Zdenka ProchazkovaVioollesDelft

Privé vioollessen in Delft

Welkom in mijn motiverende en gezellige vioollessen voor kinderen, jongeren en volwassenen. Plezier in muziek staat voorop! Je werkt aan techniek én muzikaliteit, het een kan niet zonder het ander! Ik ben Zdenka Prochazkova, violiste , altvioliste en vioolleraar in Delft. Mijn lesruimte is goed bereikbaar vanuit Pijnacker, Rijswijk en Wateringen.

Beginners

Wordt het je eerste vioolles en heb je nog geen muzikale ondergrond? Of heb je vroeger gespeeld en wil je de draad weer oppakken? Stap voor stap gaan we aan de slag om plezier aan je viool te beleven en een solide technische basis op te bouwen. Tegelijkertijd ontwikkel je je muzikaliteit!

Vioolles op maat - gevorderden

je beheerst je viool al goed en wilt je verdiepen in beplaad repertoire? je technuiek opfrissen en gericht aan specifieke zaken werken? Het repertoire wat je speelt kiezen we in overleg. Je speelt altijd leuke en uitdagende muziekstukken. In de lessen wordt aandacht besteed aan houding, noten lezen, gehoor, etudes, leuke voordrachtstukken, streektechniek, toonvorming, vibrato, intonatie en expressie.

Orkest - ensemble

Om met meer gemak en plezier in je orkest of ensemble te kunnen spelen is het soms fijn even wat hulp en tips over streek en vingerzettingen te krijgen. Neem je partijen mee naar les!

Leslocatie

Mijn lesruimte is bij mij thuis in Delft, maar ik kan ook naar jou toe komen, als je niet te ver weg woont!

Flexibele lestijden

Maak een afspraak voor een proefles viool! De Strippenkaart van 10 vioollessen biedt flexibiliteit en kwaliteit! Je verliest nooit een les!

Online vioolles

Online vioollessen, via Skype of Zoom bijvoorbeeld, bieden live instructies, persoonlijke feedback en motivatie online! Het werkt prima! Als je twijfelt, probeer gewoon het Starterspakket van 3 lessen!

Kamermuziek en samenspel

Je kunt behalve prachtig klassiek solo-repertoire heel snel al samenspelen met anderen of kamermuziekensembles vormen en daarin altviool of viool spelen. Heb je speciale vragen of wensen, dan is dat altijd bespreekbaar.

Over Zdenka Prochazkova

Zdenka is Tsjechische van oorsprong en studeerde viool en altviool op het Conservatorium in Utrecht.
Als altvioliste en violiste treedt zij binnen en buiten Nederland regelmatig op met verschillende orkesten en kamermuziekensembles. Zij heeft een eigen ensemble, CORDEVENTO, waarmee zij optreedt in o.a Het Concertgebouw Amsterdam, Philharmonie Keulen en op het Festival Oude Muziek Utrecht.

Music expresses that which cannot be said and on which it is impossible to be silent + Victor Hugo

Vioolles in de buurt van Delft

Welkom op de pagina van Zdenka Prochazkova. Je hebt een enthousiaste en ervaren viooldocent gevonden! In de privéles krijg je persoonlijke aandacht in een ontspannen sfeer.

Proefles viool?

Zdenka geeft de lessen in een prettige lesruimte in Delft. Om kennis te maken met Zdenka, de bereikbaarheid van de locatie te ervaren en al je vragen te kunnen stellen is de proefles de perfecte gelegenheid!

Vioolles aan huis?

Vanuit Delft is de leslocatie van Zdenka goed bereikbaar. Sommige docenten geven ook les aan huis. Neem contact op met Zdenka en bespreek de mogelijkheden.

Online vioollessen?

Soms is het handig om online lessen te volgen. Zdenka geeft je graag informatie.

Strippenkaart!

De Leskaart van 10 lessen koop je direct bij je docent. De leskaart biedt flexibiliteit en je maakt de lesafspraken steeds samen met Zdenka. De leskaart is 6 maanden geldig en je kunt altijd 10 lessen bijkopen wanneer de kaart vol is! Je kunt kiezen uit vioollessen van 30, 45 en 60 minuten.
Meer weten?

Viool

Voor het eerst vioolles nemen of de draad weer oppakken na een tijd?  Met persoonlijke aandacht in een gezellige sfeer kun je optimaal leren en ontspannen tegelijkertijd! Je maakt muziek voor je plezier! Boek een proefles bij onze enthousiaste en ervaren viooldocenten in Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Delft, Rotterdam.

Beginners

Muzikaliteit en techniek gaan hand in hand. Je leert noten lezen, toonladders, etudes en oefeningen in combinatie met de je favoriete muziek.

Gevorderden

In de privé vioollessen voor gevorderden, waarin jij je techniek naar een hoger plan brengt, is veel aandacht voor mooi repertoire en muzikaliteit. Studeer vioolconcerten, etudes, sonates, toonladders en werk aan vibrato, verschillende streeksoorten, toonvorming en interpretatie. Informeer naar duolessen (sonates voor viool/piano) of strijkkwartet coaching/ kamermuzieklessen! Orkestpartijen studie mogelijk.

Strippenkaart voor flexibiliteit

Heb je een drukke baan, stapels huiswerk van school of om andere reden behoefte aan flexibele lestijden? Dan biedt de strippenkaart van 10 lessen de oplossing! Spreek je les per keer af en zo verlies je nooit een les!

Samen muziek maken

Vioolspelen doe je vaak solo maar is ook leuk en leerzaam wanneer je samenspeelt met anderen. Bijvoorbeeld in een ensemble of orkest. Zo breng je het geleerde direct in praktijk! Speel je in een ensemble, kwartet of orkest dan kun je natuurlijk je partijen mee nemen naar de les voor tips en tricks!

Privé muziekles voor iedereen!

Muziek is onze passie en iedere muziekles biedt deskundige begeleiding, plezier in muziek en inspiratie. Je krijgt privéles en naast de reguliere muzieklessen geven we ook online muzieklessen en zanglessen, zodat je altijd in staat bent om met je docent te werken aan de muziek die je raakt en je leven verrijkt! Muzieklessen van professionele musici. Kies je instrument en docent en informeer naar de mogelijkheden.

The best way to know your future is to create it - Joe Dispenza