Berta García Sanz Celloles

Cellospelen in Utrecht

Hola! Even voorstellen! ik Berta Garcia Sanz, allround celliste en ervaren cellodocent. ik geef prive cellolessen in mijn studio in Utrecht Lombok. Je bent welkom voor een proefles!

Cellospelen voor alle leeftijden

Zoek je cellolessen voor je kind? Wil je zelf de draad weer oppakken en kun je eigenlijk wel wat motivatie en tips gebruiken? Of speel je regelmatig en loop je vast met sommige aspecten van je techniek en weet je niet hoe je het moet aanpakken?

Cello en Yoga

Door mijn passie voor Yoga kwam ik erop om bepaalde Yoga-oefeningen te integreren in mijn lespraktijk. Met geweldig resultaat! Merk hoe bij het cellospelen een betere balans, ontspannen houding en een vrije toon je speelplezier vergroten! Minder blessures en omgaan met stress bij een eventueel optreden gaat gemakkelijker!

Beginners

In een gezellige en positieve sfeer leer je stap voor stap de basis van cellospelen. We maken gebruik van leuk en modern lesmateriaal. Je leert noten lezen, ontwikkeling van je gehoor, basis muziektheorie, zelfstandig studeren. Natuurlijk spelen we mooie stukjes en duetten voor 2 cello's in je les.

Meer gevorderd

Met mooie voordrachtstukken en in moeilijkheidsgraad oplopende etudes ontwikkel je streektechniek, intonatie, vibrato, positiespel, duimpositie en we werken aan een prachtige klank. Verdiep je muzikaliteit terwijl je de muziek speelt die je raakt! Klassiek, hedendaags, pop of barokmuziek, je kunt ervoor bij mij terecht.

Kamermuziek

Wil je samen met een pianist of andere muzikant naar les komen? Kamermuziek is mijn grote passie  en ik geef je graag tips en tricks over samenspel en we werken aan de interpretatie van de muziek!

Orkestpartijen

Ik heb veel ervaring in orkestspel en de voorbereiding van audities. Je kunt altijd je orkestpartijen meenemen voor vingerzettingen, streken en advies bij het studeren.

Face to Face  - Online cellolessen

Naast Face to Face live lessen geef ik ook lessen via Skype of Zoom. Informeer naar de mogelijkheden.

Over Berta

De cello wordt wel het instrument genoemd dat het dichtst bij de menselijke stem ligt. Het mooiste wat je kunt doen is zingen op je cello! Ik ben het daar helemaal mee eens! De houding en manier van spelen is natuurlijker dan bij de viool en je omarmt je instrument als het ware. Hierom ben ik ooit verliefd geworden op de cello. Na mijn conservatoriumopleiding in Spanje te hebben afgerond in 2014 heb ik mijn Master behaald in Nederland. Ik woon in Utrecht en ik ben mij steeds meer gaan toeleggen op het lesgeven en ik vind het super leuk! Ik treed daarnaast als freelance cellist regelmatig op met verschillende ensembles en orkesten, waaronder het mede door mij opgerichte Libero Strijkorkest. Dit ensemble speelt de concerten uit het hoofd. Als muziekdocent is zij verbonden aan het Leerorkest in Raalte.

Privé Celloles in de buurt van Utrecht Buiten Wittevrouwen

Welkom! Ik ben celloleraar Berta Garcia Sanz. Je hebt de enthousiaste en ervaren leraar gevonden waar je naar op zoek bent! In mijn privélessen krijg je precies die aanwijzingen en inspiratie waardoor je met plezier met muziek bezig bent. Je merkt je vorderingen meteen!

Proefles cello

Ik geef de lessen in een prettige lesruimte in Utrecht. Om kennis te maken, de sfeer te proeven, de bereikbaarheid van de locatie te ervaren en al je vragen te kunnen stellen over de lesprijzen en de leskaart is de proefles de perfecte gelegenheid!

Online cellolessen

Ben je langer in het buitenland of kan je door omstandigheden de deur niet uit, dan kan het handig zijn om even online lessen te volgen.

Cello

Cello leren spelen is fantastisch! De klank van de cello ligt dicht bij de menselijke stem en raakt je direct! Soms voel je de trillingen van de lage snaren in je lijf resoneren! Voor velen is het een wens ooit op de cello te spelen, anderen doen het al jaren en blijven geboeid en steeds weer uitgedaagd door de mogelijkheden van dit prachtige instrument! Ervaar wat het is om die mooie warme celloklank uit je instrument te toveren! Ben je een beginner? Vanaf de eerste les speel je samen met je docent. Op ontspannen manier leer je met oefeningen, etudes en toonladders een gedegen basistechniek. Met muziek die jij leuk en fijn vindt om te spelen werk je aan de ontwikkeling van je muzikaliteit. Je leert gevoel in je spel te leggen en de klanken van je instrument brengen je even in een andere dimensie. Je vergeet de wereld om je heen en de tijd vliegt! Ben je meer gevorderd cellist en zoek je inspiratie, tips en tools bij kamermuziek- orkestpartijenstudie of wil jij je in het schitterende cello repertoire verdiepen? Ervaren docenten motiveren je om met plezier te studeren, je techniek op een hoger niveau te brengen en van je cello te genieten. Merk hoe je klank en vibrato verbetert en je meer ontspannen en zekerder achter je cello zit! Wij bieden cellolessen aan volwassenen, jongeren en kinderen voor een redelijke prijs! Boek een proefles!

Iedere dag muziek!

Leven zonder muziek? Ondenkbaar! Zelf muziek maken of lekker luisteren, het is een reis en brengt je in het nu! Verbinding met je creativiteit en aandacht voor schoonheid draagt bij aan een vrije en vredige wereld! Bevlogen professionele muzikanten bieden privé muzieklessen en zanglessen voor een eerlijke prijs.

"This will be our reply to violence: to make more music intensely, more beautifully, more devotedly than ever before'' - Leonard Bernstein