Berta Mariana Sequeira Vioolles

Vioolles Utrecht

Heb je vroeger gespeeld en wil je de draad weer oppakken? Op zoek naar een geduldige en enthousiaste vioolleraar voor je kind? Gevorderd violist en je spel op een hoger niveau brengen? Behoefte aan nieuwe input qua repertoire en techniek?

Liefde voor viool!

Ik ben violiste en privé viooldocent Berta Mariana Sequeira in Utrecht. Ik begon op 10 jarige leeftijd met viool en ontwikkelde meteen een grote liefde voor verschillende soorten muziek en natuurlijk ook voor de viool. Deze passie wil ik graag met jou delen!

Alle leeftijden

Ik geef je veel persoonlijke 'tips en tricks' en zal ik je zeker inspireren met mijn enthousiasme! De privé vioollessen zijn voor kinderen, jongeren en volwassenen.

Vioolles aan huis

Met een strippenkaart van 10 lessen heb je flexibiliteit en kwaliteit en je verliest nooit een les!  Ik geef in overleg ook vioolles aan huis. Hiervoor bereken ik mogelijk een kleine bijdrage in de reiskosten.

Beginners

Ben je een beginner op de viool en heb je nog geen enkele muzikale ervaring? Geen probleem! We gaan aan de slag met het beste lesmateriaal uit diverse methodieken, notenlezen, etudes, toonladders, streek- en linkerhand-techniek en de mooiste muziek!

Kinderen

We gebruiken verschillende leuke methodes om op speelse manier met muziek in aanraking te komen. Noten lezen, op gehoor spelen en leuke liedjes. Tijdens de les maken we direct samen muziek en we spelen duo's voor 2 violen! Ondertussen je vaardigheden, kennis en muzikaliteit ontwikkelen staat voorop in elke les.

Klassiek tot pop!

Behalve klassieke muziek kun je ook voor popliedjes, folk en andere stijlen uitstekend bij mij terecht! Plezier in muziek voorop! Benieuwd? Boek een proefles!

Vioolles gevorderden

Je speelt uitdagend en mooi repertoire. Ik besteed veel aandacht aan een juiste en relaxte houding, etudes, voordrachtstukken en solo concerten, streektechniek, toonvorming, vibrato, intonatie en expressie. Ieder muziekstuk heeft een verborgen verhaal en als je het ontdekt geef je diepte aan je interpretatie.

Yoga en viool!

Door een ontspannen houding aan te leren kun je soepeler spelen en meer genieten terwijl je speelt. Met elementen uit Alexander Techniek en Yoga kom je op een relaxte manier een stuk verder met je techniek. Je merkt het aan het gemak waarmee je lastige passages gaat spelen. Meer uithoudingsvermogen, zuiverder intonatie en een vrijere klank!

Druk je uit in muziek!

Muziek maken wordt een meer persoonlijke uitdrukking van jouw wereld. Interpretatie van de composities ga je ontwikkelen. Je leert om timing en toonvorming als uitdrukking van je gevoel in te zetten in je vertolking.

Ensemble en kamermuziek

Speel je in een ensemble of zou je dat graag willen?  Kom langs met je ensemble voor incidentele of regelmatige kamermuzieklessen! Natuurlijk ben je welkom om je orkestpartijene en moelijke passages uit je kamermuziekensemble mee te nemen voor hulp bij het uitzoeken van vingerzettingen en streken!

Online vioolles

Online vioollessen, via Skype of Zoom bijvoorbeeld, bieden live instructies, persoonlijke feedback en motivatie online! Het werkt prima! Als je twijfelt, probeer gewoon het Starterspakket van 3 lessen!

Over Berta Mariana

De Portugese violiste Berta Mariana begon met vioolspelen op 10 jarige leeftijd. Zij ontwikkelde haar talenten aan het National Conservatory of Music in Lisbon, het National Superior Orchestra Academy in Lisbon en de University of Arts in Castelo Branco. Geïnspireerd door het culturele klimaat in Nederland besloot zij naar Utrecht te verhuizen om zich verder te bekwamen in muziek en vioolspel aan het concervatorium van Utrecht als Master leerling van Eeva Koskinen. Berta Mariana speelt regelmatig met het Portuguese Chamber Orchestra, Portuguese Philharmonic Orchestra, Orquestra sem Fronteiras, Ensemble MPMP, Almada Chamber Orchestra, Nieuwe Phillarmonie Utrecht en het Libero Strijkorkest.

Privé Vioolles in de buurt van Utrecht centrum

Welkom! Ik ben viooldocent Berta Mariana Sequeira. Je hebt de enthousiaste en ervaren leraar gevonden waar je naar op zoek bent! In mijn privélessen krijg je precies die aanwijzingen en inspiratie waardoor je met plezier met muziek bezig bent. Je merkt je vorderingen meteen!

Proefles viool

Ik geef de lessen in een prettige lesruimte in Utrecht. Om kennis te maken, de sfeer te proeven, de bereikbaarheid van de locatie te ervaren en al je vragen te kunnen stellen over de lesprijzen en de leskaart is de proefles de perfecte gelegenheid!

Online vioollessen

Ben je langer in het buitenland of kan je door omstandigheden de deur niet uit, dan kan het handig zijn om even online lessen te volgen.

Viool

Voor het eerst vioolles nemen of de draad weer oppakken na een tijd?  Met persoonlijke aandacht in een gezellige sfeer kun je optimaal leren en ontspannen tegelijkertijd! Je maakt muziek voor je plezier! Boek een proefles bij onze enthousiaste en ervaren viooldocenten in Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Delft, Rotterdam.

Beginners

Muzikaliteit en techniek gaan hand in hand. Je leert noten lezen, toonladders, etudes en oefeningen in combinatie met de je favoriete muziek.

Gevorderden

In de privé vioollessen voor gevorderden, waarin jij je techniek naar een hoger plan brengt, is veel aandacht voor mooi repertoire en muzikaliteit. Studeer vioolconcerten, etudes, sonates, toonladders en werk aan vibrato, verschillende streeksoorten, toonvorming en interpretatie. Informeer naar duolessen (sonates voor viool/piano) of strijkkwartet coaching/ kamermuzieklessen! Orkestpartijen studie mogelijk.

Strippenkaart voor flexibiliteit

Heb je een drukke baan, stapels huiswerk van school of om andere reden behoefte aan flexibele lestijden? Dan biedt de strippenkaart van 10 lessen de oplossing! Spreek je les per keer af en zo verlies je nooit een les!

Samen muziek maken

Vioolspelen doe je vaak solo maar is ook leuk en leerzaam wanneer je samenspeelt met anderen. Bijvoorbeeld in een ensemble of orkest. Zo breng je het geleerde direct in praktijk! Speel je in een ensemble, kwartet of orkest dan kun je natuurlijk je partijen mee nemen naar de les voor tips en tricks!

Iedere dag muziek!

Leven zonder muziek? Ondenkbaar! Zelf muziek maken of lekker luisteren, het is een reis in de tijd. Vergeet je zorgen en begeef je in een wereld waar jij je eigen werkelijkheid schept! Speel of zing en je merkt dat iedere keer weer nieuw is! Wil je meer, mooier en beter? Privé muzieklessen van een professional geven je inspiratie en tips om verder te komen en je muzikale vaardigheden te ontwikkelen.

The best way to know your future is to create it - Dr. Joe Dispenza