Myrthe van de Weetering Vioolles

Vioolspelen is heerlijk!

Hi! Ik ben Myrthe, violiste en viooldocent in Utrecht en ik geef met plezier vioolles aan beginners en gevorderden. Kinderen, jongeren en volwassenen; iedereen is welkom voor een proefles! Nu ook online vioollessen!

Plezier

Vroeger ooit gespeeld en nu de draad weer oppakken, wordt het je eerste vioolles ooit of ben je een ervaren violist? In mijn lessen staat plezier hebben én houden in muziek voorop. We zullen samen jouw wensen bespreken en aan de hand daarvan een koers uitstippelen.

Eigen inbreng

Leuk wanneer je zelf komt met liedjes en ideeën! Die intrinsieke motivatie is namelijk de ideale brandstof om het vioolspel naar een hoger niveau te tillen. In principe is alles welkom - we gaan er vervolgens wél serieus mee aan de slag.

Online vioolles

Online vioollessen, via Skype of Zoom bijvoorbeeld, bieden live instructies, persoonlijke feedback en motivatie online! Het werkt prima! Als je twijfelt, probeer gewoon het Starterspakket van 3 lessen!

Vioolles voor beginners

Vanaf de eerste les beginnen we meteen met muziek maken. Eerst door het op gehoor naspelen van melodieën en ritmische ideeën om muzikaliteit en een muzikale belevingswereld te creëren. Onderweg leren we ook noten lezen, simpelweg omdat dat hartstikke handig is!

Samenspelen

Tijdens de lessen gaan we ook vioolduo's spelen. In de eerste plaats natuurlijk omdat het leuk is maar ook omdat ik er zo snel mogelijk naartoe wil werken dat je kunt samenspelen met andere instrumentalisten. Het leukste wat er is!

Improviseren

We gaan improviseren als je dat wilt- wees niet bang, echt iedereen kan dit leren!

Klassiek tot pop

Als violist kun je in elke muzieksoort een rol spelen. Pop, klezmer, bluegrass, klassiek en nog veel meer. Ontdek verschillende muzieksoorten om je in te verdiepen.

Je eigen liedjes?

Zelf liedjes componeren kun je leren. Uiteraard beginnen we samen, en helemaal aan het begin. Je hoeft hiervoor vooraf niets te weten of te kunnen. Zelf heb ik beschikking over de middelen om je liedje vervolgens op te nemen. Zo doe je gelijk je eerste studio-ervaring op!

Gevorderden

Je speelt van Bach tot modern en natuurlijk je kamermuziek- of orkestpartijen staan op de lessenaar als je daar hulp bij wilt hebben.

Wat kun je verwachten?

Aandacht voor  een ontspannen linkerhandhouding en een soepele techniek om mooi en zuiver te spelen. Speciale oefeningen, vibrato, etudes en superleuk repertoire om van je viool te genieten. 

Ritme – klank - gevoel

Ik besteed ook veel aandacht aan de rechter (strijk-)hand en aan het ontwikkelen van ritmegevoel. Mijn doel is het om je twee handen optimaal samen te laten werken door ze in balans te brengen. Je spel en klank gaan er enorm van vooruit en je kunt steeds vrijer je gevoel uitdrukken in muziek.

Waar zijn de vioollessen?

Mijn gezellige lesruimte is in Utrecht, vlak achter de Uithof, bij bushalte Wilhelmina Kinderziekenhuis. Er stopt elke 5 minuten een bus en je kunt gratis voor de deur parkeren!

Les aan huis?

In overleg, afhankelijk van de afstand en de praktische haalbaarheid, is het mogelijk de lessen bij jou thuis te geven.

Online viooles

Online vioolessen, via Skype of Zoom bijvoorbeeld, bieden live instructies, persoonlijke feedback en motivatie online! Het werkt prima! Als je twijfelt, probeer gewoon het Starterspakket van 3 lessen!

Theorie en praktijk

Alle muziektheorie die we behandelen, brengen we ook meteen in de praktijk. Op die manier komen theorie en praktijk niet los van elkaar te staan, en wordt het nut van theorie meteen duidelijk.

