Marite Sainz Palacios Vioolles

Plezier in vioolspelen!

Ben je op zoek naar een enthousiaste en motiverende viooldocent in Schiebroek - Hillegersberg? Gaat je kind met vioollessen beginnen of wil je zelf (weer) vioolles gaan nemen? Ik ben Marite Sainz Palacios en ik nodig je graag uit voor een proefles!

Alle leeftijden

Wanneer je door de klank van de viool geraakt bent en muziek belangrijk voor je is speelt leeftijd geen rol! Je bent nooit te oud om te beginnen, de draad weer op te pakken of als gevorderde violist je spel nóg een trapje hoger te brengen!

Beginners

Als beginner speel je al snel mooi klinkende stukjes en we maken samen muziek in de les! Ik beschik over een aantal uitstekende vioolmethodes die gegarandeerd succes bieden! Met speciale oefeningen leer je stap voor stap een soepele techniek zodat je van je viool kunt genieten!

Gevorderden

Wil je soepeler en vrijer de moeilijkste passages uit je orkestpartijen of kamermuziek kunnen spelen? Je techniek opfrissen en je spel op een hoger plan brengen? Je speelt etudes, toonladders, concerten en voordrachtstukken en tegelijkertijd werk je aan techniek, toon, vibrato en het uiten van je gevoel in muziek!

Ontspanning en klank

Last van teveel spanning en snel blessures door het spelen? Een ontspannen houding bij het spelen is belangrijk en je merkt het verschil in je klank wanneer je dit gaat realiseren. Weten hoe je dit kunt bereiken?

Gespecialiseerd

Ik heb mij toegelegd op het toepassen van aspecten van o.a. Yoga, Alexander Techniek en Tai Chi bij het musiceren en help je graag bij het vinden van oplossingen! Benieuwd? Boek een proefles!

Muziektheorie

Muziektheorie geeft inzicht en structuur. Muziek en techniek gaan hand in hand en een gezellige sfeer in de les hoort erbij!

Leslocatie

Ik geef de lessen in mijn huiselijke studio in Schiebroek- Rotterdam. Neem even contact op voor de mogelijkheden!

Online vioolles

Online vioollessen, via Skype of Zoom bijvoorbeeld, bieden live instructies, persoonlijke feedback en motivatie online! Het werkt prima! Als je twijfelt, probeer gewoon het Starterspakket van 3 lessen!

Effectief studeren

Drukke baan of veel huiswerk? Ik leer je snel en effectief studeren! Haal het meeste uit je studietijd! Met de leskaart van 10 lessen ben je flexibel met het maken van afspraken.

Orkestpartijen

In kamermuziek - orkestpartijen zitten vaak lastige passages. Natuurlijk is er altijd tijd voor tips en advies in de les en om handige vingerzettingen en streken uit te zoeken!

Altvioolles voor jong en oud

Ook voor altvioolles in Rotterdam ben je bij mij aan het goede adres! Boek een proefles!

Viool duo's samenspel

Muziek maken doe je het liefst samen. In de les spelen we duo's. Ken je iemand om mee samen een duo te vormen? Duoles is leuk en behoort tot de mogelijkheden!

