Blokfluitles

Muziekles van topmusici

Voor wie zijn de blokfluitlessen?

Het maakt niet uit of je nog nooit actief met muziek bent bezig geweest en voor het eerst blokfluitlessen gaat nemen, of dat je vergevorderd bent en van een professionele en ervaren blokfluitleraar de fijne kneepjes van het vak wilt leren. Voor je blokfluitleraar is je instelling belangrijk, maar maakt je niveau niet uit!

Blokfluitlessen voor beginners

Je hoeft nog geen noten te kunnen lezen en ook geen algemene muzikale basis te hebben. Je leert het allemaal in je blokfluitles. Dus als je nog onbekend bent met muziek en nog niet helemaal weet waar je eigenlijk aan gaat beginnen, kun je gewoon contact opnemen met een blokfluitleraar en beginnen met blokfluitles.

Blokfluitlessen voor meer gevorderden

Ook als je vroeger gespeeld hebt en de draad weer wilt oppakken, of regelmatig muziek maakt en merkt dat je blokfluittechniek aan een opfrisbeurt toe is, is het logisch dat je op zoek bent naar een echte blokfluitleraar die je verder helpt en inspireert. En dus komen we graag met jou in contact!

Waar vind je een leuke blokfluitleraar?

Via Vivaldi Music Lessons vind je deskundige enthousiaste musici, die naast optredens ook lesgeven. Bekijk de pagina van de blokfluitleraar waar je meer van wilt weten. Je kunt direct in contact komen met een blokfluitleraar om een proefles blokfluit te reserveren. All het contact, alle afspraken en de betaling van de lessen lopen direct via je docent. Persoonlijk en flexibel!

Wat is het voordeel van privéles blokfluit?

Persoonlijke aandacht, tips en oefeningen op maat die precies aansluiten op waar jij mee bezig bent en wat jij wilt leren en ontwikkelen. Om snel vorderingen te maken, je optimaal te kunnen verdiepen en alle ins en outs van blokfluit goed aan te leren en te verfijnen, ga je met jouw passie voor blokfluit dus het beste direct naar een ervaren blokfluitleraar. Een professionele musicus die al jouw uitdagingen rond blokfluit kent en begrijpt en gespecialiseerd is het geven van privé blokfluitlessen.

Worden de blokfluitlessen in een muziekschool gegeven?

Vivaldi Music Lessons is geen muziekschool, maar een platform voor zelfstandige en hoog gekwalificeerde muziekdocenten. Vanwege de persoonlijke sfeer in je les worden de blokfluitlessen meestal bij de leraar thuis, of in zijn of haar studio gegeven.

Blokfluitles bij jou aan huis

Sommige docenten bieden de mogelijkheid van lessen bij jou thuis. Je blokfluitleraar bespreekt met jou of dit een optie is en wat de eventuele bijkomende kosten zijn.

Waarom is een proefles blokfluit belangrijk?

De klik met je blokfluitleraar is super belangrijk. Om je op je gemak te kunnen voelen tijdens je blokfluitles is een persoonlijke band met je docent prettig en is het belangrijk als je een match voelt. Het is soms fijn om je verhaal kwijt te kunnen en even uit je dagelijkse routine te stappen. Dat hoort er allemaal bij! We houden van een ongedwongen en positieve sfeer in je les, zodat je er altijd met plezier naar toe gaat. Lees hier hoe de leerlingen hun lessen ervaren!

Is de proefles blokfluit gratis?

De proefles blokfluit is de perfecte gelegenheid om kennis te maken met je blokfluitleraar en alles over repertoire, lestijden, lesprijzen, frequentie en leslocatie te bespreken. De proefles kost 25,-euro. Maar je krijgt de 25,- euro van de proefles terug als je een Strippenkaart met blokfluitlessen koopt.

Is blokfluitles duur?

