over ’t IJ Festival’ in Amsterdam.

Ik wil muziek maken die voor iedereen toegankelijk is. Muziek die je meeneemt, spannend is en direct in je hart raakt! - Kilian van Rooij

Vioolles in de buurt van Bussum

Welkom op de pagina van Kilian van Rooij. Je hebt een enthousiaste en ervaren viooldocent gevonden. In de privéles krijg je, in een gezellige sfeer, precies die aanwijzingen en inspiratie waardoor je met plezier met muziek bezig bent. Je merkt je vorderingen dircet!

Proefles viool?

Kilian geeft de lessen in een prettige lesruimte in Amersfoort. Om kennis te maken met Kilian, de bereikbaarheid van de locatie te ervaren en al je vragen te kunnen stellen is de proefles de perfecte gelegenheid!

Vioolles aan huis?

Vanuit Bussum is de leslocatie van Kilian goed bereikbaar. Sommige docenten geven ook les aan huis. Neem contact op met Kilian en bespreek de mogelijkheden.

Online vioollessen?

Soms is het handig om online lessen te volgen. Kilian geeft je graag informatie.

Strippenkaart!

De Leskaart van 10 lessen koop je direct bij je docent. De leskaart biedt flexibiliteit en je maakt de lesafspraken steeds samen met Kilian. De leskaart is 6 maanden geldig en je kunt altijd 10 lessen bijkopen wanneer de kaart vol is! Je kunt kiezen uit vioollessen van 30, 45 en 60 minuten.
Meer weten?

Viool

Voor het eerst vioolles nemen of de draad weer oppakken na een tijd?  Met persoonlijke aandacht in een gezellige sfeer kun je optimaal leren en ontspannen tegelijkertijd! Je maakt muziek voor je plezier! Boek een proefles bij onze enthousiaste en ervaren viooldocenten in Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Delft, Rotterdam.

Beginners

Muzikaliteit en techniek gaan hand in hand. Je leert noten lezen, toonladders, etudes en oefeningen in combinatie met de je favoriete muziek.

Gevorderden

In de privé vioollessen voor gevorderden, waarin jij je techniek naar een hoger plan brengt, is veel aandacht voor mooi repertoire en muzikaliteit. Studeer vioolconcerten, etudes, sonates, toonladders en werk aan vibrato, verschillende streeksoorten, toonvorming en interpretatie. Informeer naar duolessen (sonates voor viool/piano) of strijkkwartet coaching/ kamermuzieklessen! Orkestpartijen studie mogelijk.

Strippenkaart voor flexibiliteit

Heb je een drukke baan, stapels huiswerk van school of om andere reden behoefte aan flexibele lestijden? Dan biedt de strippenkaart van 10 lessen de oplossing! Spreek je les per keer af en zo verlies je nooit een les!

Samen muziek maken

Vioolspelen doe je vaak solo maar is ook leuk en leerzaam wanneer je samenspeelt met anderen. Bijvoorbeeld in een ensemble of orkest. Zo breng je het geleerde direct in praktijk! Speel je in een ensemble, kwartet of orkest dan kun je natuurlijk je partijen mee nemen naar de les voor tips en tricks!

Privé muziekles voor iedereen!

Muziek is onze passie en iedere muziekles biedt deskundige begeleiding, plezier in muziek en inspiratie. Je krijgt privéles en naast de reguliere muzieklessen geven we ook online muzieklessen en zanglessen, zodat je altijd in staat bent om met je docent te werken aan de muziek die je raakt en je leven verrijkt! Muzieklessen van professionele musici. Kies je instrument en docent en informeer naar de mogelijkheden.

The best way to know your future is to create it - Joe Dispenza