Robin Eggers Drumles

Robin Eggers - Slagwerk en Drumles

Heb je nog nooit achter een drumstel gezeten en wil je het proberen? Of speel je al een tijd en wil je bepaalde technieken leren en heb je behoefte aan meer kennis en structuur? Ik ben Robin Eggers, ervaren slagwerker/ percussionit/drummer, conservatorium gediplomeerd. Mijn slagwerkstudio is in Soundport, dichtbij het Marconiplein in Rotterdam.

Drummen

Drummen is cool en lekkere beats spelen in je favoriete muziekstijl is vet! Je kunt bij mij pop of rock drummen.

Percussie - Slagwerk - Wereldmuziek

Benieuwd naar wereldmuziek, klassiek slagwerk, cajon, congas, djembe en verschillende handpercussie-instrumenten en body-percussie? Neem contact op voor de mogelijklheden!

Marimba

Wil je lessen melodische percussie zoals marimba en vibrafoon? Ik ben specialist op deze instrumenten! Wanneer je een instrument hebt staan kom ik graag naar je toe voor de lessen!

Beginners - Gevorderden

Jouw muziekkeuze staat centraal en de technieken die je leert zijn altijd gerelateerd aan de stijl die je speelt. Van klassiek, pop tot rock beats en strakke grooves. We werken aan ontspannen houding, stokkentechniek, brushes, timing, time keeping, hand/voet coördinatie, solo’s en fills, notenlezen/drumnotatie, basis muziektheorie, improvisatie.

Drumstel aanschaffen?

Heb je nog geen drumstel en wil je een elektrisch of akoestisch set kopen of huren? Geen probleem! Ik help je een goed en betaalbaar drumstel en/of overige slagwerkinstrumenten te vinden en kan je goed adviseren.

Online drumlessen

Momenteel geef ik ook lessen via Skype of Zoom. Informeer naar de mogelijkheden.

Over mij

Met 7 jaar had ik mijn eerste drumles. In Duitsland begon ik aan mijn opleiding tot slagwerker, waarna ik mijn studie vervolgde aan de Royal Northern College of Music in Manchester. In 2014 behaalde ik mijn Masters diploma aan het Codarts Rotterdams Conservatorium. Sinds ik in Nederland woon speel ik met verschillende bands en ensembles, zoals Slagwerk Den Haag, Asko-Schönberg Ensemble, Veenfabriek, Ensemble Klang, David Kwecksilber Big Band.

Life is about rhythm. We vibrate, our hearts are pumping blood, we are a rhythm machine, that's what we are! - Mickey Hart

Privé Drumles in de buurt van Rotterdam Noord

Welkom op de pagina van drumleraar Robin Eggers. Je hebt de enthousiaste en ervaren drumleraar gevonden waar je naar op zoek bent!

Proefles drums in de buurt van Rotterdam Noord

We weten uit ervaring dat een match tussen leerling en leraar super belangrijk is. Niet alleen qua repertoire en muzieksoort, maar ook als mens. Om kennis te maken, de sfeer te proeven, de bereikbaarheid van de leslocatie te ervaren en al je vragen te kunnen stellen over de lesprijzen en de leskaarten, is de proefles de perfecte gelegenheid! Maak meteen een afspraak! De proefles is vrijblijvend en kost 25,-. Ga je verder na de kennismaking en koop je je eerste leskaart van 5 of 10 lessen, dan krijg je de 25,- van de proefles terug.

Online drumlessen

Ben je langer in het buitenland of kun je door omstandigheden de deur niet uit, dan kan het handig zijn om even online lessen te volgen.

 

Drummen - de hartslag van muziek

Slagwerk is zo oud als de mensheid. De meest uiteenlopende slagwerkinstrumenten  werden gebruikt om te communiceren over een lange afstand, om bij oorlogen de vijand angst aan te jagen geesten te verdrijven of om muziek te maken om op te dansen. Opzwepende en complexe ritmes, strakke grooves of poetische en subtiele improvisaties... alles kan! Drummen is te gek en lekkere beats spelen in je favoriete muziekstijl geeft een super gevoel! Groove, drive en swing is waar het bij drummers om draait. Denk bijvoorbeeld aan bekende drummers als Billy Cobham, Art Blakey, Elvin Jones, Steve Gadd, Danny Richmond, Zakir Hussain, Cesar Zuiderwijk of Charlie Watts.

Slagwerk en percussie

In bijna alle delen van de wereld vormt slagwerk de hartslag van de muziek. Naast jazz - pop - rock- funk- soul (of wat je maar kunt verzinnen) kun je ook klassiek slagwerk of werldmuziek percussie ( Afro, Latin, Hindustani, Turks gaan spelen, zoals pauken, tabla's, conga's, djembe, cahon of body percussion.
Behalve een ritmische functie kan slagwerk ook een melodische functie hebben. Melodie-instrumenten zoals als Marimba, Xylofoon en Vibrafoon worden in wereldmuziek, jazz en hedendaagse klassiek muziek regelmatig toegepast.

Iedere dag muziek!

"There really is no past, present or future... everything happens right now. You have to be in the moment and be conscious of that, to play improvised music and to live your life in a way that can dance and is flexible."

Jack DeJohnette - Drummer