Diogo Carriço Pianoles

Pianoles Utrecht

Droom je ervan om je favoriete muziek op de piano te spelen?  Ga je voor het eerst pianoles nemen of wil je het pianospelen weer oppakken na een lange tijd? Meer gevorderd en loop je vast  met je techniek? Soepeler kunnen spelen, trefzeker je akkoorden kunnen pakken en je gevoel optimaal kunnen uiten in muziek?

Pianoles voor iedereen

Ik ben Diogo Carriço, Portugese pianist en ervaren docent in Utrecht Ik geef pianoles aan beginners en gevorderden. De lessen zijn in het Nederlands, Engels en Portugees. Alle leeftijden zijn welkom!

Beginners

Met een leuke en moderne piano-methodiek, liedjes en oefeningen heb je snel de beginselen van pianospelen onder de knie. Ondermeer het lezen van noten, het trainen van je gehoor en het ontwikkelen van een goede speeltechniek. Met een goede basis kun je alle kanten op!

Gevorderden

We werken aan een ontspannen houding achter de piano en techniek, zodat je de moeilijkste stukken met meer vrijheid kunt spelen en ruimte hebt om daar je eigen verhaal van te maken. Toonladders, articulatie, pedaalgebruik, repertoire, etudes, improvistaie, klankvorming. 

Klassiek tot pop

Je kunt bij mij terecht voor alle stijlen binnen  de klassieke muziek, maar ook voor pop, rock en improvisatie.

Muziektheorie

Muziek is een taal en het is leuk om meer te begrijpen van de muzikale grammatica. Hoe bouw je een melodie op, wat zijn toonsoorten, toonladders, hoe zitten ritmes en akkoorden in elkaar? Er is nog veel meer te weten en ik vertel het je graag!

Doe meer in minder tijd

Ik geloof dat de sleutel tot goede resultaten béter oefenen is! Méér oefenen voegt vaak niets toe. Ik geef je tips en advies om je studietijd optimaal te benutten. Je merkt het verschil!

Waar zijn de lessen?

De lessen vinden plaats in mijn thuisstudio vlakbij het Centraal Station Utrecht, waar naast de piano ook elektronische muziekapparatuur staat. Lessen bij jou thuis is ook mogelijk.

Leskaarten

Met de Strippenkaart van 10 lessen heb je flexibiliteit, zodat je nooit een les mist.

Elektronische muziek en piano

Elektronische muziek combineren met je eigen pianospel?  Je leert technieken voor muziekproductie, hoe je een set voorbereidt voor live optredens en hoe je de piano op een natuurlijke manier erin integreert. Dus meer leren over Ableton Live, effecten, controllers, keyboards, synthesizers, audio-interfaces, mixers en andere elektronische apparatuur.

Iets nieuws?

Experimenteren en componeren is een van mijn favoriete muzikale activiteiten. Ik heb de pianosnaren met magnetische tape gebogen of gekrast, geluiden uit de stad opgenomen en op de computer gemanipuleerd, elektronische effecten op de piano gezet, video op mijn pianospel laten live reageren, handgebaren in de lucht gebruikt om synthesizers te spelen en complexere Indiase ritmes omarmen!

Over mij

Mijn passie voor piano begon al toen ik heel jong was, in mijn geboorteplaats in Portugal. Toen ik ongeveer vijf was, kreeg ik pianolessen, die me uiteindelijk voorbereidden om later te studeren aan het Conservatorium van Porto, Centro Superior Katarina Gurska (Madrid) en de School voor Toegepaste Kunsten van Castelo Branco (Portugal), waar ik mijn bachelordiploma behaalde . Deze jaren vormden mijn solide klassieke opleiding, maar naarmate ik ouder werd, miste ik iets.

Video

Ik was op zoek naar stomme films waarop ik piano kon spelen, toen ik op een dag tijdens een concert ontdekte dat video kon worden geprogrammeerd om live te reageren op wat de muzikant speelt. Dit had een grote invloed op mij en bracht me ertoe om dieper in de wereld van elektronische muziek en audiovisuals te duiken. Tegenwoordig gebruik ik tijdens mijn concerten de piano, elektronische muziek en live video als een geheel, waarbij elk element op elkaar reageert in een meeslepende audiovisuele uitvoering.

