Wouter Wierda Saxofoonles

Saxofoonspelen is cool!

Heb je altijd al sopraan- alt- of tenorsaxofoon willen spelen en is voor jou het moment aangebroken? Vroeger ooit gespeeld en nu de draad weer oppakken of speel je regelmatig en zoek je een ervaren docent om je saxofoongeluid, je techniek, ritmegevoel en performance te verbeteren?

Jouw favoriete muziek

Ik ben saxofonist Wouter Wierda, ik heb veel ervaring met Jazz, Blues, Pop, Rock, Soul, Funk, Ska, Latin, World, Electro. In de lessen houd ik rekening met de muziek die je leuk vindt. Zo blijf je gemotiveerd om vaker je instrument te pakken en lekker te gaan spelen!

Leslocatie

Ik geef de saxlessen in mijn eigen lesruimte in Nieuwveen.

Voor wie?

De lessen zijn voor beginners, gevorderden, volwassenen en jongeren. Met individuele aandacht en tips uit de praktijk ga je snel vooruit en merk jij je vorderingen meteen!

Online saxofoonles

Niet mogelijk om de deur uit te gaan en zoek je een slimme oplossing om toch saxlessen te kunnen volgen? Online saxofoonlessen, via Skype of Zoom bijvoorbeeld, bieden live instructies, persoonlijke feedback en motivatie online! Als je twijfelt, probeer gewoon het Starterspakket van 3 lessen!

Wat doe je in de les?

Het lesmateriaal en de manier waarop dit wordt gepresenteerd sluit aan bij je eigen niveau en (muzikale) belevingswereld. Het uitgangspunt is dat de lessen naast leerzaam ook leuk en gezellig zijn. We gaan met liedjes en lekkere nummers, oefeningen, lesboeken, play-a-longs, piano, Spotify, YouTube aan de slag. De beste manier om plezier en zelfvertrouwen te ontwikkelen is veel spelen! Zo wordt je snel handig en gaat je saxofoon steeds beter en mooier klinken!

Wat kun je verwachten

  • Techniek: houding, ademhaling, embouchure, intonatie, aanzet, motoriek, vibrato
  • Bijzondere technieken: scheuren, sub, top-tones, overblazen, multi-phonics
  • Improvisatie: toonladders, akkoorden, ritme, gehoortraining en muziektheorie
  • Naast saxofoonles geef ik ook bandcoaching
  • compositie, arrangeren en muziekproductie.

Saxofoon te huur

Wil je les nemen en heb je nog geen saxofoon? Ik help je bij het vinden van een geschikt en betaalbaar (huur) instrument!

In de buurt van?

Slechts 4-15 minuten reistijd naar Nieuwveen vanuit Aalsmeer, Aardam, Alphen aan den Rijn, Blokland, De Kwakel, De Hoef, Korteraar, Kudelstaart, Langeraar, Leimuiden, Mijdrecht, Nieuwkoop, Noorden, Noordeinde, Papenveer, Rijnsaterwoude, Ter Aar, Uithoorn, Vrouwenakker, Zevenhoven. Gratis parkeren, koffie, thee en limonade.

Over Wouter

Wouter Wierda heeft gestudeerd aan het conservatorium bij Jan Menu, Toon Roos en Piet Noordijk en Jan Menu. Hij behaalde twee diploma's in de studierichting Saxofoon Lichte Muziek, docerend musicus (cum laude) en uitvoerend musicus (cum laude)Wouter geeft les aan de Muziekschool Katwijk. Hij heeft o.a. lesgegeven aan Parnassos Utrecht, de Muziekschool- en Dansschool Amstelveen en gastlessen verzorgd op het conservatorium van Utrecht en Enschede.

Privé Saxofoonles in de buurt van Roelofarendsveen

Welkom! Ik ben saxofoonleraar Wouter Wierda. Je hebt de enthousiaste en ervaren leraar gevonden waar je naar op zoek bent! In mijn privélessen krijg je precies die aanwijzingen en inspiratie waardoor je met plezier met muziek bezig bent. Je merkt je vorderingen meteen!

Proefles saxofoon

Ik geef de lessen in een prettige lesruimte in Nieuwveen. Om kennis te maken, de sfeer te proeven, de bereikbaarheid van de locatie te ervaren en al je vragen te kunnen stellen over de lesprijzen en de leskaart is de proefles de perfecte gelegenheid!

Online saxofoonlessen

Ben je langer in het buitenland of kan je door omstandigheden de deur niet uit, dan kan het handig zijn om even online lessen te volgen.

Saxofoon

Leren improviseren op je saxofoon is een leuk en intensief proces. Kennis van akkoorden, veel luisteren naar opnames, naspelen en aan je techniek en sound werken is wat je gaat ontwikkelen. Om snel vorderingen te maken en gemotiveerd en geïnspireerd te worden doe je dit het beste samen met een ervaren muzikant. Je deelt je enthousiasme voor je instrument en de muziek die je boeit. Saxofoon spelen is echt fantastisch. Je kunt er in zoveel muzieksoorten mee terecht! Klassiek saxofoon is prachtig en in ensembleverband kun je enorm veel arrangementen spelen. Tango, Jazz, pop, soul, DJ en wat je maar lekker vindt. Old school, Swing, Bebop, Funky stuff of Hiphop?

Proefles Sax?

Wil je sax leren spelen maar heb je nog nooit geprobeerd? Met een gratis proefles en een starterspakket van 3 lessen ben je er snel achter hoe leuk het is! Heb je al jaren gespeeld en wil je aan je klank werken en je verdiepen in verschillende muzieksoorten? Er zijn verschillende soorten saxofoons: sopraan, alt, tenor en bariton. Met al deze instrumenten kun je een enorme diversiteit aan stijlen spelen. Je leert in de lessen ademtechniek, een gezonde en ontspannen houding, van muziek spelen, leuk en progressief studiemateriaal en je speelt natuurlijk je favoriete muziek. Real Book, scales en harmonieleer is van belang als je gaat improviseren. Ook al heb je het druk op je werk of op school; met de flexibiliteit van de strippenkaart van 10 lessen blijf je goed bezig en verlies je nooit een les! Speel je in een band of in een combo of heb je zin in een saxofoonkwartet te spelen? Ook lessen bandcoaching en muziektheorie. Informeer bij je docent!

Iedere dag muziek!

Leven zonder muziek? Ondenkbaar! Zelf muziek maken of lekker luisteren, het is een reis in de tijd. Vergeet je zorgen en begeef je in een wereld waar jij je eigen werkelijkheid schept! Speel of zing en je merkt dat iedere keer weer nieuw is! Wil je meer, mooier en beter? Privé muzieklessen van een professional geven je inspiratie en tips om verder te komen en je muzikale vaardigheden te ontwikkelen.

The best way to know your future is to create it - Dr. Joe Dispenza