Alejandro Sanchez Celloles

Privé celloles in Rotterdam

Hi! Ik ben cellist Alejandro Sanchez en ik geef privé cellolessen in Rotterdam aan volwassenen, jongeren en kinderen. Heb je lang niet gespeeld en voel je dat je de draad weer wilt oppakken, of speel je regelmatig en merk je dat je met bepaalde dingen in je spel niet verder komt,? Misschien heb je nog nooit achter een cello gezeten en gaat het er nu eindelijk van komen? Boek een proefles!

Zingen op je cello!

De cello wordt wel het instrument genoemd dat het dichtst bij de menselijke stem ligt. Het mooiste wat je kunt doen is zingen op je cello! De houding en manier van spelen zijn natuurlijker dan bij de viool en je omarmt je instrument als het ware. De warme klank raakt je steeds weer en voel je door je hele lijf!

Celloles  - beginners

Via naspelen, kijken en luisteren, leuk lesmateriaal en oefenstukjes ontwkikkel je gevoel voor je instrument. Je leert  noten lezen, ritmes en basis muziektheorie. We spelen duetten voor 2 cello's .

Meer gevorderd

Verfijn je techniek om vrijer te kunnen spelen en en meer gevoel in muziek te leggen. Je ontwikkelt zelfvertrouwen om je eigen interpretatie te geven aan de muziek die je speelt.

Repertoire

Bijvoorbeeld de solo suites van Bach, mooie etudes, sonates en andere uitdagende voordrachtstukken. Klassiek, hedendaags of barokmuziek? Jouw muziekkeuze staat centraal.

Wat kun je verwachten?

Ik besteed veel aandacht aan een comfortabele en ontspannen houding en een soepele techniek. Positiespel, duimpositie, streektechniek, toonvorming, vibrato, intonatie, interpretatie en expressie.

Kamermuziek - orkestpartijen

Wil je samen met een pianist of andere muzikant naar les komen? Ik geef je graag tips en tricks over samenspel en we werken aan de interpretatie van de muziek! Je kunt altijd je orkestpartijen meenemen voor vingerzettingen, streken en advies bij het studeren.

Leslocatie

Ik geef de lessen in mijn ruime thuis-studio in centrum Rotterdam.

Celloles aan huis Rotterdam

Liever les bij jou thuis? Boek een proefles en informeer naar de mogelijkheden!

Online celloles

Online lessen via Skype of Zoom. Spreek een proefles af!

Over Alejandro

Alejandro Sanchez werd geboren in Calella (Catalonië) in 1988. Op 8-jarige leeftijd ontving hij zijn eerste celloles in zijn geboorteplaats in Barcelona. Hij maakte een uitzonderlijke vooruitgang dat hij op 10-jarige leeftijd werd toegelaten tot Escolania de Montserrat (beroemde muziekinstelling voor jong talent in Catalonië. Vervolgens vervolgde hij zijn muziekstudie met Marck Friedhoff aan het conservatorium in Badalona gedurende 7 jaar, waar hij zijn studie met uitstekend resultaat beëindigde.
Tijdens zijn verblijf in Catalonië, richtte hij met Ricard Rovirosa en Nicolas Sanchez een kamerorkest op dat gesponsord en gesteund werd door het ziekenhuis de San Juan de Dios in Barcelona. Gedurende drie opeenvolgende jaren organiseerden ze een tour door Spanje.
Alejandro verhuisde naar Nederland om te studeren aan het conservatorium van Rotterdam. Momenteel is hij een diplomaatmeester in de klas van Herre Jan Stegenga. Hij vulde zijn studies aan met masterclasses en lessen bij Asier Polo, Christoph Henkel, Philippe Entremont, Shmuel Ashkenasi, Diana Ligeti, Ángel Luis Quintana en Jean Bernard Pommier.
Alejandro, een veelzijdige muzikant, speelde met vele kamermuziekgroepen en orkesten in Spanje, Frankrijk, Oostenrijk, China, Portugal, Italië, Cabo Verde, Nederland en België. Hij heeft gewerkt met vele gerenommeerde musici en dirigenten zoals Guerasim Voronkov, Yannick Nézet- Séguin, James MacMillan, Josep Pons, Arie van Beek, Reinbert de Leeuw, Gordan Nikolitch, optreden in grote zalen zoals het Concertgebouw, De Doelen, Liceo en Palau de la Música.
Alejandro is ook een fijne vertolker van hedendaagse muziek. Hij is lid geweest van vele toonaangevende hedendaagse ensembles in Spanje en heeft nauw samengewerkt met componist Josep Soler.

