Berta Mariana SequeiraVioollesUtrecht Oudwijk

Liefde voor viool!

Op zoek naar een geduldige en enthousiaste vioolleraar voor je kind?  Wil je zelf met vioollessen beginnen? Ik ben violiste en viooldocent Berta Mariana Sequeira in Utrecht. Ik begon op 10 jarige leeftijd met viool en ontwikkelde meteen een grote liefde voor verschillende soorten muziek en natuurlijk ook voor de viool. Deze passie wil ik graag met jou delen!

Vioolles aan huis

Ik geef je veel persoonlijke 'tips en tricks' en zal ik je zeker inspireren met mijn enthousiasme! De prive vioollessen zijn voor kinderen, jongeren en volwassenen. Met een strippenkaart van 10 lessen heb je flexibiliteit en kwaliteit en je verliest nooit een les!  Ik geef in overleg ook vioolles aan huis. Hiervoor bereken ik mogelijk een kleine bijdrage in de reiskosten.

Beginner tot gevorderd

Gevorderd violist en je spel op een hoger niveau brengen? Heb je lang geleden al viool gespeeld en wil je de draad weer eens oppakken, of ben je een beginner op de viool? We gaan aan de slag met het beste lesmateriaal uit diverse methodieken, etudes, toonladders, streek- en linkerhand-techniek.

Kinderen

Leuk om als kind met viool te beginnen! Er zijn verschillende leuke methodes om op speelse manier met muziek in aanraking te komen. Noten lezen, op gehoor spelen en leuke liedjes. Tijdens de les maken we direct samen muziek en we spelen duo's voor 2 violen! Ondertussen je vaardigheden, kennis en muzikaliteit ontwikkelen staat voorop in elke les.

Klassiek tot pop!

Behalve klassieke muziek kun je ook voor popliedjes, folk en andere stijlen uitstekend bij mij terecht! Plezier in muziek voorop! Benieuwd? Boek een proefles!

Vioolles gevorderden

Je speelt uitdagend en mooi repertoire. Ik besteed veel aandacht aan een juiste en relaxte houding, etudes, voordrachtstukken en solo concerten, streektechniek, toonvorming, vibrato, intonatie en expressie. Ieder muziekstuk heeft een verborgen verhaal en als je het ontdekt geef je diepte aan je interpretatie.

Yoga en Alexander

Door een ontspannen houding aan te leren kun je soepeler spelen en meer genieten terwijl je speelt. Met elementen uit Alexander Techniek en Yoga kom je op een relaxte manier een stuk verder met je techniek. Je merkt het aan het gemak waarmee je lastige passages gaat spelen. Meer uithoudingsvermogen, zuiverder intonatie en een vrijere klank!

Druk je uit in muziek!

Muziek maken wordt een meer persoonlijke uitdrukking van jouw wereld. Interpretatie van de composities ga je ontwikkelen. Je leert om timing en toonvorming als uitdrukking van je gevoel in te zetten in je vertolking.

Ensemble en kamermuziek

Speel je in een ensemble of zou je dat graag willen?  Kom langs met je ensemble voor incidentele of regelmatige kamermuzieklessen! Natuurlijk ben je welkom om je orkestpartijene en moelijke passages uit je kamermuziekensemble mee te nemen voor hulp bij het uitzoeken van vingerzettingen en streken!

Online vioolles

Online vioollessen, via Skype of Zoom bijvoorbeeld, bieden live instructies, persoonlijke feedback en motivatie online! Het werkt prima! Als je twijfelt, probeer gewoon het Starterspakket van 3 lessen!

