Jabiz Hafizi Pianoles

Pianospelen geeft energie!

Ben je een beginner op de piano en droom je ervan om even helemaal de tijd te vergeten en jezelf met dat prachtige geluid van de piano te omgeven? Of speel je al langer piano en heb je nieuwe input en meer uitdaging nodig? Vroeger pianoles gehad en nu eindelijk het pianospelen weer oppakken?

Pianoles bij jou thuis

Mijn naam is Jabiz Hafizi en ik ben een enthousiaste, ervaren, motiverende en geduldige pianolerares. Ik spreek graag af om de lessen bij jou aan huis te geven. Neem even contact op om de mogelijkheden te bespreken. Lessen aan huis duren minimaal 45 minuten.

Online Pianoles

Lessen via Skype en Zoom zijn mogelijk.

Pianoles op maat - alle leeftijden

We kijken precies waar je behoefte ligt en wat je wilt leren, zodat je straks met meer gemak lastige passages kunt spelen, je zekerder voelt als je voor publiek speelt en meer ontspannen kunt genieten van je eigen spel.

Beginners - wat doe je in de les

Met modern lesmateriaal, oefeningen op maat en leuke liedjes ontwikkel je stap voor stap een degelijke ondergrond om goed te gaan pianospelen. Een comfortabele en ontspannen houding zijn belangrijk en je werkt onder andere aan een soepele techniek, noten lezen, basis muziektheorie. Benieuwd? Boek een proefles!

Eenvoudige solo’s en samenspelen

Al snel speel je in moeilijkheidsgraad oplopende voordrachtstukken, etudes en ‘quatre mains’ Je leert notenlezen en basis muziektheorie. Plezier in muziek en een gezellige sfeer staan centraal in mijn lessen en je leert de juiste techniek mooi en soepel piano te gaan spelen.

Gevorderde pianisten

Je brengt je pianospel op een hoger niveau met jouw favoriete composities uit het piano repertoire. Je krijgt meer techniek, toonladders, etudes, dynamiek, improvisatie, vingervlugheid en je werkt aan een solide maar verfijnd geluid! Je vergroot je uitdrukkingsmogelijkheden op de piano en de overdracht van je muzikale ideeën!

Effectief piano studeren

Weinig tijd om veel te studeren en toch vooruitgang boeken? Je krijgt praktische aanwijzingen die aansluiten op je muzikale behoeften en wensen. Ik leer je om het optimale uit je studietijd te halen. Resultaat gegarandeerd!

Interpretatie

Je speelt vaak onbewust als je muziek maakt. Dat kun je veranderen! Merk hoe boeiend het is om te ontdekken hoe je een muziekstuk of liedje op verschillende manieren kunt interpreteren! Je gaat ervaren hoe je op een ontspannen manier muziek kunt maken en je gevoel kunt overbrengen.

Jouw muzikale voorkeur

Klassieke muziek van bijvoorbeeld Bach, Satie, Beethoven, Debussy of Schubert biedt een uitstekende basis om moderne en hedendaagse muziek te kunnen spelen. Liever Einaudi, een sound track van een film of een mooi nummer waar je weg van bent? Je kunt het allemaal leren! Proberen? Boek een proefles piano!

Flexibel je les plannen

Met een strippenkaart van 10 lessen heb je flexibiliteit. In overleg met je docent plan je iedere week opnieuw je les.

Over Jabiz

Jabiz Hafizi is geboren in Tehran. Al op jonge leeftijd bleek haar liefde voor klassieke muziek en toen zij 8 was kreeg zij haar eerste pianolessen. Na haar studie Industrial Engineering in Tehran te hebben afgerond besloot zij om haar passie te volgen en klassiek pianist te worden.
Jabiz vertrok naar Nederland en behaalde haar  Bachelor graad Klassiek Piano aan het Utrechts Conservatorium. In September 2017 begon zij met een Master opleiding aan het Maastrichts Conservatorium. Haar research project gaat over Fusion Music. Jabiz is overtuigd dat de actuele politieke situatie in de wereld, waardoor verschillende culturen elkaar direct ontmoeten en door de situatie gedwongen lijken samen te moeten gaan leven, een absolute culturele uitdaging betekent. Kunst uit onbekende culturen kan volgens haar een verbindende brug slaan. Jabiz ziet het als haar missie om als musicus de schoonheid en essentie van de te ontdekken 'vreemde' culturen te delen door muziekonderwijs, festivals en optredens.
Jabiz trad op met de Donau Philharmonie Wien onder dirigent Prof. Alexei Kornienko tijdens het Musik Zentral Festival in Bad Aussee/Oostenrijk.
Zij speelde in Zaltbommel Gasthuiskapel  verschillende festivals: Schubert aan de Waal, Vikingen aan de Waal en het Brahms Festival.
Zij trad op in Tivoli Vredenburg als liedbegeleidster tijdens de  Mendelssohn Dag en tijdens het Backstage Chamber Music Festival in Heerlen
Jabiz volgde master classes en workshops bij o.a. Enrico Pace, José María Curbelo González, Marco & RafaelleTerlizzi, Deborah Nemko en Katia Veekmans.
Zij specialiseerde zich in 'cross over 'muziek bij Sebastian Colombo, Henry Kelder, Alan Weis en Klara Wurtz.

Privé Pianoles in de buurt van Utrecht Tuinwijk

Welkom! Ik ben pianodocent Jabiz Hafizi. Je hebt de enthousiaste en ervaren leraar gevonden waar je naar op zoek bent! In mijn privélessen krijg je precies die aanwijzingen en inspiratie waardoor je met plezier met muziek bezig bent. Je merkt je vorderingen meteen!

Proefles piano

Ik geef de lessen in een prettige lesruimte in Utrecht. Om kennis te maken, de sfeer te proeven, de bereikbaarheid van de locatie te ervaren en al je vragen te kunnen stellen over de lesprijzen en de leskaart is de proefles de perfecte gelegenheid!

Online pianolessen

Ben je langer in het buitenland of kan je door omstandigheden de deur niet uit, dan kan het handig zijn om even online lessen te volgen.

Piano

Is er een muzieksoort waar de piano geen rol in speelt? Ongetwijfeld kun je iets bedenken, maar pianospelen geeft echt enorm veel mogelijkheden om welke muziek dan ook te leren spelen. Klassieke muziek, jazz, pop, songwriter, tango, latin en ga zo maar door! Binnen al die stijlen weer talloze mogelijkheden om je persoonlijk uit te drukken in muziek. De techniek van pianospelen is net zo lastig en complex als je zelf wilt... en dat kan heel ver gaan! Je kunt echter al plezier aan je piano beleven wanneer je een paar akkoorden mooi kunt spelen onder een melodie. Of als je eerste sonatine, inventie van Bach, Schubert sonate of een van de meest virtuoze stukken die je kunt bedenken tijdens een leerlingenuitvoering tot klinken komt! Improviseren biedt enorm veel mogelijkheden en ook hiervoor geldt dat je in iedere muzieksoort je eigen grenzen kunt opzoeken en verleggen. Onder leiding van een ervaren en enthousiaste docent kom je uiteraard heel ver en ben je steeds gemotiveerd en geïnspireerd. Dus als je een absolute beginner bent of als je al een tijd piano speelt en jij je wilt verdiepen in een bepaalde muzieksoort: Meld je aan voor een gratis proefles. Met de strippenkaart van 10 pianolessen ben je flexibel en verlies je nooit een les! In de privé pianolessen werk je op een plezierige en ontspannen manier aan een uitstekende technische basis om je pianospel te ontwikkelen in de richting die jouw voorkeur heeft. Je leert om vrij en meer ontspannen muziek te kunnen maken! Met toonladders, akkoorden, muziektheorie, improvisatie, etudes en voordrachtstukken vergroot jij je mogelijkheden om je in muziek te kunnen uiten!

Iedere dag muziek!

Leven zonder muziek? Ondenkbaar! Zelf muziek maken of lekker luisteren, het is een reis en brengt je in het nu! Verbinding met je creativiteit en aandacht voor schoonheid draagt bij aan een vrije en vredige wereld! Bevlogen professionele muzikanten bieden privé muzieklessen en zanglessen voor een eerlijke prijs.

"This will be our reply to violence: to make more music intensely, more beautifully, more devotedly than ever before'' - Leonard Bernstein