Privé Celloles in de buurt van Rotterdam

Welkom op de pagina van celloleraar Alejandro Sanchez. Je hebt de enthousiaste en ervaren celloleraar gevonden waar je naar op zoek bent!

Proefles cello in de buurt van Rotterdam

We weten uit ervaring dat een match tussen leerling en leraar super belangrijk is. Niet alleen qua repertoire en muzieksoort, maar ook als mens. Om kennis te maken, de sfeer te proeven, de bereikbaarheid van de leslocatie te ervaren en al je vragen te kunnen stellen over de lesprijzen en de leskaarten, is de proefles de perfecte gelegenheid! Maak meteen een afspraak! De proefles is vrijblijvend en kost 25,-. Ga je verder na de kennismaking en koop je je eerste leskaart van 5 of 10 lessen, dan krijg je de 25,- van de proefles terug.

Online cellolessen

Ben je langer in het buitenland of kun je door omstandigheden de deur niet uit, dan kan het handig zijn om even online lessen te volgen.

Cello

Cello spelen is fantastisch!

De klank van de cello ligt dicht bij de menselijke stem en raakt je direct! Soms voel je de trillingen van de lage snaren in je lijf resoneren! Voor velen is het een wens ooit op de cello te spelen, anderen doen het al jaren en blijven geboeid en steeds weer uitgedaagd door de mogelijkheden en moeilijkheden van dit prachtige instrument! Ervaar wat het is om die mooie warme celloklank uit je instrument te toveren!

Barok tot pop

De eerste cello's waren groot en voornamelijk geschikt om baspartijen, Basso Continuo, mee te spelen. in Italie, waar rond 1560 deze instrumenten veel gebruikt werden, noemde men dit een basoo of een violone. Al rond 1670 werden de eerste violones aangepast aan de 'moderne smaak' en kleiner gemaakt. Men ging later ook kleinere instrumenten bouwen, met dunnere snaren en een minder brede kam en toets. Hierdoor was het mogelijk om sneller en virtuozer, meer solistische muziek te spelen. denk hierbij aan de virtuoze muziek van Gabrielli, Vivaldi en en Carl Ph. E Bach. Natuurlijk werd de klankkast ook kleiner en de klank werd lichter. Rond 1700 waren de meeste violones verkleind tot violoncelli. Opmerkelijk is dat, hoewel de 'kleine moderne' cello al heel populair was, de sonates voor viool van Corelli (gepubliceerd in1700 ) de titel dragen 'per violino e violone o cembalo' !

Cello is All-round

In Klassieke- Romantische- hedendaagse- Tango en popmuziek is de cello nog steeds een populair en onmisbaar instrument. In kamermuziek, orkesten, solistisch, background strings en zelfs in heavy metal!

Iedere dag muziek!

Leven zonder muziek? Ondenkbaar! Aandacht voor schoonheid, zelf muziek maken of lekker luisteren, het brengt je in het nu! Professionele bevlogen muzikanten bieden privé muzieklessen en zanglessen voor een eerlijke prijs!

Jack DeJohnette - There really is no past, present or future... everything happens right now. You have to be in the moment and be conscious of that, to play improvised music and to live your life in a way that can dance and is flexible.