De prijs voor een privé blokfluitles is markt conform. Het bedrag van de lessen komt geheel ten goede aan de docent bij wie je de Strippenkaarten koopt en afrekent. Hierin onderscheidt Vivaldi Music Lessons zich van de meeste platforms voor muzieklessen.

Strippenkaart met blokfluitlessen

De Strippenkaarten bieden de keus van 30 , 45 of 60 minuten per muziekles. Je hebt flexibiliteit om je blokfluitlessen af te spreken wanneer het je het beste uitkomt. Dit kan op een vast moment zijn of een afspraak per keer. Dit regel je direct met je blokfluitleraar. Je koopt de lessen uitsluitend direct via je blokfluitleraar. Als je kaart vol is kun je er altijd weer eentje bijkopen. Misschien hanteert je blokfluitleraar een eigen samenstelling van de Strippenkaart. Kijk daarom altijd ook op het profiel van je docent naar de tarieven.

In welke muzieksoorten kun je les krijgen?

Als je gaat beginnen met blokfluitlessen krijg je een algemene en gedegen (technische /muzikale) basis die direct verbonden is met je muzikale smaak. Vaak is je blokfluitleraar ook nog eens een specialist is in een bepaalde stijl. Dus ook als gevorderde blokfluitleerling kun je prima terecht om je kennis en vaardigheden te ontwikkelen en te verdiepen bij een expert in Klassieke muziek, Jazz, Wereldmuziek, Pop, Rock, Blues, Latin, Salsa, Klezmer, Folk, Country, Songwriter en veel meer.

Blokfluitlessen cadeaugeven?

Misschien heb je een kennis, partner of familielid die heimelijk de lang gekoesterde wens heeft om met blokfluitlessen te beginnen, maar net een zetje in de rug nodig heeft om de stap te zetten! Wat is er leuker dan hierbij te helpen? Vivaldi Music Lessons biedt de mogelijkheid om direct bij een blokfluitleraar cadeaubon van 3 muzieklessen van 30 minuten te bestellen. En persoonlijk en uniek cadeau, wat altijd in de smaak valt en waar veel gebruik van wordt gemaakt! Kijk hier voor meer informatie over de Muziekles Cadeaubon.

Online blokfluitlessen

In sommige situaties kan het handig zijn om online blokfluitlessen te volgen. Bijvoorbeeld wanneer je in het buitenland bent en je de feedback en input van je blokfluitleraar niet wilt onderbreken. Het kan ook voorkomen dat je docent een concertreis/ tournee maakt en middels online blokfluitlessen even met je verder gaat en zorgt dat je gemotiveerd blijft!

Fluitje van een cent?

De blokfluit is een houten blaasinstrument met een lange geschiedenis. De blokfluit is een van de oudste instrumenten en al in 14e eeuw werden de eerste blokluiten gemaakt. Ook in niet westerse culturen is de houten fluit al eeuwen in gebruik. In de renaissance en barok werd er prachtig en bijzonder virtuoos voor de blokfluit geschreven. Zowel als solo instrument als in consorts, waarin net als in een vocaalkwartet, de sopraan, alt tenor en basblokfluit de partituur invulden. Maar in de tweede helft van de 18e eeuw raakte de blokfluit langzaam uit de mode. Pas in de 20e eeuw werd het instrument herontdekt en kwam de blokfluitmuziek weer tot bloei met nieuw repertoire.

Populair

In volksmuziek komen we verschillende familieleden van de blokfluit tegen. Denk aan de 18e eeuwse tin whistle of flageolet, maar ook de bag pipe is feitelijk een blokfluitje met een grote blaabalg eronder! in Arabische en Indiase muziek is de fluit een veel voorkomend instrument en vergeet vooral de fluitspelende Cupido of Amor uit de Griekse en Romeinse oudheid niet!

Iedere dag muziek!

"There really is no past, present or future... everything happens right now. You have to be in the moment and be conscious of that, to play improvised music and to live your life in a way that can dance and is flexible."

Jack DeJohnette - Drummer