Luciano Poli Contrabasles

Contrabaslessen beginners - gevorderden

Speel je in een band of orkest en wil je trefzeker, mooier en sneller kunnen spelen? Nog nooit achter een bas gestaan en wil je het nu toch echt eens proberen? Er staat je niet veel in de weg ! Ik ben Luciano Poli, ervaren bassist en docent en ik vind het super leuk met je aan de slag te gaan.

Wat kun je verwachten?

We werken aan notenlezen, ritmegevoel, toonvorming, zuiver spelen, techniek. Dit doen we in combinatie met een beetje muziektheorie, zodat je meer inzicht ontwikkelt in de muziek die je leuk vindt en speelt.

Jazz - Improvisatie

Improviseren kun je leren en wanneer je interessantere solo's en mooiere baslijnen wilt spelen en meer over akkoordschema's wilt weten, dan ben je bij mij aan het juiste adres.

Proefles

Tijdens de proefles maken we even kennis, praten we over welke muziek je wilt spelen, de voorkeuren voor lestijden en lesduur, en samen maken we een plan van aanpak hoe we je doelen kunnen bereiken.

Mijn favoriete bassisten

Ik houd zelf van allerlei soorten muziek en ben als bassist zeer veelzijdig! Mijn grote voorbeelden? Jaco Pastorius, Paul Chambers, Christan Mc Bride, Victor Wooten, Ron Carter...te veel om op te noemen. Ik deel graag met je wat ik van hen heb geleerd!

Stijlen

Geen muziek zonder baslijn! Dit kan jazz, bossa novas, tango, folk of klassiek zijn en alles er tussen in. De contrabas is een veelzijdig instrument en we zullen werken aan plukken (pizzicato) en strijken.

Basgitaar

Wil je basgitaar proberen omdat dat beter bij jouw muziekstijl past? Dat is natuurlijk altijd mogelijk!

Instrument

Heb je nog geen bas of wil je een betere kopen of hem optimaliseren? Ik geef je graag advies.

Leslocatie

Ik heb een studio in Capelle a/d IJssel, waar ik lesgeef, maar ik kan ook naar jou toekomen, geen probleem!

Online baslessen

Online lessen zijn natuurlijk ook mogelijk. Het is anders, maar scheelt een hoop gesjouw!

Over mij

Ik ben geboren in Italie en begonnen met contrabas spelen toen ik 16 was. In 2004 ben ik naar Nederland verhuisd om te studeren aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar ik mijn Bachelor en Masters voor jazz contrabas heb gehaald. Sinds die tijd treedt ik op in verschillende combinaties en bands in binnen en buitenland. Daarnaast is lesgeven een grote passie van me. Ik heb door de jaren heen veel ervaring opgedaan die ik weer in kan zetten bij het begeleiden van mijn leerlingen met hun studie

Privé Contrabasles in de buurt van Schollevaar

Welkom! Ik ben contrabasleraar Luciano Poli. Je hebt de enthousiaste en ervaren leraar gevonden waar je naar op zoek bent! In mijn privélessen krijg je precies die aanwijzingen en inspiratie waardoor je met plezier met muziek bezig bent. Je merkt je vorderingen meteen!

Proefles contrabas

Ik geef de lessen in een prettige lesruimte in Capelle aan den IJssel. Om kennis te maken, de sfeer te proeven, de bereikbaarheid van de locatie te ervaren en al je vragen te kunnen stellen over de lesprijzen en de leskaart is de proefles de perfecte gelegenheid!

Online contrabaslessen

Ben je langer in het buitenland of kan je door omstandigheden de deur niet uit, dan kan het handig zijn om even online lessen te volgen.

Contrabas

De contrabas is een lekker fysiek instrument om te bespelen. Groot en zwaar en je hele lijft doet mee! Je voelt de snaren trillen onder je vingers en het vereist behoorlijk wat power om mooie klanken eruit te halen! Met je geluid stuur je een band, ensemble of orkest een bepaalde richting op en vorm je de basis voor timing, tempo en harmonie.

Ondergeschikte rol?

Dacht het niet!! Speel je regelmatig en heb je meer uitdaging en motivatie nodig? Even een frisse kijk op je techniek en je pluk- of streektechniek aanscherpen? Na je proefles neem je een 10 lessen STRIPPENKAART, altijd flexibel en je maakt per les een afspraak!

Alle stijlen

In je basles is er aandacht voor zuiver spelen, pizzicato (plukken) en streektechniek. Techniek gaat hand in hand met  de ontwikkeling van je muzikaliteit.
Behalve dat je als contrabassist in een band of orkest de basis van de harmonie vormt en je timing erg belangrijk is, bespeel je ook nog eens een enorm groot instrument. Behoorlijk zwaar van gewicht en vaak niet makkelijk te vervoeren...overleg de leslocatie met je docent! Afhankelijk van jouw wens werk je aan strijken, plukken, klassiek, orkestpartijen, Jazz, walking bass lines, timing en kennis van akkoorden.

Iedere dag muziek!

Leven zonder muziek? Ondenkbaar! Zelf muziek maken of lekker luisteren, het is een reis en brengt je in het nu! Verbinding met je creativiteit en aandacht voor schoonheid draagt bij aan een vrije en vredige wereld! Bevlogen professionele muzikanten bieden privé muzieklessen en zanglessen voor een eerlijke prijs.

"This will be our reply to violence: to make more music intensely, more beautifully, more devotedly than ever before'' - Leonard Bernstein