Christian Doepke Pianoles

Pianospelen geeft energie!

Ga je voor het eerst beginnen met pianospelen of heb je al veel ervaring? Of je jazz, pop of klassiek speelt, het mooie van pianospelen is dat je helemaal loskomt van het alledaagse. Je kunt totaal opgaan in de muziek! Je bent even helemaal in je eigen wereld, waar je zelf iets aan het maken bent!

Pianoles aan huis

Ik ben all-round pianist en pianodocent Christian Doepke en geef pianolessen aan huis in Amsterdam Centrum - West - Zuid - Oost en ben flexibel met lestijden. Met een strippenkaart van 10 lessen verlies je nooit een les.

Online Pianoles

Momenteel geef ik ook lessen via Skype en Zoom. Proberen? Informeer naar de mogelijkheden!

Pianoles voor beginners 

Ik heb mijn eigen manier van lesgeven ontwikkeld en maak gebruik van diverse pianomethodes. Als beginner leer je de basis van het pianospel met noten lezen, effectieve oefeningen, improvisatie, liedjes uitzoeken van YouTube en spelen op gehoor.

Wat doe je in de les?

Behalve liedjes uit een pianoboek leer je ook de akkoorden en melodieën van je favoriete popliedjes of eenvoudige Jazz standards. Ook leer je vrij spelen en met behulp van kleine technische oefeningen word je steeds handiger in het spelen zonder bladmuziek. We maken een begin met improviseren!

Piano spelen gevorderden - Jazz - Improvisatie

Jongeren en volwassenen die zich willen specialiseren in jazz, wereldmuziek, pop, fusion en improvisatie zijn bij mij aan het goede adres! Ik deel graag mijn ervaring die ik als toetsenist, pianist en componist heb opgebouwd!

Wat doe je in de les?

Wil je leren hoe je een popliedje /jazzstandard als solopianist of met een band moet spelen? Of hoe je  een song of solo moet uitschrijven? Ben je songwriter en wil jij jezelf op de piano leren begeleiden? Ontdek hoe je over akkoorden en liedjes kunt improviseren! Ik geef je practische tips en we werken aan techniek, klank en timing. Je merkt je vorderingen direct! Benieuwd? Boek een proefles!

Pianoles voor kinderen met ADHD en/of Dyslexie

Je werkt vooral auditief en visueel, zodat je de lessen makkelijker kunt volgen. Je kunt aan het eind van de les de oefeningen filmen en krijgt de filmpjes en de bladmuziek per e-mail toegestuurd. Mocht je met de bladmuziek niet goed uit de voeten kunnen, dan kun je naar het filmpje kijken en al luisterend de liedjes gaan onthouden.

Speel plezier voorop!

In de lessen met kinderen staat het speelplezier op de voorgrond. Het belangrijkste is dat ze graag naar de les komen, thuis plezier hebben met spelen en oefenen en graag nieuwe liedjes willen leren.

Theorie - arrangeren - solfège

Naast de pianolessen bied ik ook andere disciplines aan, zoals solfège, ritme, harmonieleer, compositie en arrangeren. Aanbevolen voor leerlingen die zich willen voorbereiden op het toelatingsexamen pop/jazz muziek van het conservatorium.

The piano ain't got no wrong notes... Thelonious Monk

Privé Pianoles in de buurt van Amsterdam Buitenveldert

Welkom! Ik ben pianodocent Christian Doepke. Je hebt de enthousiaste en ervaren leraar gevonden waar je naar op zoek bent! In mijn privélessen krijg je precies die aanwijzingen en inspiratie waardoor je met plezier met muziek bezig bent. Je merkt je vorderingen meteen!

Proefles piano

Ik geef de lessen in een prettige lesruimte in Amsterdam. Om kennis te maken, de sfeer te proeven, de bereikbaarheid van de locatie te ervaren en al je vragen te kunnen stellen over de lesprijzen en de leskaart is de proefles de perfecte gelegenheid!

Online pianolessen

Ben je langer in het buitenland of kan je door omstandigheden de deur niet uit, dan kan het handig zijn om even online lessen te volgen.

Piano

Is er een muzieksoort waar de piano geen rol in speelt? Ongetwijfeld kun je iets bedenken, maar pianospelen geeft echt enorm veel mogelijkheden om welke muziek dan ook te leren spelen. Klassieke muziek, jazz, pop, songwriter, tango, latin en ga zo maar door! Binnen al die stijlen weer talloze mogelijkheden om je persoonlijk uit te drukken in muziek. De techniek van pianospelen is net zo lastig en complex als je zelf wilt... en dat kan heel ver gaan! Je kunt echter al plezier aan je piano beleven wanneer je een paar akkoorden mooi kunt spelen onder een melodie. Of als je eerste sonatine, inventie van Bach, Schubert sonate of een van de meest virtuoze stukken die je kunt bedenken tijdens een leerlingenuitvoering tot klinken komt! Improviseren biedt enorm veel mogelijkheden en ook hiervoor geldt dat je in iedere muzieksoort je eigen grenzen kunt opzoeken en verleggen. Onder leiding van een ervaren en enthousiaste docent kom je uiteraard heel ver en ben je steeds gemotiveerd en geïnspireerd. Dus als je een absolute beginner bent of als je al een tijd piano speelt en jij je wilt verdiepen in een bepaalde muzieksoort: Meld je aan voor een gratis proefles. Met de strippenkaart van 10 pianolessen ben je flexibel en verlies je nooit een les! In de privé pianolessen werk je op een plezierige en ontspannen manier aan een uitstekende technische basis om je pianospel te ontwikkelen in de richting die jouw voorkeur heeft. Je leert om vrij en meer ontspannen muziek te kunnen maken! Met toonladders, akkoorden, muziektheorie, improvisatie, etudes en voordrachtstukken vergroot jij je mogelijkheden om je in muziek te kunnen uiten!

Iedere dag muziek!

Leven zonder muziek? Ondenkbaar! Zelf muziek maken of lekker luisteren, het is een reis en brengt je in het nu! Verbinding met je creativiteit en aandacht voor schoonheid draagt bij aan een vrije en vredige wereld! Bevlogen professionele muzikanten bieden privé muzieklessen en zanglessen voor een eerlijke prijs.

"This will be our reply to violence: to make more music intensely, more beautifully, more devotedly than ever before'' - Leonard Bernstein