Ronald DijkstraZanglesRijswijk

Privé zangles Den Haag - Klassiek

Zing je graag klassiek, solo of in een koor? Zangdocent Ronald Dijkstra: Gezond stemgebruik en plezier om te zingen staan centraal. Het is belangrijk dat je op een manier zingt waardoor je het optimale uit je stem kunt halen zonder te forceren.

Wees zuinig op je stem!

Je stem is een kostbaar instrument en daar kun je niet goed genoeg voor zorgen. Iedere stem is anders en met de juiste begeleiding haal je uit je stem wat bij je past! Dat je stem in top-conditie komt én blijft is belangrijk. Zorgvuldig gekozen oefeningen helpen je stem gezond te houden en...om prachtig te zingen!

Welk repertoire?

Onder andere Bach, Händel, Mozart, Dvorak, Mendelssohn, Schubert, Britten, Jazz- en popsongs! Heerlijk als je stem vol, ruim en helder gaat klinken en het zingen je veel gemakkelijker afgaat! Volwassenen zijn welkom voor een proefles!

Corona Proof

De zanglessen worden Corona proof, volgens de laatste inzichten, gegeven!

Online Zangles

Soms is het handig om online zanglessen te boeken. Online zanglessen bieden live instructies, persoonlijke feedback en motivatie online! We gebruiken FaceTime, Skype of Zoom bijvoorbeeld. Het werkt prima! Als je twijfelt, probeer gewoon het Starterspakket van 3 lessen!

Gevorderde zangers en professionals 

Om de stem zo vrij mogelijk te laten klinken besteed ik veel aandacht aan de techniek van het zingen. Je werkt aan een goede ademvoering, ontspannen houding, resonans, plaatsing van je stem, klankvoorstelling, dictie en uitspraak van verschillende talen en interpretatie.

Ontdek je eigen stem - vrij zingen!

Je ontdekt de mogelijkheden van je eigen stem, leert jezelf beter kennen,  en zo voel jij je vrijer tijdens het zingen. Voor gevorderde zangers en professionals heb ik een methode ontwikkeld waardoor je vrij kunt komen van de techniek. Benieuwd? Boek een proefles!

Pianobegeleiding in de les!

Ik kan leerlingen zelf goed op de piano  begeleiden, waardoor er al snel mooi muziek gemaakt kan worden. Als zangdocent heeft de bariton Ronald Dijkstra veel ervaring opgebouwd aan de Muziekschool Zuid-Oost in Amsterdam, Het Koorenhuis in Den Haag en in zijn privepraktijk.

Solist en koordirigent

Ronald is een veelgevraagd opera- en oratoriumsolist en als koordirigent is hij al jaren verbonden aan De Goede Herderparochie te Amsterdam en leidt hij het kamerkoor Podevijn.
Probeer het starterspakket van 3 lessen!

This will be our reply to violence: to make music more intensely, more beautifully, more devotedly than ever before...Leonard Bernstein

Zangles in de buurt van Rijswijk

Welkom op de pagina van Ronald Dijkstra. Je hebt een enthousiaste en ervaren zangdocent gevonden. In de privéles krijg je, in een gezellige sfeer, precies die aanwijzingen en inspiratie waardoor je met plezier met muziek bezig bent. Je merkt je vorderingen dircet!

Proefles zang?

Ronald geeft de lessen in een prettige lesruimte in Den Haag. Om kennis te maken met Ronald, de bereikbaarheid van de locatie te ervaren en al je vragen te kunnen stellen is de proefles de perfecte gelegenheid!

Zangles aan huis?

Vanuit Rijswijk is de leslocatie van Ronald goed bereikbaar. Sommige docenten geven ook les aan huis. Neem contact op met Ronald en bespreek de mogelijkheden.

Online zanglessen?

Soms is het handig om online lessen te volgen. Ronald geeft je graag informatie.

Strippenkaart!

De Leskaart van 10 lessen koop je direct bij je docent. De leskaart biedt flexibiliteit en je maakt de lesafspraken steeds samen met Ronald. De leskaart is 6 maanden geldig en je kunt altijd 10 lessen bijkopen wanneer de kaart vol is! Je kunt kiezen uit zanglessen van 30, 45 en 60 minuten.
Meer weten?

Zang

Zangles voor volwassenen en jongeren beginners en gevorderden. Zingen is wel de meest directe en persoonlijke manier van muziek maken, wordt er wel gezegd. Samen met een pianist, gitaar, een band of ensemble; je staat er in je eentje voor en kunt niets verbergen. Alles wat je doet en nalaat is hoorbaar in je stem. Natuurlijk geldt dit ook voor instrumentalisten maar... toch nog net even anders. Wanneer je durft en vanuit je hart aan het zingen bent gebeurt er echt iets bijzonders! Iedereen kan zingen... maar toch moet je eerst je eigen stem (type) ontdekken en ervaren wat er allemaal mogelijk is. Je komt jezelf best tegen en een les zit vol uitdagingen! Leuk!

Zangles en Covid 19

Zingen doe je bij onze docenten in een veilige omgeving, met de best mogelijke voorwaarden om gezond de herfst in te gaan! Dat is logisch!
https://www.zangpedagogen.nl/news/zangles-in-tijden-van-het-coronavirus/

Wat doe je in je zangles?

Wil je graag je bereik vergroten en aan techniek werken? Wil je je voorbereiden op een optreden of wil je gewoon lekker zingen? In ieder geval is het uitermate van belang dat je goed omgaat met je stem. Omdat iedere stem uniek is zoekt je zangdocent de oefeningen die speciaal voor jou geschikt en wenselijk zijn zorgvuldig uit. Je krijgt priveles in een prettige omgeving en met effectieve oefeningen leer jij je stem optimaal te gebruiken. Je ontwikkelt een goede zangtechniek en zo vergroot je de mogelijkheden van je stem. Zo krijg je meer vrijheid om te zingen! In de zangles werk je ook aan repertoire en is er veel aandacht voor presentatie en interpretatie van de tekst. Jouw muzikale voorkeur speelt een belangrijke rol en plezier staat altijd voorop!

Zing de muziek die je raakt!

Met jouw unieke geluid zing je de muziek waar je blij van wordt! Pop, Klassiek, Opera, Barok, Chanson, Musical, Jazz, Braziliaans, Songwriter.Regelmatig houden we leerlingenavonden waar je kunt optreden en laten horen waar je mee bezig bent! Gezellig en leerzaam!

Spreken voor publiek

In veel beroepen is spreken in het openbaar een belangrijk onderdeel. Moet je een presentatie geven in je bedrijf, sta je in een rechtzaal of voor de klas, op radio of TV of geef je een college? Je bent een professioneel spreker en wat je zegt moet duidelijk verstaanbaar zijn en goed overkomen. Je stem moet prettig klinken en in perfecte conditie blijven, ondanks dat je misschien af en toe gespannen bent. Met logopedie gerelateerde oefeningen train en verzorg jij je stem en leer je de basis voor gezond en effectief stemgebruik. Zo komt je boodschap nog beter over! 

 

Privé muziekles voor iedereen!

Muziek is onze passie en iedere muziekles biedt deskundige begeleiding, plezier in muziek en inspiratie. Je krijgt privéles en naast de reguliere muzieklessen geven we ook online muzieklessen en zanglessen, zodat je altijd in staat bent om met je docent te werken aan de muziek die je raakt en je leven verrijkt! Muzieklessen van professionele musici. Kies je instrument en docent en informeer naar de mogelijkheden.

The best way to know your future is to create it - Dr. Joe Dispenza