Bela Horvat Vioolles

Viool - Veelzijdig en fantastisch!

Hi! Ik ben Bela, violist en viooldocent in Utrecht en het is mijn missie om jou de allermooiste klank uit jouw viool te laten halen. Is dat ook jouw doel? Dan ben je bij mij altijd welkom, ongeacht niveau of leeftijd!

Vioolles bij jou thuis

Ik woon in de buurt van het UMC in Utrecht (makkelijk bereikbaar met het OV), en ik geef daar vioolles in mijn mooie ruime studio. Maar voor hetzelfde geld (letterlijk) kom ik graag op de motor naar jou toe en bespaar ik je tijd en reiskosten!

Beginners en gevorderen

Ben je een beginner en ga je voor het eerst vioolles nemen? Speel je al langer en wil je soepeler, zuiverder en met meer plezier en gemak meekomen in je orkest? Misschien heb je vroeger gespeeld en ga je de viool weer oppakken na een tijd?

Online vioolles

Online vioollessen, via Skype of Zoom bijvoorbeeld, bieden live instructies, persoonlijke feedback en motivatie online! Het werkt prima! Als je twijfelt, probeer gewoon het Starterspakket van 3 lessen!

Klassiek - Folk - Jazz - Pop

Klassieke muziek blijft een bron van inspiratie. Prachtig hoe de viool kan klinken en wat een mooi repertoire! Wil je misschien verder kijken en andere stijlen uitproberen? Folk, Jazz, Rock, of full-on experimentele muziek? Ook mijn passies en ik neem je graag mee op je ontdekkingstocht! Met tips en tricks uit de praktijk!

Basis

Ik besteed veel aandacht aan een ontspannen houding en goede linker- en rechterhandtechniek. Samenspel en op maat gemaakte oefeningen bieden precies dát wat nodig hebt om je spel op een hoger niveau te brengen.

Wat kun je verwachten?

Je werkt aan klank, streektechniek, in moelijkheidsgraad oplopende etudes, veelzijdig repertoire, vibrato en expressie, intonatie, interpretatie, bladmuziek lezen, samenspel vaardigheden en eventueel improvisatie!

Ritme - melodie en klank

Om soepel en vrij te kunnen musiceren en je gevoel te kunnen uiten in muziek is kennis van timing en ritmisch fraseren belangrijk. Ik heb een uitdagende methode voor je klaarliggen. En trouwens, ritmische ontwikkeling is - net als Sudoku - erg goed voor het scherp houden van je hersenen!

Kamermuziek - orkestpartijen

Tijdens de lessen spelen we veel duo's. Leerzaam en leuk en het biedt je een cruciale introductie tot de kunst van kamermuziek- en orkestspel. Neem je lastige orkestpartijen mee naar les en ik help je met streken en vingerzettingen

Je eigen muziek schrijven?

Als je muziek kunt lezen en spelen is het toch ook een goed idee je eigen muziek te kunnen schrijven; dat maakt het af! Daar wil ik je graag bij helpen, zowel in het theoretische gedeelte als in de uitvoering ervan met als hoofddoel dat al je ideeen uiteindelijk tot leven kunnen komen!

Muziek Productie

Je speelt in een band of in een strijkkwartet en jullie zijn van plan een opname te maken? Budget is beperkt; jullie willen het dus zelf gaan opnemen en ook mixen/masteren. Ik beschik over de kennis, ervaring en de benodigde software en hardware en ik geef je graag een introductie hoe hiermee aan de slag te gaan. Neem contact met me op over de ins en outs!

Over mij

Muziek speelt mijn hele leven een belangrijke rol in mijn leven. Ik kan het niet meer wegdenken en het vervult me van blijdschap om met muziek bezig te kunnen zijn! Sinds mijn derde verjaardag speel ik viool en ik zat mijn  eerste 15 jaar in klassieke muziek. Ik ben afgestudeerd als violist in Wenen en als Jazz componist op het conservatorium in Amsterdam.
Op dit moment ben ik actief op meerdere muzikale vakgenieden. Onder andere schrijf ik muziek voor film en speel ik in diverse bezettingen op pan-eu podia. Daarnaast is lesgeven mijn passie en ik deel graag de kennis die ik van mijn docenten en idolen heb overgenomen met iedereen die zoveel van zijn viool houdt als ik van de mijne! Naast vioollessen in het Nederlands, Engels en Duits kan ik je ook in het Sloveens en Kroatisch les geven.

Privé Vioolles in de buurt van Utrecht Tuinwijk

Welkom! Ik ben viooldocent Bela Horvat. Je hebt de enthousiaste en ervaren leraar gevonden waar je naar op zoek bent! In mijn privélessen krijg je precies die aanwijzingen en inspiratie waardoor je met plezier met muziek bezig bent. Je merkt je vorderingen meteen! Ben je langer in het buitenland of kan je door omstandigheden de deur niet uit, dan kan het handig zijn om even online vioollessen te volgen.

Proefles viool?

Ik geef de lessen in een prettige lesruimte in Utrecht. Om kennis te maken, de bereikbaarheid van de locatie te ervaren en al je vragen te kunnen stellen over de lesprijzen en de leskaart is de proefles de perfecte gelegenheid!

Viool

Voor het eerst vioolles nemen of de draad weer oppakken na een tijd?  Met persoonlijke aandacht in een gezellige sfeer kun je optimaal leren en ontspannen tegelijkertijd! Je maakt muziek voor je plezier! Boek een proefles bij onze enthousiaste en ervaren viooldocenten in Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Delft, Rotterdam.

Beginners

Muzikaliteit en techniek gaan hand in hand. Je leert noten lezen, toonladders, etudes en oefeningen in combinatie met de je favoriete muziek.

Gevorderden

In de privé vioollessen voor gevorderden, waarin jij je techniek naar een hoger plan brengt, is veel aandacht voor mooi repertoire en muzikaliteit. Studeer vioolconcerten, etudes, sonates, toonladders en werk aan vibrato, verschillende streeksoorten, toonvorming en interpretatie. Informeer naar duolessen (sonates voor viool/piano) of strijkkwartet coaching/ kamermuzieklessen! Orkestpartijen studie mogelijk.

Strippenkaart voor flexibiliteit

Heb je een drukke baan, stapels huiswerk van school of om andere reden behoefte aan flexibele lestijden? Dan biedt de strippenkaart van 10 lessen de oplossing! Spreek je les per keer af en zo verlies je nooit een les!

Samen muziek maken

Vioolspelen doe je vaak solo maar is ook leuk en leerzaam wanneer je samenspeelt met anderen. Bijvoorbeeld in een ensemble of orkest. Zo breng je het geleerde direct in praktijk! Speel je in een ensemble, kwartet of orkest dan kun je natuurlijk je partijen mee nemen naar de les voor tips en tricks!

Iedere dag muziek!

Leven zonder muziek? Ondenkbaar! Zelf muziek maken of lekker luisteren, het is een reis in de tijd. Vergeet je zorgen en begeef je in een wereld waar jij je eigen werkelijkheid kunt maken! Speel of zing en je merkt dat iedere keer weer nieuw is! Wil je meer, mooier en beter? Privé muzieklessen van een professional geven je inspiratie en tips om verder te komen en je muzikale vaardigheden te ontwikkelen.

The best way to know your future is to create it - Dr. Joe Dispenza