Beurs

In 2018 kreeg ik van GDA Foundation een studiebeurs voor verdiensten om een masteropleiding Live Electronics te volgen aan het Conservatorium van Amsterdam. Ik ben ook geinteresseerd in het bevorderen van de manier waarop nieuwe technologieen kunnen worden gebruikt voor het maken van muziek, en gebruik sindsdien de Leap Motion handsensor om elektronische muziek te bedienen met de gebaren van mijn handen in de lucht.

Artist in Residence

Als resultaat van dit werk volgde een uitnodiging om kunstenaar in residentie te worden aan de Hogeschool voor de Kunsten van Amsterdam. Ik heb op tal van locaties opgetreden, bijvoorbeeld Splendor (Amsterdam), MaderiaDig festival, Uitmarkt festival (Orgelpark, Amsterdam) en Hard Club Porto, en ook in de media verscheen als De Groene Amsterdammer, RTP Madeira en Cycling74. In 2019 ontving ik de prijs "Jonge Makers" van het Portugese Nationale Cultuurcentrum.

I can’t understand why people are frightened of new ideas. I’m frightened of the old ones. - John Cage

Privé Pianoles in de buurt van Utrecht centrum

Welkom op de pagina van pianodocent Diogo Carrico. Je hebt de enthousiaste en ervaren pianodocent gevonden waar je naar op zoek bent!

Proefles piano in de buurt van Utrecht centrum

We weten uit ervaring dat een match tussen leerling en leraar super belangrijk is. Niet alleen qua repertoire en muzieksoort, maar ook als mens. Om kennis te maken, de sfeer te proeven, de bereikbaarheid van de leslocatie te ervaren en al je vragen te kunnen stellen over de lesprijzen en de leskaarten, is de proefles de perfecte gelegenheid! Maak meteen een afspraak! De proefles is vrijblijvend en kost 25,-. Ga je verder na de kennismaking en koop je je eerste leskaart van 5 of 10 lessen, dan krijg je de 25,- van de proefles terug.

Online pianolessen

Ben je langer in het buitenland of kun je door omstandigheden de deur niet uit, dan kan het handig zijn om even online lessen te volgen.

Piano

Piano doet bijna altijd mee!

Is er een muzieksoort waar de piano geen rol in speelt? Ongetwijfeld kun je iets bedenken, maar pianospelen geeft echt enorm veel mogelijkheden om welke muziek dan ook te leren spelen. Klassieke muziek, jazz, pop, songwriter, tango, latin en ga zo maar door! Binnen al die stijlen weer talloze mogelijkheden om je persoonlijk uit te drukken in muziek.

Pianospelen moeilijk?

De techniek van pianospelen is net zo lastig en complex als je zelf wilt... en dat kan heel ver gaan! Je kunt echter al plezier aan je piano beleven wanneer je een paar akkoorden mooi kunt spelen onder een melodie. Of als je eerste sonatine, inventie van Bach, Schubert sonate of een van de meest virtuoze stukken die je kunt bedenken tijdens een leerlingenuitvoering tot klinken komt!

Improvisatie

Improviseren biedt enorm veel mogelijkheden en ook hiervoor geldt dat je in iedere muzieksoort je eigen grenzen kunt opzoeken en verleggen. Onder leiding van een ervaren en enthousiaste docent kom je uiteraard heel ver en ben je steeds gemotiveerd en geïnspireerd. Dus als je een absolute beginner bent of als je al een tijd piano speelt en jij je wilt verdiepen in een bepaalde muzieksoort: Meld je aan voor een proefles. Met de strippenkaart van 10 pianolessen ben je flexibel en verlies je nooit een les!

Wat leer je?

In de privé pianolessen werk je op een plezierige en ontspannen manier aan een uitstekende technische basis om je pianospel te ontwikkelen in de richting die jouw voorkeur heeft. Je leert om vrij en meer ontspannen muziek te kunnen maken! Met toonladders, akkoorden, muziektheorie, improvisatie, etudes en voordrachtstukken vergroot jij je mogelijkheden om je in muziek te kunnen uiten!

Iedere dag muziek!

Leven zonder muziek? Ondenkbaar! Aandacht voor schoonheid, zelf muziek maken of lekker luisteren, het brengt je in het nu! Professionele bevlogen muzikanten bieden privé muzieklessen en zanglessen voor een eerlijke prijs!

Jack DeJohnette - There really is no past, present or future... everything happens right now. You have to be in the moment and be conscious of that, to play improvised music and to live your life in a way that can dance and is flexible.