Alessandro Russo Saxofoonles

Saxofoonles Rotterdam

Hi, Ik ben Alessandro Russo, ervaren en enthousiast saxofoonleraar in Rotterdam. Je kunt bij mij terecht voor privélessen op alt - sopraan - en tenor sax. Mijn lessen zijn voor volwassenen en jongeren. Vanaf een jaar of 8 kun je meestal al beginnen met saxofoonspelen,

Alle stijlen

De saxofoon is een zeer veelzijdig instrument en je kunt er veel soorten muziek mee spelen. Jouw muziekkeuze staat centraal in de lessen. De klank en de manier van spelen verschilt per muzieksoort.  Je kunt bij mij terecht voor Jazz, pop, blues, funk, klassiek en hip hop.

Beginners

Je leert de basis van het blazen, een ontspannen houding, een goede ademtechniek, basis muziek theorie, notenlezen en we maken een begin met improvisatie! Je speelt al snel nummers en je favoriete muziek

Gevorderden

Je eigen sound ontwikkelen en je techniek verbeteren om relaxter te kunnen spelen? Om interessantere solo's te kunnen improviseren werken we aan kennis van akkoorden, techniek en scales. Mijn lessen staan bekend om de relaxte sfeer, tips uit de praktijk, veel muziek en motivatie om je spel op een hoger plan te brengen.

Saxofoonles aan huis

De lessen zijn in mijn home studio in Rotterdam Noord.  In overleg kunnen de lessen via Zoom of Skype en ook bij jou thuis gegeven worden.

Weing tijd?

Drukke baan of veel werk voor school? Ik leer je hoe je effectief kunt studeren en in korte tijd alles kunt oefenen wat je nodig hebt om beter te gaan spelen, zodat je het meeste uit je oefenuurtje haalt! Benieuwd? Boek een proefles!

Saxofoon huren of kopen

Ik kan je helpen bij het vinden van een goed en betaalbaar instrument en waar je een saxofoon kunt huurkopen! Voor de proefles kan ik voor een instrument zorgen.

Online Saxofoonlessen

Eventueel geef ik ook lessen via Skype en Zoom. Proberen? Informeer naar de mogelijkheden!

Over Alessandro Russo

De Italiaanse saxofonist Alessandro Russo behaalde zijn bachelor klassiek saxofoon Cum Laude aan het Conservatorio “G. Martucci” in 2008. Hij vervolgde zijn studie in Belgie  en behaalde Bachelor Degree in Jazz Music op LUCA (Lemmens Instituut) in Leuven. Hij studeerde bij Frank Vaganèe (Leider van Brussels Jazz Orchestra). Op CODARTS in Rotterdam behaalde hij zijn Master’s Degree in Jazz in 2016. Hij volgde lessen bij Simon Rigter, Dick De Graaf, Ben van den Dungen en Milan Bonger.
Alessandro speelt bij populaire bands  als Re:freshed Orchestra, Voodrish, Los Paja Brava, Mala and Junhyung An Quintet,F1rstman en treedt op tijdens North Sea Jazz Festival, Lowlands, Latin Village Festival. Alessandro is regelmatig te gast op de Nederlandse TV

You can read all the textbooks and listen to all the records, but you have to play with musicians that are better than you! ++ Stan Getz

Privé Saxofoonles in de buurt van Rotterdam Noord

Welkom op de pagina van saxofoonleraar Alessandro Russo. Je hebt de enthousiaste en ervaren saxofoonleraar gevonden waar je naar op zoek bent!

Proefles saxofoon in de buurt van Rotterdam Noord

We weten uit ervaring dat een match tussen leerling en leraar super belangrijk is. Niet alleen qua repertoire en muzieksoort, maar ook als mens. Om kennis te maken, de sfeer te proeven, de bereikbaarheid van de leslocatie te ervaren en al je vragen te kunnen stellen over de lesprijzen en de leskaarten, is de proefles de perfecte gelegenheid! Maak meteen een afspraak! De proefles is vrijblijvend en kost 25,-. Ga je verder na de kennismaking en koop je je eerste leskaart van 5 of 10 lessen, dan krijg je de 25,- van de proefles terug.

Online saxofoonlessen

Ben je langer in het buitenland of kun je door omstandigheden de deur niet uit, dan kan het handig zijn om even online lessen te volgen.

 

Leren improviseren op je saxofoon is een leuk en intensief proces. Kennis van akkoorden, veel luisteren naar opnames, naspelen en aan je techniek en sound werken is wat je gaat ontwikkelen. Om snel vorderingen te maken en gemotiveerd en geïnspireerd te worden doe je dit het beste samen met een ervaren muzikant. Je deelt je enthousiasme voor je instrument en de muziek die je boeit. Saxofoon spelen is echt fantastisch. Je kunt er in zoveel muzieksoorten mee terecht! Klassiek saxofoon is prachtig en in ensembleverband kun je enorm veel arrangementen spelen. Tango, Jazz, pop, soul, DJ en wat je maar lekker vindt. Old school, Swing, Bebop, Funky stuff of Hiphop?

Proefles Sax?

Wil je sax leren spelen maar heb je nog nooit geprobeerd? Met een gratis proefles en een starterspakket van 3 lessen ben je er snel achter hoe leuk het is! Heb je al jaren gespeeld en wil je aan je klank werken en je verdiepen in verschillende muzieksoorten? Er zijn verschillende soorten saxofoons: sopraan, alt, tenor en bariton. Met al deze instrumenten kun je een enorme diversiteit aan stijlen spelen. Je leert in de lessen ademtechniek, een gezonde en ontspannen houding, van muziek spelen, leuk en progressief studiemateriaal en je speelt natuurlijk je favoriete muziek. Real Book, scales en harmonieleer is van belang als je gaat improviseren. Ook al heb je het druk op je werk of op school; met de flexibiliteit van de strippenkaart van 10 lessen blijf je goed bezig en verlies je nooit een les! Speel je in een band of in een combo of heb je zin in een saxofoonkwartet te spelen? Ook lessen bandcoaching en muziektheorie. Informeer bij je docent!

Iedere dag muziek!

"There really is no past, present or future... everything happens right now. You have to be in the moment and be conscious of that, to play improvised music and to live your life in a way that can dance and is flexible."

Jack DeJohnette - Drummer