Lavinia BalasuVioollesDen Haag Mariahoeve

Geraakt door de viool?

Is het een bepaald muziekstuk wat je graag wilt spelen? Of de klank van de viool die altijd iets met je doet? Wordt het de eerste keer dat je vioolles neemt of heb je vroeger viool gespeeld en ga je nu de draad weer oppakken? Ervaren violist en je spel naar een hoger niveau brengen?

Vioolles bij jou aan huis

Ik ben Lavinia Balasu, enthousiaste en ervaren viooldocent. Ik geef vioolles aan huis in Leiden, Den Haag en in omgeving Delft. Vioolspelen is mijn grote passie en lesgeven hoort daarbij! Mijn vioollessen zijn voor kinderen, jongeren en volwassenen en zowel beginners als gevorderden zijn hartelijk welkom! Ik hoop binnenkort in het Nederlands te kunnen lesgeven!

Online vioolles

Online vioollessen, via Skype of Zoom bijvoorbeeld, bieden live instructies, persoonlijke feedback en motivatie online! Het werkt prima! Als je twijfelt, probeer gewoon het Starterspakket van 3 lessen!

Klassiek tot pop

Als jij muziek speelt die je boeit en uitdaging biedt geniet je het meest van je viool. Ik houd bij de keuze van het lesmateriaal daarom rekening met jouw muzikale smaak. We gaan uit van een klassieke ondergrond maar jazz, pop, sound tracks of folk behoort zeker tot de mogelijkheden!

Plezier in muziek voorop!

Op een creatieve manier bezig zijn met muzikaliteit en de techniek van vioolspelen verveelt nooit! Studeer creatief en met plezier, dan studeer je beter en heb je sneller resultaat! Hoe? Dat ga ik je leren! Benieuwd? Boek een proefles!

Beginners

Met leuk modern lesmateriaal ga je direct aan de slag! Je zal verbaast zijn hoe snel je vorderingen maakt. Door het spelen van liedjes, eenvoudige oefeningen, toonladders en korte voordrachtstukken ontwikkel je al snel een degelijke basis. We maken een begin met muziektheorie en je leert notenlezen om samen eenvoudige duo’s te spelen!

Gevorderden

Ben je (meer) gevorderd en wil jij je techniek opfrissen en je in nieuw repertoire verdiepen? Met meer zelfvertrouwen gaan spelen? Ik geef veel aandacht aan een soepele techniek en mentale en fysieke ontspanning. Je werkt aan toonvorming, vibrato, intonatie, positiespel, toonladders en streektechniek. Naast etudes is je eigen inbreng aan voordrachtstukken, vioolconcerten van bijvoorbeeld Bach, Vivaldi, Mozart Brahms of Tchaikovsky altijd welkom!

Orkest- kamermuziek

Lastige passages in orkest- of ensemble partijen? Auditie voorbereiden? In de les is altijd plaats voor tips en advies over vingerzettingen en streken. Maak een afspraak voor een kennismaking!

Druk met studie of werk?

Leer efficient studeren. Veel doen in weinig tijd! Dankzij de flexibiliteit die de strippenkaart biedt verlies je nooit een les.

Over mij

Omgeven door prachtige muziek begon ik op mijn 3e jaar met viool- en pianolessen. Mijn opleiding genoot ik aan de conservatoria van Bucharest, Weimar en Genua. Na mijn einddiploma’s te hebben gehaald (Cum Laude) volgde ik masterclasses in o.a. Zwitserland Duitsland, Italië en de V.S.
Naast vele solo- en kamermuziekoptredens in Europa en Azië was ik werkzaam in diverse orkesten. Als viooldocent was ik verbonden aan de University of Music in Bucharest. “Music unlocks our inner beauty and builds bridges between souls”. Prachtige woorden die mij in mijn lessen en concerten steeds weer inspireren!

Life without playing music is inconceivable for me! - Albert Einstein

Vioolles in de buurt van Den Haag Mariahoeve

Welkom op de pagina van Lavinia Balasu. Je hebt een enthousiaste en ervaren viooldocent gevonden. In de privéles krijg je, in een gezellige sfeer, precies die aanwijzingen en inspiratie waardoor je met plezier met muziek bezig bent. Je merkt je vorderingen dircet!

Proefles viool?

Lavinia geeft de lessen in een prettige lesruimte in Leiden. Om kennis te maken met Lavinia, de bereikbaarheid van de locatie te ervaren en al je vragen te kunnen stellen is de proefles de perfecte gelegenheid!

Vioolles aan huis?

Vanuit Den Haag Mariahoeve is de leslocatie van Lavinia goed bereikbaar. Sommige docenten geven ook les aan huis. Neem contact op met Lavinia en bespreek de mogelijkheden.

Online vioollessen?

Soms is het handig om online lessen te volgen. Lavinia geeft je graag informatie.

Strippenkaart!

De Leskaart van 10 lessen koop je direct bij je docent. De leskaart biedt flexibiliteit en je maakt de lesafspraken steeds samen met Lavinia. De leskaart is 6 maanden geldig en je kunt altijd 10 lessen bijkopen wanneer de kaart vol is! Je kunt kiezen uit vioollessen van 30, 45 en 60 minuten.
Meer weten?

Viool

Voor het eerst vioolles nemen of de draad weer oppakken na een tijd?  Met persoonlijke aandacht in een gezellige sfeer kun je optimaal leren en ontspannen tegelijkertijd! Je maakt muziek voor je plezier! Boek een proefles bij onze enthousiaste en ervaren viooldocenten in Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Delft, Rotterdam.

Beginners

Muzikaliteit en techniek gaan hand in hand. Je leert noten lezen, toonladders, etudes en oefeningen in combinatie met de je favoriete muziek.

Gevorderden

In de privé vioollessen voor gevorderden, waarin jij je techniek naar een hoger plan brengt, is veel aandacht voor mooi repertoire en muzikaliteit. Studeer vioolconcerten, etudes, sonates, toonladders en werk aan vibrato, verschillende streeksoorten, toonvorming en interpretatie. Informeer naar duolessen (sonates voor viool/piano) of strijkkwartet coaching/ kamermuzieklessen! Orkestpartijen studie mogelijk.

Strippenkaart voor flexibiliteit

Heb je een drukke baan, stapels huiswerk van school of om andere reden behoefte aan flexibele lestijden? Dan biedt de strippenkaart van 10 lessen de oplossing! Spreek je les per keer af en zo verlies je nooit een les!

Samen muziek maken

Vioolspelen doe je vaak solo maar is ook leuk en leerzaam wanneer je samenspeelt met anderen. Bijvoorbeeld in een ensemble of orkest. Zo breng je het geleerde direct in praktijk! Speel je in een ensemble, kwartet of orkest dan kun je natuurlijk je partijen mee nemen naar de les voor tips en tricks!

Privé muziekles voor iedereen!

Muziek is onze passie en iedere muziekles biedt deskundige begeleiding, plezier in muziek en inspiratie. Je krijgt privéles en naast de reguliere muzieklessen geven we ook online muzieklessen en zanglessen, zodat je altijd in staat bent om met je docent te werken aan de muziek die je raakt en je leven verrijkt! Muzieklessen van professionele musici. Kies je instrument en docent en informeer naar de mogelijkheden.

The best way to know your future is to create it - Joe Dispenza