Over Berta Mariana

De Portugese violiste Berta Mariana begon met vioolspelen op 10 jarige leeftijd. Zij ontwikkelde haar talenten aan het National Conservatory of Music in Lisbon, het National Superior Orchestra Academy in Lisbon en de University of Arts in Castelo Branco. Geïnspireerd door het culturele klimaat in Nederland besloot zij naar Utrecht te verhuizen om zich verder te bekwamen in muziek en vioolspel aan het concervatorium van Utrecht als Master leerling van Eeva Koskinen. Berta Mariana speelt regelmatig met het Portuguese Chamber Orchestra, Portuguese Philharmonic Orchestra, Orquestra sem Fronteiras, Ensemble MPMP, Almada Chamber Orchestra, Nieuwe Phillarmonie Utrecht en het Libero Strijkorkest.

Vioolles in de buurt van Utrecht Oudwijk

Welkom op de pagina van Berta Mariana Sequeira. Je hebt een enthousiaste en ervaren viooldocent gevonden. In de privéles krijg je, in een gezellige sfeer, precies die aanwijzingen en inspiratie waardoor je met plezier met muziek bezig bent. Je merkt je vorderingen dircet!

Proefles viool?

Berta geeft de lessen in een prettige lesruimte in Utrecht. Om kennis te maken met Berta, de bereikbaarheid van de locatie te ervaren en al je vragen te kunnen stellen is de proefles de perfecte gelegenheid!

Vioolles aan huis?

Vanuit Utrecht Oudwijk is de leslocatie van Berta goed bereikbaar. Sommige docenten geven ook les aan huis. Neem contact op met Berta en bespreek de mogelijkheden.

Online vioollessen?

Soms is het handig om online lessen te volgen. Berta geeft je graag informatie.

Strippenkaart!

De Leskaart van 10 lessen koop je direct bij je docent. De leskaart biedt flexibiliteit en je maakt de lesafspraken steeds samen met Berta. De leskaart is 6 maanden geldig en je kunt altijd 10 lessen bijkopen wanneer de kaart vol is! Je kunt kiezen uit vioollessen van 30, 45 en 60 minuten.
Meer weten?

Viool

Voor het eerst vioolles nemen of de draad weer oppakken na een tijd?  Met persoonlijke aandacht in een gezellige sfeer kun je optimaal leren en ontspannen tegelijkertijd! Je maakt muziek voor je plezier! Boek een proefles bij onze enthousiaste en ervaren viooldocenten in Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Delft, Rotterdam.

Beginners

Muzikaliteit en techniek gaan hand in hand. Je leert noten lezen, toonladders, etudes en oefeningen in combinatie met de je favoriete muziek.

Gevorderden

In de privé vioollessen voor gevorderden, waarin jij je techniek naar een hoger plan brengt, is veel aandacht voor mooi repertoire en muzikaliteit. Studeer vioolconcerten, etudes, sonates, toonladders en werk aan vibrato, verschillende streeksoorten, toonvorming en interpretatie. Informeer naar duolessen (sonates voor viool/piano) of strijkkwartet coaching/ kamermuzieklessen! Orkestpartijen studie mogelijk.

Strippenkaart voor flexibiliteit

Heb je een drukke baan, stapels huiswerk van school of om andere reden behoefte aan flexibele lestijden? Dan biedt de strippenkaart van 10 lessen de oplossing! Spreek je les per keer af en zo verlies je nooit een les!

Samen muziek maken

Vioolspelen doe je vaak solo maar is ook leuk en leerzaam wanneer je samenspeelt met anderen. Bijvoorbeeld in een ensemble of orkest. Zo breng je het geleerde direct in praktijk! Speel je in een ensemble, kwartet of orkest dan kun je natuurlijk je partijen mee nemen naar de les voor tips en tricks!

Privé muziekles voor iedereen!

Muziek is onze passie en iedere muziekles biedt deskundige begeleiding, plezier in muziek en inspiratie. Je krijgt privéles en naast de reguliere muzieklessen geven we ook online muzieklessen en zanglessen, zodat je altijd in staat bent om met je docent te werken aan de muziek die je raakt en je leven verrijkt! Muzieklessen van professionele musici. Kies je instrument en docent en informeer naar de mogelijkheden.

The best way to know your future is to create it - Joe Dispenza