Luciano Poli Contrabasles

Contrabaslessen Jazz - Klassiek

Speel je in een band of orkest en wil je trefzeker, mooier en sneller kunnen spelen? Nog nooit achter een bas gestaan en wil je het nu toch echt eens proberen? Er staat je niet veel in de weg ! Ik ben Luciano Poli, ervaren bassist en docent en ik vind het super leuk met je aan de slag te gaan.

Leslocatie Capelle of Rotterdam

Ik heb een studio in Capelle a/d IJssel, waar ik lesgeef. Liever les in Rotterdam? Top! Ik kom naar je toe voor de lessen.

Wat kun je verwachten?

We werken aan notenlezen, ritmegevoel, toonvorming, zuiver spelen, techniek. Dit doen we in combinatie met een beetje muziektheorie, zodat je meer inzicht ontwikkelt in de muziek die je leuk vindt en speelt.

Jazz - Improvisatie

Improviseren kun je leren en wanneer je interessantere solo's en mooiere baslijnen wilt spelen en meer over akkoordschema's wilt weten, dan ben je bij mij aan het juiste adres.

Proefles

Tijdens de proefles maken we even kennis, praten we over welke muziek je wilt spelen, de voorkeuren voor lestijden en lesduur, en samen maken we een plan van aanpak hoe we je doelen kunnen bereiken.

Mijn favoriete bassisten

Ik houd zelf van allerlei soorten muziek en ben als bassist zeer veelzijdig! Mijn grote voorbeelden? Jaco Pastorius, Paul Chambers, Christan Mc Bride, Victor Wooten, Ron Carter...te veel om op te noemen. Ik deel graag met je wat ik van hen heb geleerd!

Stijlen

Geen muziek zonder baslijn! Dit kan jazz, bossa novas, tango, folk of klassiek zijn en alles er tussen in. De contrabas is een veelzijdig instrument en we zullen werken aan plukken (pizzicato) en strijken.

Basgitaar

Wil je basgitaar proberen omdat dat beter bij jouw muziekstijl past? Dat is natuurlijk altijd mogelijk!

Instrument

Heb je nog geen bas of wil je een betere kopen of hem optimaliseren? Ik geef je graag advies.

Online baslessen

Online lessen zijn natuurlijk ook mogelijk. Het is anders, maar scheelt een hoop gesjouw!

Over mij

Ik ben geboren in Italie en begonnen met contrabas spelen toen ik 16 was. In 2004 ben ik naar Nederland verhuisd om te studeren aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar ik mijn Bachelor en Masters voor jazz contrabas heb gehaald. Sinds die tijd treedt ik op in verschillende combinaties en bands in binnen en buitenland. Daarnaast is lesgeven een grote passie van me. Ik heb door de jaren heen veel ervaring opgedaan die ik weer in kan zetten bij het begeleiden van mijn leerlingen met hun studie

Privé Contrabasles in de buurt van Rotterdam

Welkom op de pagina van contrabasleraar Luciano Poli. Je hebt de enthousiaste en ervaren contrabasleraar gevonden waar je naar op zoek bent!

Proefles ......... in de buurt van Rotterdam

We weten uit ervaring dat een match tussen leerling en leraar super belangrijk is. Niet alleen qua repertoire en muzieksoort, maar ook als mens. Om kennis te maken, de sfeer te proeven, de bereikbaarheid van de leslocatie te ervaren en al je vragen te kunnen stellen over de lesprijzen en de leskaarten, is de proefles de perfecte gelegenheid! Maak meteen een afspraak! De proefles is vrijblijvend en kost 25,-. Ga je verder na de kennismaking en koop je je eerste leskaart van 5 of 10 lessen, dan krijg je de 25,- van de proefles terug.

Online contrabaslessen

Ben je langer in het buitenland of kun je door omstandigheden de deur niet uit, dan kan het handig zijn om even online lessen te volgen.

 

Private bass teachers in Rotterdam and The Hague offer a complete approach of the double bass: from the basics of bass playing, left hand technique, playing in tune, a solid mastering of bow and pizzicato techniques to the process of embodying improvisation skills. Depending on your individual aims, the lessons can be dealing with a great variety of subjects such as ensemble playing, theory, harmony, composition, improvisation and making jazz walking bass lines.Try-out lesson! Sign up now!

Iedere dag muziek!

"There really is no past, present or future... everything happens right now. You have to be in the moment and be conscious of that, to play improvised music and to live your life in a way that can dance and is flexible."

Jack DeJohnette - Drummer