Ruud Voesten Drumles

Beginners en gevorderden

Wordt het je eertse klap op een drumstel of ben je een meer ervaren drummer en wil jij je kennis vergroten, andere stijlen beheersen en gewoon beter en soepeler gaan drummen?  Jazz, pop, rock of wat je lekker vindt?

Drummen is mijn passie!

Mijn naam is Ruud Voesten (1987) en als je meer wilt weten over muziek, drummen of spelen in/met een band, ben je bij mij aan het juiste adres. Ik heb aan de conservatoria van Arnhem en Rotterdam gestudeerd en heb in 2014 mijn Master of Music diploma behaald. De afgelopen tien jaar heb ik ruim ervaring opgedaan in het spelen en opnemen van jazz en popmuziek met bands als ROEST, Krach, Rok Zalokar Trio en Fish Country.

Bereik jouw ambities!

In mijn lessen staan jouw ontwikkeling en het plezier in muziek maken centraal. We zullen bij de eerste afspraak jouw ambities en ervaringen in kaart brengen en een plan opstellen voor de komende tijd. Wanneer je na de proefles een leskaart koopt en we echt met de lessen beginnen, kom ik met passend lesmateriaal, zodat jij gegarandeerd jouw ambities gaat bereiken!

Soepele techniek

Binnen de les besteed ik graag veel aandacht aan luisteren naar en samen spelen met muziek/anderen. Mijn specialiteiten zijn pop/rock en jazz/geimproviseerde muziek. Dingen die verder aan bod komen zijn: grooves en fills, stokkentechniek,  hand/voet coordinatie, liedjes, zelf drumpartijen maken, improviseren en soleren. 

Bandcoaching

In de bandlessen staat de groep met zijn ambities centraal. We zullen van te voren doelen stellen, zo groot en zo klein als het kan, en samen daar naar toe werken. Denk aan het schrijven van nieuwe nummers, het specialiseren in een bepaalde stijl, begeleiding bij een opname of voorbereiding op een auditie of concert. 

Complete studio

In mijn studio Soundport in Rotterdam (vlakbij Marconiplein) beschikken we over een complete backline van drums, PA, elektrische gitaar, basgitaar en piano. In een relaxte sfeer kunnen we gebruik maken van meerdere drumstellen, maar ook andere instrumenten om samen te spelen. Koffie en thee is aanwezig, parkeren kan voor het gebouw.

Drumstel kopen of huren?

Heb je nog geen eigen drumstel en/of zoek je een elektronisch drumstel? Ik help je een betaalbaar en goed instrument te vinden.

Online drumlessen

Online les of bij jou thuis is in overleg mogelijk. 

Leeftijden

Alle leeftijden en niveaus zijn welkom voor een les, of je nu een specifiek helder doel hebt of de basis wilt leren van drummen en muziek maken.

Mijn helden?

Mijn muzieksmaak is zeer breed, maar te gekke artiesten die mij inspireren en waar ik naar blijf terugkeren zijn: Blink182, Jeff Buckley, Wayne Shorter, Tom Pintens, Dave Grohl, Paul Motian, Roy Haynes. Heb je vragen of wil je een afspraak maken voor een proefles, neem gerust contact met me op!

Average band with a great drummer sounds great, great band with an average drummer sounds average - Buddy Rich

Privé Drumles in de buurt van Cool Rotterdam

Welkom! Ik ben drumleraar Ruud Voesten. Je hebt de enthousiaste en ervaren leraar gevonden waar je naar op zoek bent! In mijn privélessen krijg je precies die aanwijzingen en inspiratie waardoor je met plezier met muziek bezig bent. Je merkt je vorderingen meteen!

Proefles drums

Ik geef de lessen in een prettige lesruimte in Rotterdam. Om kennis te maken, de sfeer te proeven, de bereikbaarheid van de locatie te ervaren en al je vragen te kunnen stellen over de lesprijzen en de leskaart is de proefles de perfecte gelegenheid!

Online drumlessen

Ben je langer in het buitenland of kan je door omstandigheden de deur niet uit, dan kan het handig zijn om even online lessen te volgen.

Drums

Drummen voor beginners en gevorderden

Drummen is te gek en lekkere beats spelen in je favoriete muziekstijl geeft een super gevoel! Groove, drive en swing is waar het bij drummers om draait. Denk bijvoorbeeld aan bekende drummers als Billy Cobham, Art Blakey, Elvin Jones, Steve Gadd, Danny Richmond, Cesar Zuiderwijk of Charlie Watts. In nauwe samenwerking met een ervaren drumleraar ga je ontdekken hoe het allemaal werkt. Een persoonlijke en relaxte sfeer in je les en een tijdstip wat jou goed uitkomt is wat je kunt verwachten!

Meer gevorderd?

Speel je al langere tijd en wil je meer kennis opdoen van een bepaalde stijl? Je verdiepen in Jazz of pop drummen of latin ritmes en complexe rudiments onder de knie krijgen? Ben je toe aan een andere drumdocent en zoek je inspiratie en tips om je techniek naar een hoger niveau te brengen en vrijer te kunnen spelen?
Ervaren gediplomeerde muzikanten geven drumlessen in Utrecht, Rotterdam en Den Haag. Prive drumles en percussielessen voor een eerlijke prijs.

Slagwerk en percussie

Naast jazz - pop - rock- funk  drumlessen kun je ook klassiek slagwerk of werldmuziek percussie gaan spelen, zoals pauken, conga's, djembe, cahon of body percussion.
Sommige docenten geven ook les op melodie instrumenten zoals als Marimba en Vibrafoon. Ervaar in de proefles of je een klik hebt met je docent en met de manier van lesgeven. Zeker weten of drummen of percussie iets voor je is? Boek 4 lessen met het Drumles Introductie Pakket!

Iedere dag muziek!

Leven zonder muziek? Ondenkbaar! Zelf muziek maken of lekker luisteren, het is een reis en brengt je in het nu! Verbinding met je creativiteit en aandacht voor schoonheid draagt bij aan een vrije en vredige wereld! Bevlogen professionele muzikanten bieden privé muzieklessen en zanglessen voor een eerlijke prijs.

"This will be our reply to violence: to make more music intensely, more beautifully, more devotedly than ever before'' - Leonard Bernstein