Erik Slik Zangles

Zangles in Zaandam - Erik Slik

Heb je een passie voor zingen en ben je op zoek naar een enthousiaste, professionele zangdocent in Zaandam? Mijn naam is Erik Slik, tenor. Je bent welkom voor privélessen in mijn gezellige zangstudio, vlakbij Amsterdam. Mijn zanglessen zijn zowel voor amateurs als professionals, van jong tot oud.

Repertoire

Zing je graag opera aria's, oratorium, kunstlied, musical, operette, pop of kleinkunst?  Ik heb al deze stijlen op internationale podia uitgevoerd en kan je helpen bij de manieren van uitvoeren van deze stijlen. In mijn studio is een grote collectie partituren en songbooks om inspiratie uit te putten!

Leslocatie

Mijn studio in Zaandam is goed bereikbaar met auto en OV. Snelle OV verbindingen en zeker met de auto  max 15 minuten vanuit Amsterdam!

Corona Proof

De zanglessen worden Corona proof, volgens de laatste inzichten,  gegeven!

Je stem ontdekken

Iedereen zit anders in elkaar, iedere stem klinkt anders. We kijken zorgvuldig welk stemtype je hebt, zodat jij je lievelingsrepertoire in de juiste ligging gaat zingen.

Klassieke zangtechniek

Ontdek hoe leuk het is om je stem te ontwikkelen en te laten klinken! De basis hiervoor is de klassieke zangtechniek met veel aandacht voor lichaamshouding, ademtechniek en efficiënte klankproductie.

Je stem trainen

Door te trainen kun je meer bereiken dan je dacht! We bepalen aan de hand van jouw wensen en doelen een persoonlijk plan met oefeningen en repertoire, specifiek voor jouw stem. In de les gaan we gericht aan het werk en vaak wordt er ook flink wat gelachen!

Podiumtraining

Veel zangers lopen tegen stress aan tijdens een optreden. Mijn lessen zijn zo opgebouwd, dat je leert met open mind te kijken naar jezelf en je gedachten. We gebruiken oefeningen uit de Mindfulness. Je voelt het verschil!

Stemklachten

Zing je in een koor en is je stem snel moe? Moet je voor je werk veel (voor)zingen of spreken en loop je daar tegen problemen als heesheid en vocale vermoeidheid aan? Met een goede vocale hygiëne, oefeningen uit de Lax Vox (ook wel: bubbelen) en andere stromingen uit de logopedie verbeter je de conditie van je stem.

Online Zangles

Soms is het handig om online zanglessen te boeken. Online zanglessen bieden live instructies, persoonlijke feedback en motivatie online! We gebruiken FaceTime, Skype of Zoom bijvoorbeeld. Het werkt prima! Als je twijfelt, probeer gewoon het Starterspakket van 3 lessen!

Over Erik Slik

Erik Slik studeerde klassieke zang aan het conservatorium van Utrecht (HKU) en was te gast bij de Dutch National Opera Academy in Amsterdam en Den Haag. Van jongs af aan was duidelijk dat zijn stem geschikt was voor opera's van bv. Mozart en Britten, maar dat zijn interesse breder was dan dat. Dat is terug te zien in zijn huidige beroepspraktijk: naast zangles geven, is Erik regelmatig te zien als solist bij De Nationale Opera, was gastsolist bij Theater Thuringen, De Vlaamse Opera, De Nederlandse Reisopera en Theater und Philharmonie Essen. Als concertsolist zingt hij o.a. de Evangelist in Bach's Matthaus Passion en Arvo Part's Stabat Mater, maar ook close-harmony repertoire met vocaal ensemble FROMMERMANN. Verder geeft hij stemvorming workshops en is sinds kort werkzaam als regisseur voor uiteenlopende muziektheatervoorstellingen.

Always remember that you are absolutely unique. Just like everyone else!

