Geeft les aan
- Kinderen
- Volwassenen
Leslocatie
- Aan huis
- Bussum
- Hilversum
- