Blokfluitles

Muziekles van topmusici

Blokfluitlessen voor iedereen!

Muziek raakt je altijd en overal. In welke stemming je ook bent, er is altijd muziek die aansluit bij het moment. Wat je passie ook is, blokfluit of iets anders, door zelf muziek te maken vergeet je even de wereld om je heen, schep je klank, ritme, timing, melodie en samenklank. Je creativiteit en motoriek werken samen, body & soul!

Voor wie zijn de blokfluitlessen?

 • Kinderen
 • Jongeren
 • Volwassenen
 • Beginners tot vergevorderd

Het maakt niet uit of je nog nooit actief met muziek bent bezig geweest en voor het eerst blokfluitlessen gaat nemen, of dat je vergevorderd bent en bij een professionele en ervaren blokfluitleraar je kennis van muziek wilt verbreden en je vaardigheden wilt ontwikkelen en perfectioneren. Voor je docent is je instelling belangrijk, maar maakt je niveau niet uit!

Kies je blokfluitleraar

Via Vivaldi Music Lessons vind je bevlogen musici die naast het geven van concerten, een passie voor lesgeven hebben. Bekijk de pagina van de blokfluitleraar waar je meer van wilt weten. Kom direct in contact met een docent in jouw buurt om een proefles blokfluit te boeken.

Blokfluitles, alles op een rijtje

 • Privéles voor het beste resultaat
 • Strippenkaarten van 30, 45 of 60 minuten
 • Gratis proefles bij aanschaf van een strippenkaart (normaal 25,-)
 • Blokfluitles bij de docent of bij jou aan huis
 • Online lessen mogelijk
 • Gezellige en positieve sfeer in je les, zodat je er altijd met plezier naar toe gaat.
 • Lees hier hoe anderen hun lessen ervaren!
 • Klassieke muziek, Jazz, Wereldmuziek, Pop, Rock, Blues, Latin, Salsa, Klezmer, Folk, Barok muziek, Country, Songwriter en veel meer.

Muziekles Cadeaubon

Zoek je een origineel en waardevol geschenk? Geef 3 blokfluitlessen cadeau!

Fluitje van een cent?

De blokfluit is een houten blaasinstrument met een lange geschiedenis. De blokfluit is een van de oudste instrumenten en al in 14e eeuw werden de eerste blokluiten gemaakt. Ook in niet westerse culturen is de houten fluit al eeuwen in gebruik. In de renaissance en barok werd er prachtig en bijzonder virtuoos voor de blokfluit geschreven. Zowel als solo instrument als in consorts, waarin net als in een vocaalkwartet, de sopraan, alt tenor en basblokfluit de partituur invulden. Maar in de tweede helft van de 18e eeuw raakte de blokfluit langzaam uit de mode. Pas in de 20e eeuw werd het instrument herontdekt en kwam de blokfluitmuziek weer tot bloei met nieuw repertoire.

Populair

In volksmuziek komen we verschillende familieleden van de blokfluit tegen. Denk aan de 18e eeuwse tin whistle of flageolet, maar ook de bag pipe is feitelijk een blokfluitje met een grote blaabalg eronder! in Arabische en Indiase muziek is de fluit een veel voorkomend instrument en vergeet vooral de fluitspelende Cupido of Amor uit de Griekse en Romeinse oudheid niet!

Betaalbare muzieklessen in de buurt!

Zanglessen nemen of een instrument leren bespelen bij een ervaren enthousiaste muziekleraar in de buurt? Beginner of gevorderd? Gun jezelf wat je een ander ook gunt! Hier vind je inspirerende muzieklessen voor jongeren, kinderen en volwassenen. 

Jouw toekomst vol muziek, creativiteit en plezier begint vandaag! Wat is jouw eerste stap?