Over mij

Ik begon met vioolspelen toen ik 5 was. Dat jaar gaf ik ook al mijn eerste TV- optreden samen met Jaap van Zweden! De eerste 10 jaar studeerde ik klassiek. Toen zag ik een zigeunerbandje spelen, en hoorde ik opeens dat je ook andere stijlen op een viool kan spelen. Toen was het hek van de dam en begon ik tijdens mijn conservatoriumstudie lichte muziek over de hele wereld te touren met verschillende ensembles. Daarnaast heb ik zowel muziekproductie als compositie gestudeerd en afgerond aan de HKU. Nu treed ik veel op en schrijf ik strijkarrangementen en composities voor bands, films en reclames. Zo speel ik dit jaar bijvoorbeeld met Duncan Laurence voor het Eurovisie Songfestival, en sta ik met mijn eigen band op North Sea Jazz. Ik geef graag les om de liefde voor muziek bij te brengen. Daar leer ik zelf ook een hoop van!

Privé Vioolles in de buurt van Zeist

Welkom! Ik ben viooldocent Myrthe van de Weetering. Je hebt de enthousiaste en ervaren leraar gevonden waar je naar op zoek bent! In mijn privélessen krijg je precies die aanwijzingen en inspiratie waardoor je met plezier met muziek bezig bent. Je merkt je vorderingen meteen!

Proefles viool

Ik geef de lessen in een prettige lesruimte in Utrecht. Om kennis te maken, de sfeer te proeven, de bereikbaarheid van de locatie te ervaren en al je vragen te kunnen stellen over de lesprijzen en de leskaart is de proefles de perfecte gelegenheid!

Online vioollessen

Ben je langer in het buitenland of kan je door omstandigheden de deur niet uit, dan kan het handig zijn om even online lessen te volgen.

Viool

Voor het eerst vioolles nemen of de draad weer oppakken na een tijd?  Met persoonlijke aandacht in een gezellige sfeer kun je optimaal leren en ontspannen tegelijkertijd! Je maakt muziek voor je plezier! Boek een proefles bij onze enthousiaste en ervaren viooldocenten in Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Delft, Rotterdam.

Beginners

Muzikaliteit en techniek gaan hand in hand. Je leert noten lezen, toonladders, etudes en oefeningen in combinatie met de je favoriete muziek.

Gevorderden

In de privé vioollessen voor gevorderden, waarin jij je techniek naar een hoger plan brengt, is veel aandacht voor mooi repertoire en muzikaliteit. Studeer vioolconcerten, etudes, sonates, toonladders en werk aan vibrato, verschillende streeksoorten, toonvorming en interpretatie. Informeer naar duolessen (sonates voor viool/piano) of strijkkwartet coaching/ kamermuzieklessen! Orkestpartijen studie mogelijk.

Strippenkaart voor flexibiliteit

Heb je een drukke baan, stapels huiswerk van school of om andere reden behoefte aan flexibele lestijden? Dan biedt de strippenkaart van 10 lessen de oplossing! Spreek je les per keer af en zo verlies je nooit een les!

Samen muziek maken

Vioolspelen doe je vaak solo maar is ook leuk en leerzaam wanneer je samenspeelt met anderen. Bijvoorbeeld in een ensemble of orkest. Zo breng je het geleerde direct in praktijk! Speel je in een ensemble, kwartet of orkest dan kun je natuurlijk je partijen mee nemen naar de les voor tips en tricks!

Iedere dag muziek!

Leven zonder muziek? Ondenkbaar! Zelf muziek maken of lekker luisteren, het is een reis in de tijd. Vergeet je zorgen en begeef je in een wereld waar jij je eigen werkelijkheid schept! Speel of zing en je merkt dat iedere keer weer nieuw is! Wil je meer, mooier en beter? Privé muzieklessen van een professional geven je inspiratie en tips om verder te komen en je muzikale vaardigheden te ontwikkelen.

The best way to know your future is to create it - Dr. Joe Dispenza