Rani Heymann Klarinetles

Klarinetles Voorburg - Wassenaar

Hi! Welkom op mijn site! Ik ben Rani Heymann, klarinettist en ervaren, geduldig en enthousiast klarinetleraar. Wil je klarinet gaan spelen of heb je vroeger gespeeld en ga je de draad weer oppakken? Jong of meer op leeftijd en met een passie voor muziek?

Alle stijlen

Je kunt bij mij terecht voor uiteenlopende stijlen, zoals klassiek, klezmer, folk, blues, en kamermuziek.

Overstappen?

Wil je overstappen van saxofoon naar klarinet? Ik bespeel beide instrumenten en help je graag!

Leslocaties

De lessen worden gegeven in mijn studio's in Voorburg en Wassenaar. Mijn studio in Wassenaar is goed bereikbaar als je klarinetlles wilt en in Leiden woont.

Beginners - alle leeftijden

Met leuke oefeningen en eenvoudige melodietjes maak je kennis met de klarinet. Je leert een goede ademtechniek en embouchure. Natuurlijk ook notenlezen, alles over ritmes, ontwikkeling gehoor en basis muziektheorie. We spelen al snel eenvoudige duetten en liedjes in de les!

Gevorderden

Je speelt al een tijd klarinet, solo, in een orkest of ensemble, jazz- of klezmerband en je wilt je spel op een hoger plan brengen en meer ontspannen, sneller, zuiverder en met vollere klank spelen?

Wat doe je in de les?

Terwijl je de muziek speelt die jouw voorkeur heeft werken we aan techniek, toonkwaliteit, ademtechniek en interpretatie. Je merkt je vorderingen direct. Zit je in een orkest of klarinet-ensemble en wil je hulp bij het instuderen van lastige partijen? Ik help je graag!

Online klarinetlessen

Natuurlijk geef ik ook lessen via Skype of Zoom. Informeer naar de mogelijkheden.

Ensemblespel

Kamermuziek en samenspelen bied ik aan via het International Center for Ensembles (ICE). Hier kun je samen met anderen muziekmaken en cursussen kamermuziek volgen. Er is nog plek, doe je mee?

Klarinet kopen of huren?

Heb je nog geen klarinet en ben je op zoek naar een goed en betaalbaar instrument? Ik help je graag en adviseer je hoe en wat!

Over Rani

Rani Heymann is in Israel geboren behaalde in 1995 zijn bachelor klarinetspel aan  de Rubin Academy of Music in Jerusalem. Hij vervolgde zijn studie in de V.S. aan de Indiana University Jacobs School of Music als leerling van Prof. James Campbell. Sinds 2001 is Rani werkzaam als klarinetdocent aan de American School of The Hague en sinds 2019 aan de European School of The Hague.

Veelzijdig

Zowel klassieke als hedendaagse muziek hebben de belangstelling van Rani, en hij treedt op in Europa, Brazil, USA en Israel. Hij was lid van het Israelisch muziek ensemble “Kaprizma”,waarmee hij talloze optredens met hedendaagse muziek verzorgde. Hij werkte projektmatig met “Ensemble Intercontemporain”.

Kamermuziek

Rani speelt in  verschillende kamermuziekensembles zoals 'Contrasts Ensemble' (viool, klarinet, piano), en 'Trio Acoustique' (klarinet fagot,piano), 'Amaryllis Ensemble' (sopraan, klarinet, piano)
In 2003 werkte Rani samen met komponist Marion Von Tilzer, met wi hij optrad in het Concertgebouw in Amsterdam. Er verscheen een CD in 2007. In 2008 was hij te gast in het Peter de Grote Festival. Rani werkt samen met de pianist Uzi Heymann. Zij spelen mainstream klarinet repertoire en veel kamermuziek.

A mind is like a parachute, it doesn't work if it is not open! - Frank Zappa

Privé Klarinetles in de buurt van Leidschendam

Welkom op de pagina van klarinetleraar Rani Heymann. Je hebt de enthousiaste en ervaren klarinetleraar gevonden waar je naar op zoek bent!

Proefles klarinet in de buurt van Leidschendam

We weten uit ervaring dat een match tussen leerling en leraar super belangrijk is. Niet alleen qua repertoire en muzieksoort, maar ook als mens. Om kennis te maken, de sfeer te proeven, de bereikbaarheid van de leslocatie te ervaren en al je vragen te kunnen stellen over de lesprijzen en de leskaarten, is de proefles de perfecte gelegenheid! Maak meteen een afspraak! De proefles is vrijblijvend en kost 25,-. Ga je verder na de kennismaking en koop je je eerste leskaart van 5 of 10 lessen, dan krijg je de 25,- van de proefles terug.

Online klarinetlessen

Ben je langer in het buitenland of kun je door omstandigheden de deur niet uit, dan kan het handig zijn om even online lessen te volgen.

 

Muziek raakt je en verrijkt je leven. Het stelt je in staat je gevoel te uiten zonder woorden. Je communiceert op een andere manier dan gewoonlijk en dat is spannend! Via muziek spreek je andere laagjes in je wezen aan en middels het maken van muziek word je creativiteit gestimuleerd. Welke muziek je ook speelt; het is jouw persoonlijke smaak en gevoel. Heerlijk om de tijd even te vergeten, het nieuws achter je te laten en je helemaal te verliezen in een andere wereld. Jouw wereld! Echter ben je wel degelijk heel precies en bewust bezig met het maken van iets moois! Je werkt aan klank, ritme, harmonie en melodie en de kleinste details tellen mee! De klarinet is een enkelriet-instrument en je kunt de klarinet in veel uiteenlopende muzieksoorten gebruiken. Zowel in symfonie orkesten als in volksmuziek ensembles en fanfares is de heldere klank van de klarinet onmisbaar. Ook als soloinstrument is de klarinet in veel muzieksoorten van de partij. Van Balkan, Klezmer, Jazz tot klassieke en hedendaagse muziek!
Leer de basis en de fijne kneepjes van het klarinetspel om je verder te verdiepen in jouw favoriete muziekstijl. Je krijgt privé klarinetles voor het beste resultaat. Ook lessen op basklarinet zijn mogelijk. Word het je allereerste kennismaking met de klarinet of wil je de draad weer oppikken nadat je een tijd niet gespeeld hebt, je repertoire vergroten of je techniek opfrissen en je klank verbeteren? Met de strippenkaart van 10 lessen ben je flexibel en verlies je nooit een les! Klarinetles voor volwassenen en kinderen, zowel beginners als gevorderden. Schrijf je in voor een proefles en merk het verschil!

 

Iedere dag muziek!

"There really is no past, present or future... everything happens right now. You have to be in the moment and be conscious of that, to play improvised music and to live your life in a way that can dance and is flexible."

Jack DeJohnette - Drummer