Lavinia Balasu Pianoles

Geniet van pianospelen!

Ga je voor het eerst pianoles nemen? Misschien vroeger piano gespeeld en nu de draad weer oppakken? Meer gevorderd en je spel naar een hoger niveau brengen? Mijn pianolessen zijn voor kinderen, jongeren en volwassenen en genieten van muziek staat voorop! Ik geef pianoles in het Engels, Duits, Frans, Italiaans en ben Nederlands aan het leren!

Pianoles bij jou aan huis

Hi, ik ben Lavinia Balasu, enthousiaste en ervaren pianodocent. Ik geef pianoles aan huis in Den Haag, o.a Statenkwartier, Duinoord, Benoordenhout, Delft, Delfgauw, Rijswijk, Pijnacker, Wateringse Veld, Wateringen.

Online Pianoles

Momenteel geef ik ook lessen via Skype en Zoom. Proberen? Informeer naar de mogelijkheden!

Klassiek tot pop

We gaan uit van een klassieke ondergrond maar song writer, pop, sound tracks of zelf je eigen muziek componeren behoort zeker tot de mogelijkheden! Speel muziek van Bach, Mozart, Chopin of Einaudi. Je eigen inbreng is altijd welkom!

Plezier in muziek voorop

Studeer creatief en met plezier, dan studeer je beter en heb je sneller resultaat! Hoe? Dat ga ik je leren!

Beginners

Met leuk modern lesmateriaal ga je direct aan de slag! Je zal verbaasd zijn hoe snel je vorderingen maakt. Door het spelen van liedjes, eenvoudige oefeningen, toonladders en korte voordrachtstukken ontwikkel je al snel een degelijke basis. We maken een begin met muziektheorie en je leert notenlezen. Kennismaken? Boek een proefles!

Gevorderden

Ben je (meer) gevorderd en wil jij je techniek opfrissen en je in nieuw repertoire verdiepen? Met meer zelfvertrouwen gaan spelen? Je werkt aan klank, pedaalgebruik, een mooie aanslag en interpretatie van je favoriete muziek. Je speelt etudes en voordrachtstukken om je techniek op een hoger plan te brengen.

Druk met studie of werk?

Leer efficient studeren. Veel doen in weinig tijd! Je merkt dat het werkt! Dankzij de flexibiliteit die de strippenkaart biedt verlies je nooit een les.

Over mij

Omgeven door prachtige muziek begon ik op mijn 3e jaar met viool- en pianolessen. Mijn opleiding genoot ik aan de conservatoria van Bucharest, Weimar en Genua. Na mijn einddiploma’s te hebben gehaald (Cum Laude) volgde ik masterclasses in o.a. Zwitserland Duitsland, Italië en de V.S.
Naast vele solo- en kamermuziekoptredens in Europa en Azie was ik als pianodocent verbonden aan de University of Music in Bucharest. “Music unlocks our inner beauty and builds bridges between souls”. Prachtige woorden die mij in mijn lessen en concerten steeds weer inspireren! Een van de leerlingen waar ik super trots op ben is mijn eigen zoon! Hij is concert pianist en behaalde zijn diploma aan de Royal College of Music in London. http://www.victornicoara.com

Music unlocks our inner beauty and builds bridges between souls - Dr Lavinia Balasu

Privé Pianoles in de buurt van Rijswijk

Welkom op de pagina van pianodocent Lavinia Balasu. Je hebt de enthousiaste en ervaren pianodocent gevonden waar je naar op zoek bent!

Proefles piano in de buurt van Rijswijk

We weten uit ervaring dat een match tussen leerling en leraar super belangrijk is. Niet alleen qua repertoire en muzieksoort, maar ook als mens. Om kennis te maken, de sfeer te proeven, de bereikbaarheid van de leslocatie te ervaren en al je vragen te kunnen stellen over de lesprijzen en de leskaarten, is de proefles de perfecte gelegenheid! Maak meteen een afspraak! De proefles is vrijblijvend en kost 25,-. Ga je verder na de kennismaking en koop je je eerste leskaart van 5 of 10 lessen, dan krijg je de 25,- van de proefles terug.