Privé Zangles in de buurt van Oostzaan

Welkom! Ik ben zangdocent Erik Slik. Je hebt de enthousiaste en ervaren leraar gevonden waar je naar op zoek bent! In mijn privélessen krijg je precies die aanwijzingen en inspiratie waardoor je met plezier met muziek bezig bent. Je merkt je vorderingen meteen! Ben je langer in het buitenland of kan je door omstandigheden de deur niet uit, dan kan het handig zijn om even online zanglessen te volgen.

Proefles zang?

Ik geef de lessen in een prettige lesruimte in Zaandam. Om kennis te maken, de bereikbaarheid van de locatie te ervaren en al je vragen te kunnen stellen over de lesprijzen en de leskaart is de proefles de perfecte gelegenheid!

Zang

Zangles voor volwassenen en jongeren beginners en gevorderden. Zingen is wel de meest directe en persoonlijke manier van muziek maken, wordt er wel gezegd. Samen met een pianist, gitaar, een band of ensemble; je staat er in je eentje voor en kunt niets verbergen. Alles wat je doet en nalaat is hoorbaar in je stem. Natuurlijk geldt dit ook voor instrumentalisten maar... toch nog net even anders. Wanneer je durft en vanuit je hart aan het zingen bent gebeurt er echt iets bijzonders! Iedereen kan zingen... maar toch moet je eerst je eigen stem (type) ontdekken en ervaren wat er allemaal mogelijk is. Je komt jezelf best tegen en een les zit vol uitdagingen! Leuk!

Zangles en Covid 19

Zingen doe je bij onze docenten in een veilige omgeving, met de best mogelijke voorwaarden om gezond de herfst in te gaan! Dat is logisch!
https://www.zangpedagogen.nl/news/zangles-in-tijden-van-het-coronavirus/

Wat doe je in je zangles?

Wil je graag je bereik vergroten en aan techniek werken? Wil je je voorbereiden op een optreden of wil je gewoon lekker zingen? In ieder geval is het uitermate van belang dat je goed omgaat met je stem. Omdat iedere stem uniek is zoekt je zangdocent de oefeningen die speciaal voor jou geschikt en wenselijk zijn zorgvuldig uit. Je krijgt priveles in een prettige omgeving en met effectieve oefeningen leer jij je stem optimaal te gebruiken. Je ontwikkelt een goede zangtechniek en zo vergroot je de mogelijkheden van je stem. Zo krijg je meer vrijheid om te zingen! In de zangles werk je ook aan repertoire en is er veel aandacht voor presentatie en interpretatie van de tekst. Jouw muzikale voorkeur speelt een belangrijke rol en plezier staat altijd voorop!

Zing de muziek die je raakt!

Met jouw unieke geluid zing je de muziek waar je blij van wordt! Pop, Klassiek, Opera, Barok, Chanson, Musical, Jazz, Braziliaans, Songwriter.Regelmatig houden we leerlingenavonden waar je kunt optreden en laten horen waar je mee bezig bent! Gezellig en leerzaam!

Spreken voor publiek

In veel beroepen is spreken in het openbaar een belangrijk onderdeel. Moet je een presentatie geven in je bedrijf, sta je in een rechtzaal of voor de klas, op radio of TV of geef je een college? Je bent een professioneel spreker en wat je zegt moet duidelijk verstaanbaar zijn en goed overkomen. Je stem moet prettig klinken en in perfecte conditie blijven, ondanks dat je misschien af en toe gespannen bent. Met logopedie gerelateerde oefeningen train en verzorg jij je stem en leer je de basis voor gezond en effectief stemgebruik. Zo komt je boodschap nog beter over! 

 

Privé muziekles voor iedereen!

Muziek is onze passie en iedere muziekles biedt deskundige begeleiding, plezier in muziek en inspiratie. Je krijgt privéles en naast de reguliere muzieklessen geven we ook online muzieklessen en zanglessen, zodat je altijd in staat bent om met je docent te werken aan de muziek die je raakt en je leven verrijkt! Muzieklessen van professionele musici. Kies je instrument en docent en informeer naar de mogelijkheden.

The best way to know your future is to create it - Dr. Joe Dispenza