Zdenka Prochazkova Altvioolles

Altvioolles Delft en Weert

Verliefd op de sonore en warme klank van de altviool? Ik ben altviooldocente Zdenka Prochazkova en voor mij geldt dat zeker! Ik geef privélessen in Delft en in Weert. De altviool is het instrument bij uitstek waarmee je samen met anderen heerlijk muziek kunt maken.

Beginner of gevorderd?

Het samengaan van techniek én muzikaliteit is een inspirerende manier om te studeren. Het motiveert je om te klank te verbeteren en je spel op een hoger niveu te brengen. Een ontspannen houding en goede streek zijn bij dit best zware instrument belangrijk. Samen gaan we op zoek naar dat mooie donkere geluid!

Wat doe je in de les?

  • samenspel, zuiver spelen
  • dynamiek en klank
  • comfortabele houding
  • van blad lezen
  • etudes, voordrachtstukken
  • kamermuziek/orkestpartijen
  • streektechniek, toonvorming,
  • vibrato, intonatie en expressie
  • ontwikkeling gehoor, timing,
  • Plezier in muziek voorop!

Altvioolles op maat - Ook online

Het repertoire waar je aan gaat werken kiezen we in overleg. Je speelt altijd leuke en uitdagende muziekstukken. De altvioollessen bij mij thuis in Delft of in Weert. In overleg kunnen we ook online les doen.

Vioolles Delft en Weert

Overstappen van altviool naar viool? Lees hier meer over mijn vioollessen in Weert en Delft.

Kamermuziek en samenspel

De altviool is echt een instrument om mee in een ensemble of orkest te spelen. Je kunt al heel snel samenspelen met anderen. Ik geef je graag tips over streken en vingerzettingen bij orkest- of kamermuziekpartijen. Je voelt je zekerder en speelt met meer plezier!

Over Zdenka Prochazkova

Zdenka is Tsjechische van oorsprong en studeerde viool en altviool op het Conservatorium in Utrecht. Als altvioliste en violiste treedt zij binnen en buiten Nederland
regelmatig op met verschillende orkesten en kamermuziekensembles. Zij heeft een eigen ensemble, CORDEVENTO, waarmee zij optreedt in o.a Het Concertgebouw Amsterdam, Philharmonie Keulen en op het Festival Oude Muziek Utrecht.
 

Music expresses that which cannot be said and on which it is impossible to be silent + Victor Hugo

Privé Altvioolles in de buurt van Wateringse Veld

Welkom op de pagina van altvioolleraar Zdenka Prochazkova. Je hebt de enthousiaste en ervaren altvioolleraar gevonden waar je naar op zoek bent!

Proefles altviool in de buurt van Wateringse Veld

We weten uit ervaring dat een match tussen leerling en leraar super belangrijk is. Niet alleen qua repertoire en muzieksoort, maar ook als mens. Om kennis te maken, de sfeer te proeven, de bereikbaarheid van de leslocatie te ervaren en al je vragen te kunnen stellen over de lesprijzen en de leskaarten, is de proefles de perfecte gelegenheid! Maak meteen een afspraak! De proefles is vrijblijvend en kost 25,-. Ga je verder na de kennismaking en koop je je eerste leskaart van 5 of 10 lessen, dan krijg je de 25,- van de proefles terug.

Online altvioollessen

Ben je langer in het buitenland of kun je door omstandigheden de deur niet uit, dan kan het handig zijn om even online lessen te volgen.

 

Altvioolles voor beginners en gevorderden - alle leeftijden welkom!
De altviool is bij uitstek geschikt om kamermuziek mee te spelen. Ook in een orkesten is altijd behoefte aan altviolisten! Nog nooit op een altviool gespeeld?  Maak dan een afspraak voor een proefles altviool. Neem daarna een strippenkaart van 10 lessen voor maximale flexibiliteit. Je verliest nooit een les! Speel je viool en wil je overstappen op altviool? De klank van de altviool is uniek! Typerend voor het bespelen van de altviool is de andere aanpak dan je gewend bent van je viool.  Je streek moet steviger en alles is veel groter en zwaarder. Om het echt te leren is het belangrijk van een echte altist les te hebben! Uiteraard is techniek maar ook muzikaliteit een belangrijk onderdeel van de lessen. Speel je in een ensemble, kwartet of trio? Neem via deze site contact op met onze gespecialiseerde altviooldocenten en leer om die sonore klank uit je instrument te halen! Probeer na je proefles het starterspakket van 3 lessen!

Iedere dag muziek!

"There really is no past, present or future... everything happens right now. You have to be in the moment and be conscious of that, to play improvised music and to live your life in a way that can dance and is flexible."

Jack DeJohnette - Drummer