Bas de Rode Celloles

Geraakt door de prachtige celloklank?

Is cellospelen een langekoesterde wens en ga je er eindelijk mee beginnen? Genieten van de warme klank die je zelf gaat leren maken? Gevorderd of heb je vroeger gespeeld en wil je de draad weer oppakken?  Je krijgt privéles voor het beste resultaat.

Celloles bij jou aan huis

Mijn eigen lesruimte is in Amsterdam, vlakbij de Haarlemmerweg. Woon je in of rond de volgende plaatsen, dan kunnen de lessen eventueel bij jou thuis gegeven worden

  • Amsterdam
  • Haarlem
  • Heemstede/ Aerdenhout
  • Omgeving Lisse
  • Purmerend

Beginners

Muziek maken is voor alle leeftijden (ik geef les aan leerlingen vanaf 5 jaar oud). Zoek je een ervaren enthousiaste cellodocent en wil je weten of het iets voor jou is, neem dan contact met me op. Je leert met leuk en progressief lesmateriaal de basis van cellospel. Je speelt al snel liedjes, eenvoudige oefeningen en de eerste voordrachtstukken!

Duo's spelen!

Vanaf het begin leer je noten lezen en basis muziektheorie. We werken samen aan een ontspannen houding tijdens het spelen. Vanaf het begin al spelen we zoveel mogelijk samen.

Gevorderden

Ben je gevorderd cellist en wil jij je techniek opfrissen en tegelijkertijd aan interpretatie van je favoriete cellomuziek werken? Meer gevoel in je spel kunnen brengen? Dan help ik je graag.

Wat doen we in de les?

Tijdens mijn lessen werken we aan etudes en toonladders maar ook aan duo's en voordrachtstukken. Hierbij komen toonvorming, vibrato, positiespel en streektechniek aan bod.

Cello en piano?

Misschien speel je samen met een pianist of heb je een ensemble waarmee je juist opzoek bent naar iemand die luistert naar de balans en die coacht. Neem dan ook gerust contact op met mij op. Ik begeleid ensembles met verschillende instrumenten. Uiteindelijk staat plezier hebben in het (samen) muziek maken voorop!

Orkestpartijen en kamermuziek

Met meer gemak kunnen spelen in je orkest en meer genieten van de muziek? Neem je orkest- en kamermuziekpartijen mee naar je les voor tips, streken en vingerzettingen.

Online celloles

Ik geef ook lessen via Skype of Zoom. Informeer naar de mogelijkheden.

Bas de Rode

Al sinds mij 11e speel ik cello. Mijn opleiding leidde me langs de conservatoria van Enschede (Robert Dispa), Amsterdam (Michel Dispa), Berlijn (Markus Nyikos) en Rotterdam (Herre-Jan Stegenga). Jaren lang speelde ik in het Lagos Ensemble, dat voort kwam uit het Lagos Strijkkwartet, maar ook het Cello-octet Conjunto Ibérico (tegenwoordig Cello-octet Amsterdam) en het Aeolus Cello Kwartet. Naast lesgeven en kamermuziek maken speel ik als zelfstandig musicus in diverse beroepsorkesten in Nederland. In de loop der jaren heb ik aan diverse kamermuziek festivals deelgenomen, zoals het ‘Gubaidolina festival’ en het ‘Kagel festival’ waar ik met de componisten zelf kon werken en het festival rond violiste Janine Jansen. Mijn spel is sterk beïnvloed door talrijke masterclasses en cursussen bij bekende kamermusici zoals leden van het Brodsky kwartet, het Amadeus kwartet, het Alban Berg kwartet en het Guarneri kwartet. Maar ook door internationaal befaamde musici zoals Nathaniël Rosen, Mark Lubotsky, Janos Starker, Dmitri Ferschtman en Jerome Lowenthal (Julliard School of Music, NY).

When words leave off, music begins - Heinrich Heine

Privé Celloles in de buurt van Haarlem

Welkom! Ik ben celloleraar Bas de Rode. Je hebt de enthousiaste en ervaren leraar gevonden waar je naar op zoek bent! In mijn privélessen krijg je precies die aanwijzingen en inspiratie waardoor je met plezier met muziek bezig bent. Je merkt je vorderingen meteen! Ben je langer in het buitenland of kan je door omstandigheden de deur niet uit, dan kan het handig zijn om even online cellolessen te volgen.

Proefles cello?

Ik geef de lessen in een prettige lesruimte in Amsterdam. Om kennis te maken, de bereikbaarheid van de locatie te ervaren en al je vragen te kunnen stellen over de lesprijzen en de leskaart is de proefles de perfecte gelegenheid!

Cello

Cello leren spelen is fantastisch! De klank van de cello ligt dicht bij de menselijke stem en raakt je direct! Soms voel je de trillingen van de lage snaren in je lijf resoneren! Voor velen is het een wens ooit op de cello te spelen, anderen doen het al jaren en blijven geboeid en steeds weer uitgedaagd door de mogelijkheden van dit prachtige instrument! Ervaar wat het is om die mooie warme celloklank uit je instrument te toveren! Ben je een beginner? Vanaf de eerste les speel je samen met je docent. Op ontspannen manier leer je met oefeningen, etudes en toonladders een gedegen basistechniek. Met muziek die jij leuk en fijn vindt om te spelen werk je aan de ontwikkeling van je muzikaliteit. Je leert gevoel in je spel te leggen en de klanken van je instrument brengen je even in een andere dimensie. Je vergeet de wereld om je heen en de tijd vliegt! Ben je meer gevorderd cellist en zoek je inspiratie, tips en tools bij kamermuziek- orkestpartijenstudie of wil jij je in het schitterende cello repertoire verdiepen? Ervaren docenten motiveren je om met plezier te studeren, je techniek op een hoger niveau te brengen en van je cello te genieten. Merk hoe je klank en vibrato verbetert en je meer ontspannen en zekerder achter je cello zit! Wij bieden cellolessen aan volwassenen, jongeren en kinderen voor een redelijke prijs! Boek een proefles!

Privé muziekles voor iedereen!

Muziek is onze passie en iedere muziekles biedt deskundige begeleiding, plezier in muziek en inspiratie. Je krijgt privéles en naast de reguliere muzieklessen geven we ook online muzieklessen en zanglessen, zodat je altijd in staat bent om met je docent te werken aan de muziek die je raakt en je leven verrijkt! Muzieklessen van professionele musici. Kies je instrument en docent en informeer naar de mogelijkheden.

The best way to know your future is to create it - Dr. Joe Dispenza