Andrius Dereviancenko Saxofoonles

Saxofoonles Amsterdam

Saxofoonlessen voor kids vanaf 10 jaar, jongeren en volwassenen. Ik ben Andrius, een ervaren, geduldige en enthousiaste docent en je kunt leskrijgen op tenor- alt- of sopraan saxofoon. Naast een solide technische basis vind ik het echt belangrijk dat je plezier hebt als je oefent! Zeker weten! In mijn lessen staat daarom jouw muzikale voorkeur centraal. Je speelt leuke nummers, liedjes, jazz standards of wat jij wilt.

Pop – Jazz – Soul – Funk

Ik ben thuis in veel stijlen en je kunt je bij mij verdiepen in de muziek die jou het meest aanspreekt. Ik zorg ervoor dat je precies dát leert waar je naar op zoek bent, zodat je op een relaxte manier mee kunt spelen met CD, play along tracks op je smartphone of in je band. Boek een proefles!

Wat doe je in de les?

Je werkt aan de ontwikkeling van je embouchure, ademsteun, ontspannen houding, soepel spelen, basis muziektheorie, uit je hoofd spelen, notenlezen en je ontwikkelt je gehoor.

Gevorderden

Ben je meer ervaren saxofonist en wil jij je spel op een hoger niveau brengen? Vrijer kunnen spelen geeft een goed gevoel!  We werken aan de ontwikkeling van je persoonlijke sound en je gaat ontdekken hoe jij je beter kunt uitdrukken in muziek.

Les op maat

We maken een lesplan op maat waarin aandacht voor jouw favoriete muziekstijlen centraal staat. Circular breathing en andere speciale blaastechnieken leren? Ik help je graag op weg!

Improviseren

Als je wilt gaan leren improviseren weet je vaak niet hoe je moet beginnen. Daarom leer je veel over akkoorden en toonladders en ga je oefenen zonder bladmuziek te spelen. Stap voor stap krijg je door hoe het werkt! Mee jammen met je favoriete nummers? Je kunt het gewoon leren en je voelt je steeds zekerder! Benieuwd? Boek een proefles!

Waar zijn de lessen?

Mail of bel voor een proefles en kennismaking in mijn studio op NDSM (8 minuten met de ferry van Amsterdam CS)

Saxofoonles aan huis

Les bij jou aan huis is bespreekbaar. Eventueel bereken ik een bescheiden reiskostenvergoeding.

Online Saxofoonlessen

Momenteel geef ik ook lessen via Skype en Zoom. Proberen? Informeer naar de mogelijkheden!

Over Andrius

Andrius werd geboren in Klaipada, LT, had Andrius Dereviancenko hoorde voor het eerst klassiek muziek toen hij 12 jaar oud was, hetraakte hem direct en hij begon met het bespelen van de Birbyne, een Litouws volksinstrument. Op 17 jarige leeftijd begon hij met zijn eerste saxofoonlessen. Op de Klaipeda Stasys Simkus hoge school voor muziek kwam hij met jazz en dixieland in aanraking en speelde hij in een big band.

Na 4 jaar studie en voorstellingen in Litouwen, verhuisde Andrius naar Nederland voor een eenjarige Erasmus studie aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Vervolgens ontving hij zijn Bachelor of Music in Jazz Saxophone, bij het Conservatorium van Amsterdam. Sinds zijn studie in Amsterdam treedt Andrius regelmatig opmet diverse jazz bands in Europa, neemt hij deel aan internationale competities.

In 2013 won hij het Leiden Jazz Award, met The Andrius Dereviancenko Quartet. En in 2016 het Public and Best Composition prijs bij Tremplin Jazz Avignon met de band Morgan Freeman.
Na een korte periode in Copenhagen, na zijn studie, verhuisde hij terug naar Amsterdam waar hij momenteel woont. Hij is actief in de experimentele muziek scene en treedt op in onder andere Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Polen, Denemarken, Letland, Litouwen, Estland, Rusland, Spanje en Italië.

Discografie:
2012 Mateusz Pulawski Quartet - Cold Year in Amsterdam
2014 Glitchpuke - Dissect Your Brain
2015 MorganFreeman - Blessed Virgin Mary's Face-To- Face Encounter with the
Divine Bullshit
2016 Old Men In Khaki - Scissors
2016 Paaprika - Jonk
2017 MILD - Tea Time
2018 Asger Thomsen - Ham On Rye
2018 The Zebra Street Band - ZeBrass
2019 Into The Wind - Vision (Single release)

Privé Saxofoonles in de buurt van Amsterdam Noord

Welkom! Ik ben saxofoonleraar Andrius Dereviancenko. Je hebt de enthousiaste en ervaren leraar gevonden waar je naar op zoek bent! In mijn privélessen krijg je precies die aanwijzingen en inspiratie waardoor je met plezier met muziek bezig bent. Je merkt je vorderingen meteen!

Proefles saxofoon

Ik geef de lessen in een prettige lesruimte in Amsterdam. Om kennis te maken, de sfeer te proeven, de bereikbaarheid van de locatie te ervaren en al je vragen te kunnen stellen over de lesprijzen en de leskaart is de proefles de perfecte gelegenheid!

Online saxofoonlessen

Ben je langer in het buitenland of kan je door omstandigheden de deur niet uit, dan kan het handig zijn om even online lessen te volgen.

Saxofoon

Leren improviseren op je saxofoon is een leuk en intensief proces. Kennis van akkoorden, veel luisteren naar opnames, naspelen en aan je techniek en sound werken is wat je gaat ontwikkelen. Om snel vorderingen te maken en gemotiveerd en geïnspireerd te worden doe je dit het beste samen met een ervaren muzikant. Je deelt je enthousiasme voor je instrument en de muziek die je boeit. Saxofoon spelen is echt fantastisch. Je kunt er in zoveel muzieksoorten mee terecht! Klassiek saxofoon is prachtig en in ensembleverband kun je enorm veel arrangementen spelen. Tango, Jazz, pop, soul, DJ en wat je maar lekker vindt. Old school, Swing, Bebop, Funky stuff of Hiphop?

Proefles Sax?

Wil je sax leren spelen maar heb je nog nooit geprobeerd? Met een gratis proefles en een starterspakket van 3 lessen ben je er snel achter hoe leuk het is! Heb je al jaren gespeeld en wil je aan je klank werken en je verdiepen in verschillende muzieksoorten? Er zijn verschillende soorten saxofoons: sopraan, alt, tenor en bariton. Met al deze instrumenten kun je een enorme diversiteit aan stijlen spelen. Je leert in de lessen ademtechniek, een gezonde en ontspannen houding, van muziek spelen, leuk en progressief studiemateriaal en je speelt natuurlijk je favoriete muziek. Real Book, scales en harmonieleer is van belang als je gaat improviseren. Ook al heb je het druk op je werk of op school; met de flexibiliteit van de strippenkaart van 10 lessen blijf je goed bezig en verlies je nooit een les! Speel je in een band of in een combo of heb je zin in een saxofoonkwartet te spelen? Ook lessen bandcoaching en muziektheorie. Informeer bij je docent!

Iedere dag muziek!

Leven zonder muziek? Ondenkbaar! Zelf muziek maken of lekker luisteren, het is een reis in de tijd. Vergeet je zorgen en begeef je in een wereld waar jij je eigen werkelijkheid schept! Speel of zing en je merkt dat iedere keer weer nieuw is! Wil je meer, mooier en beter? Privé muzieklessen van een professional geven je inspiratie en tips om verder te komen en je muzikale vaardigheden te ontwikkelen.

The best way to know your future is to create it - Dr. Joe Dispenza