Over Marite

Mijn naam is Marite Sainz. Ik kom uit Spanje en woon al jaren in Nederland, waar ik heen kwam om viool te studeren. Na mijn bachelor diploma in klassieke viool in Rotterdam behaalde ik mijn Master in barokviool en altviool aan het Consercatorium in Utrecht. Daarna heb ik Ensemble Zang Oude Muziek in Tilburg gestudeerd en Advanced Vocal Ensemble Studies in Basel, Zwitserland. Ik speel met diverse ensembles in Nederland en in het buitenland.
Vooral klassiek en barok, maar ook wereldmuziek, musical, pop en tango hebben mijn belangstelling. Door de diverse stijlen die ik beheers kunnen we meteen met jouw favoriete muzieksoort aan de slag!
Door al mijn trajecten als muzikante heb ik steeds meer geleerd om op het instrument te 'zingen', welk instrument dat ook is. Ook heb ik altijd gezocht naar steeds meer lichamelijke vrijheid bij muziek maken. Dit werd ook ondersteund door verschillende technieken die mij hebben geholpen zoals Yoga, Alexander Techniek, Tai Chi en Oefentherapie. Mijn scriptie van het master diploma ging over lichamelijke bewustzijn in de uitdrukking van muzikale 'affecten', en dit onderwerp vind ik dus altijd interessant bij lesgeven. Ook hoe de taal van muziek zich in gebaren of zelfs in woorden kan vertalen.
Door het regelmatig spelen met diverse barok -en klassieke ensembles waar instrumentale muziek gecombineerd is met zang, wordt mijn bovengenoemde belangstelling gesteund en verder ontwikkeld.

Music is a language that transcends the words and that is what I try to teach in my lessons - Marite Sainz Palacios

Privé Vioolles in de buurt van Capelle aan den IJssel

Welkom! Ik ben viooldocent Marite Sainz Palacios. Je hebt de enthousiaste en ervaren leraar gevonden waar je naar op zoek bent! In mijn privélessen krijg je precies die aanwijzingen en inspiratie waardoor je met plezier met muziek bezig bent. Je merkt je vorderingen meteen! Ben je langer in het buitenland of kan je door omstandigheden de deur niet uit, dan kan het handig zijn om even online vioollessen te volgen.

Proefles viool?

Ik geef de lessen in een prettige lesruimte in Rotterdam. Om kennis te maken, de bereikbaarheid van de locatie te ervaren en al je vragen te kunnen stellen over de lesprijzen en de leskaart is de proefles de perfecte gelegenheid!

Viool

Voor het eerst vioolles nemen of de draad weer oppakken na een tijd?  Met persoonlijke aandacht in een gezellige sfeer kun je optimaal leren en ontspannen tegelijkertijd! Je maakt muziek voor je plezier! Boek een proefles bij onze enthousiaste en ervaren viooldocenten in Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Delft, Rotterdam.

Beginners

Muzikaliteit en techniek gaan hand in hand. Je leert noten lezen, toonladders, etudes en oefeningen in combinatie met de je favoriete muziek.

Gevorderden

In de privé vioollessen voor gevorderden, waarin jij je techniek naar een hoger plan brengt, is veel aandacht voor mooi repertoire en muzikaliteit. Studeer vioolconcerten, etudes, sonates, toonladders en werk aan vibrato, verschillende streeksoorten, toonvorming en interpretatie. Informeer naar duolessen (sonates voor viool/piano) of strijkkwartet coaching/ kamermuzieklessen! Orkestpartijen studie mogelijk.

Strippenkaart voor flexibiliteit

Heb je een drukke baan, stapels huiswerk van school of om andere reden behoefte aan flexibele lestijden? Dan biedt de strippenkaart van 10 lessen de oplossing! Spreek je les per keer af en zo verlies je nooit een les!

Samen muziek maken

Vioolspelen doe je vaak solo maar is ook leuk en leerzaam wanneer je samenspeelt met anderen. Bijvoorbeeld in een ensemble of orkest. Zo breng je het geleerde direct in praktijk! Speel je in een ensemble, kwartet of orkest dan kun je natuurlijk je partijen mee nemen naar de les voor tips en tricks!

Iedere dag muziek!

Leven zonder muziek? Ondenkbaar! Zelf muziek maken of lekker luisteren, het is een reis in de tijd. Vergeet je zorgen en begeef je in een wereld waar jij je eigen werkelijkheid kunt maken! Speel of zing en je merkt dat iedere keer weer nieuw is! Wil je meer, mooier en beter? Privé muzieklessen van een professional geven je inspiratie en tips om verder te komen en je muzikale vaardigheden te ontwikkelen.

The best way to know your future is to create it - Dr. Joe Dispenza