Konstantinos Andreou Dwarsfluitles

Dwarsfluitles Amsterdam

Welkom op mijn site! k ben Konstantinos Andreou, enthousiaste en motiverende fluitdocent in Amsterdam. Muziek is mijn passie en ik deel dat graag met jou!

Alle leeftijden

Ik geef fluitlessen aan kinderen, jongeren en volwassenen. Mijn achtergrond is klassiek, maar het is ook zeker mogelijk om andere muziekstijlen te spelen, zoals barokmuziek, popliedjes of volksmuziek!

Beginners

Er wordt aandacht besteed aan een ontspannen houding, ademtechniek, noten lezen, toonvorming (legato, staccato, dynamiek), zuiver spelen en muzikaliteit. Je speelt al snel mooie melodien en in moeilijkheidsgraad oplopende etudes.

Samenspelen

We hebben talloze mooie fluitduo's om te spelen in je les. Wat is er leuker? Je ontwikkelt luisterend spelen en inzicht in de partituur van je medespeler en je gaat aan de hand daarvan je eigen stem anders invullen. Muziek verrijkt je belevingswereld en je communiceert in een andere dimensie.

Meer gevorderd

Loop je vast met bepaalde elementen in je spel? Kom je niet verder terwijl je toch regelmatig speelt en oefent? Ik heb veel ervaring en help je graag met bijvoorbeeld solo-repertoire in verschillende stijlen en natuurlijk orkest- en kamermuziekpartijen. Je krijgt handige tips omtrent effectief studeren.

Verdieping

We werken aan klank en interpretatie en verdieping van de stukken die je speelt. Historische context inspireert en vormt een basis voor je stijlgevoel en vertolking. Toonvorming, articulatie en inzicht in harmonie en structuur verrijken je spel.

Leslocatie

Mijn gezellige lesruimte is in het centrum van Amsterdam, vlak achter het Rijksmuseum. Metrohalte Vijzelgracht is letterlijk voor mijn deur!

Les aan huis

Met een strippenkaart van 10 lessen heb je maximale flexibiliteit en verlies je nooit een les! Fluitles aan huis in overleg mogelijk.

Online dwarsfluitlessen

Eventueel geef ik ook lessen via Skype of Zoom. Informeer naar de mogelijkheden.

Heb je nog geen instrument?

Geen probleem, ik help je graag er een te huren of te kopen.

Over Konstantinos

Konstantinos Andreou is geboren in Athene waar hij zijn fluit studie is begonnen aan het conservatorium in Athene. Tijdens zijn muziekstudie aan de Universiteit in Athene heeft hij ook zijn studie aan het Conservatorium van Athene in 2002 afgerond. Na zijn afstuderen heeft hij zijn studie vervolgd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar hij samenwerkte met de fluitisten Rien de Reede en Emily Beynon van het Concertgebouworkest.

Hij heeft zijn Bachelor in de muziek afgerond onder leiding van Professor Thies Roorda van het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Deze studie werd ondersteund door de Onassis Foundation en de Stichting instrumentenfonds “Het Willem van Lier fonds”. Vervolgens heeft hij zijn Research- Master behaald aan de afdeling Muziekwetenschappen (OGC) van de Universiteit van Utrecht.

Als solist heeft hij gewerkt met het orkest van Patras (Saulious Sondeckis) en als eerste- fluit van het orkest van de Bach Academie van Stuttgart.
(dir.: Helmuth Reilling), HSO (Groningen – The Netherlands). Als kamermuziek artiest heeft hij opgetreden in Athene en in Nederland tezamen met verschillende kamermuziekensembles. Sinds 2014 is Konstantinos fluitist en tevens lid van de Raad van Bestuur van Nederlands Camerata.

Privé Dwarsfluitles in de buurt van Amsterdam Oost

Welkom op de pagina van fluitleraar Konstantinos Andreou. Je hebt de enthousiaste en ervaren fluitleraar gevonden waar je naar op zoek bent!

Proefles dwarsfluit in de buurt van Amsterdam Oost

We weten uit ervaring dat een match tussen leerling en leraar super belangrijk is. Niet alleen qua repertoire en muzieksoort, maar ook als mens. Om kennis te maken, de sfeer te proeven, de bereikbaarheid van de leslocatie te ervaren en al je vragen te kunnen stellen over de lesprijzen en de leskaarten, is de proefles de perfecte gelegenheid! Maak meteen een afspraak! De proefles is vrijblijvend en kost 25,-. Ga je verder na de kennismaking en koop je je eerste leskaart van 5 of 10 lessen, dan krijg je de 25,- van de proefles terug.

Online fluitlessen

Ben je langer in het buitenland of kun je door omstandigheden de deur niet uit, dan kan het handig zijn om even online lessen te volgen.

 

Dwarsfluitles voor alle leeftijden

Je krijgt fluitles in ontspannen sfeer en de lessen zijn voor volwassenen, kinderen en jongeren. Informeer bij je docent naar de mogelijlheid van les aan huis. In de lessen besteden we veel zorg aan toonvorming, dynamiek en intonatie. Hier werk je vanaf het begin al aan met oefeningen en in eenvoudige duetten.

Beginners en gevorderden

Met praktische oefeningen leer je de juiste ademtechniek en een plezierige comfortabele houding. Gevorderden spelen tal van progressieve etudes en sonates en concerten uit het mooie dwarsfluit repertoire.

Barok, Klassiek tot Pop en Jazz

Wil je klassiek, barok, pop, jazz, latin of Irish Tin Whistle/ Low Whistle? Informeer ook naar lessen op piccolo en traverso! Samen spelen in een fluit ensemble of barok muziek in een gemengd ensemble is stimulerend, ontspannend en geeft inspiratie. Vorm een ensemble met andere instrumentalisten!

Strippenkaart is handig!

Volwassenen en jongeren maken graag gebruik van de flexibiliteit van de strippenkaart van 10 lessen!

Iedere dag muziek!

"There really is no past, present or future... everything happens right now. You have to be in the moment and be conscious of that, to play improvised music and to live your life in a way that can dance and is flexible."

Jack DeJohnette - Drummer