Online pianolessen

Ben je langer in het buitenland of kun je door omstandigheden de deur niet uit, dan kan het handig zijn om even online lessen te volgen.

Piano

Piano doet bijna altijd mee!

Is er een muzieksoort waar de piano geen rol in speelt? Ongetwijfeld kun je iets bedenken, maar pianospelen geeft echt enorm veel mogelijkheden om welke muziek dan ook te leren spelen. Klassieke muziek, jazz, pop, songwriter, tango, latin en ga zo maar door! Binnen al die stijlen weer talloze mogelijkheden om je persoonlijk uit te drukken in muziek.

Slaan op je snaarinstrument?

Inderdaad! Je kunt de piano zien als een snaarinstrument en tegelijk als een slaginstrument. En dan wordt de piano ook weer een toetseninstrument genoemd, net zoals een klavecimbel, keyboard, Fender Rhodes of bijvoorbeeld een hammondorgel. Van oorsprong en nog steeds is de piano een mechanisch instrument. Klavecimbelbouwer Bartolomeo Cristofori bedacht rond 1700 dat inplaats van de snaar te tokkelen, je ook via een toets een hamertje kon aanslaan. de hamertjes waren van hout en met leek bekleed. Met name Silbermann ontwikkelde het initiatief van Cristofori en verbeterde het mechaniek. De eerste piano's ( van o.a Graf, Broadwood, Cristofori, Silbermann) werden hammer flügel en fortepiano of pianoforte genoemd. De snaren liepen recht over de klankbodem en hadden een ander mechaniek dan de latere piano's en vleugels van o.a Sebastian Erard, Bösendorfer, Bechstein . Erard was een van de eerste bouwers die de bassnaren en de discantsnaren kruiselings, met 2 kammen, over de klankbodem liet lopen. Bij alle vleugels en piano's slaan hamertjes met vilten koppen via een geavanceerd mechaniek de snaren aan, en is het mogelijk het volume en de dynamiek met de aanslag te bepalen.

Pianospelen moeilijk?

De techniek van pianospelen is net zo lastig en complex als je zelf wilt... en dat kan heel ver gaan! Je kunt echter al plezier aan je piano beleven wanneer je een paar akkoorden mooi kunt spelen onder een melodie. Of als je eerste sonatine, inventie van Bach, Schubert sonate of een van de meest virtuoze stukken die je kunt bedenken tijdens een leerlingenuitvoering tot klinken komt!

Improvisatie

Improviseren biedt enorm veel mogelijkheden en ook hiervoor geldt dat je in iedere muzieksoort je eigen grenzen kunt opzoeken en verleggen. Onder leiding van een ervaren en enthousiaste docent kom je uiteraard heel ver en ben je steeds gemotiveerd en geïnspireerd. Dus als je een absolute beginner bent of als je al een tijd piano speelt en jij je wilt verdiepen in een bepaalde muzieksoort: Meld je aan voor een proefles. Met de strippenkaart van 10 pianolessen ben je flexibel en verlies je nooit een les!

Wat leer je?

In de privé pianolessen werk je op een plezierige en ontspannen manier aan een uitstekende technische basis om je pianospel te ontwikkelen in de richting die jouw voorkeur heeft. Je leert om vrij en meer ontspannen muziek te kunnen maken! Met toonladders, akkoorden, muziektheorie, improvisatie, etudes en voordrachtstukken vergroot jij je mogelijkheden om je in muziek te kunnen uiten!

Iedere dag muziek!

Leven zonder muziek? Ondenkbaar! Aandacht voor schoonheid, zelf muziek maken of lekker luisteren, het brengt je in het nu! Professionele bevlogen muzikanten bieden privé muzieklessen en zanglessen voor een eerlijke prijs!

Jack DeJohnette - There really is no past, present or future... everything happens right now. You have to be in the moment and be conscious of that, to play improvised music and to live your life in a way that can dance and is flexible.