Berta García Sanz Celloles

Cellospelen in Utrecht

Hola! Even voorstellen! ik Berta Garcia Sanz, allround celliste en ervaren cellodocent. ik geef prive cellolessen in mijn studio in Utrecht Lombok. Je bent welkom voor een proefles!

Cellospelen voor alle leeftijden

Zoek je cellolessen voor je kind? Wil je zelf de draad weer oppakken en kun je eigenlijk wel wat motivatie en tips gebruiken? Of speel je regelmatig en loop je vast met sommige aspecten van je techniek en weet je niet hoe je het moet aanpakken?

Cello en Yoga

Door mijn passie voor Yoga kwam ik erop om bepaalde Yoga-oefeningen te integreren in mijn lespraktijk. Met geweldig resultaat! Merk hoe bij het cellospelen een betere balans, ontspannen houding en een vrije toon je speelplezier vergroten! Minder blessures en omgaan met stress bij een eventueel optreden gaat gemakkelijker!

Beginners

In een gezellige en positieve sfeer leer je stap voor stap de basis van cellospelen. We maken gebruik van leuk en modern lesmateriaal. Je leert noten lezen, ontwikkeling van je gehoor, basis muziektheorie, zelfstandig studeren. Natuurlijk spelen we mooie stukjes en duetten voor 2 cello's in je les.

Meer gevorderd

Met mooie voordrachtstukken en in moeilijkheidsgraad oplopende etudes ontwikkel je streektechniek, intonatie, vibrato, positiespel, duimpositie en we werken aan een prachtige klank. Verdiep je muzikaliteit terwijl je de muziek speelt die je raakt! Klassiek, hedendaags, pop of barokmuziek, je kunt ervoor bij mij terecht.

Kamermuziek

Wil je samen met een pianist of andere muzikant naar les komen? Kamermuziek is mijn grote passie  en ik geef je graag tips en tricks over samenspel en we werken aan de interpretatie van de muziek!

Orkestpartijen

Ik heb veel ervaring in orkestspel en de voorbereiding van audities. Je kunt altijd je orkestpartijen meenemen voor vingerzettingen, streken en advies bij het studeren.

Face to Face  - Online cellolessen

Naast Face to Face live lessen geef ik ook lessen via Skype of Zoom. Informeer naar de mogelijkheden.

Over Berta

De cello wordt wel het instrument genoemd dat het dichtst bij de menselijke stem ligt. Het mooiste wat je kunt doen is zingen op je cello! Ik ben het daar helemaal mee eens! De houding en manier van spelen is natuurlijker dan bij de viool en je omarmt je instrument als het ware. Hierom ben ik ooit verliefd geworden op de cello. Na mijn conservatoriumopleiding in Spanje te hebben afgerond in 2014 heb ik mijn Master behaald in Nederland. Ik woon in Utrecht en ik ben mij steeds meer gaan toeleggen op het lesgeven en ik vind het super leuk! Ik treed daarnaast als freelance cellist regelmatig op met verschillende ensembles en orkesten, waaronder het mede door mij opgerichte Libero Strijkorkest. Dit ensemble speelt de concerten uit het hoofd. Als muziekdocent is zij verbonden aan het Leerorkest in Raalte.

Privé Celloles in de buurt van Utrecht Terwijde

Welkom op de pagina van celloleraar Berta Garcia Sanz. Je hebt de enthousiaste en ervaren celloleraar gevonden waar je naar op zoek bent!

Proefles cello in de buurt van Utrecht Terwijde

We weten uit ervaring dat een match tussen leerling en leraar super belangrijk is. Niet alleen qua repertoire en muzieksoort, maar ook als mens. Om kennis te maken, de sfeer te proeven, de bereikbaarheid van de leslocatie te ervaren en al je vragen te kunnen stellen over de lesprijzen en de leskaarten, is de proefles de perfecte gelegenheid! Maak meteen een afspraak! De proefles is vrijblijvend en kost 25,-. Ga je verder na de kennismaking en koop je je eerste leskaart van 5 of 10 lessen, dan krijg je de 25,- van de proefles terug.

Online cellolessen

Ben je langer in het buitenland of kun je door omstandigheden de deur niet uit, dan kan het handig zijn om even online lessen te volgen.

Cello

Cello spelen is fantastisch!

De klank van de cello ligt dicht bij de menselijke stem en raakt je direct! Soms voel je de trillingen van de lage snaren in je lijf resoneren! Voor velen is het een wens ooit op de cello te spelen, anderen doen het al jaren en blijven geboeid en steeds weer uitgedaagd door de mogelijkheden en moeilijkheden van dit prachtige instrument! Ervaar wat het is om die mooie warme celloklank uit je instrument te toveren!

Barok tot pop

De eerste cello's waren groot en voornamelijk geschikt om baspartijen, Basso Continuo, mee te spelen. in Italie, waar rond 1560 deze instrumenten veel gebruikt werden, noemde men dit een basoo of een violone. Al rond 1670 werden de eerste violones aangepast aan de 'moderne smaak' en kleiner gemaakt. Men ging later ook kleinere instrumenten bouwen, met dunnere snaren en een minder brede kam en toets. Hierdoor was het mogelijk om sneller en virtuozer, meer solistische muziek te spelen. denk hierbij aan de virtuoze muziek van Gabrielli, Vivaldi en en Carl Ph. E Bach. Natuurlijk werd de klankkast ook kleiner en de klank werd lichter. Rond 1700 waren de meeste violones verkleind tot violoncelli. Opmerkelijk is dat, hoewel de 'kleine moderne' cello al heel populair was, de sonates voor viool van Corelli (gepubliceerd in1700 ) de titel dragen 'per violino e violone o cembalo' !

Cello is All-round

In Klassieke- Romantische- hedendaagse- Tango en popmuziek is de cello nog steeds een populair en onmisbaar instrument. In kamermuziek, orkesten, solistisch, background strings en zelfs in heavy metal!

Iedere dag muziek!

Leven zonder muziek? Ondenkbaar! Aandacht voor schoonheid, zelf muziek maken of lekker luisteren, het brengt je in het nu! Professionele bevlogen muzikanten bieden privé muzieklessen en zanglessen voor een eerlijke prijs!

Jack DeJohnette - There really is no past, present or future... everything happens right now. You have to be in the moment and be conscious of that, to play improvised music and to live your life in a way that can dance and is flexible.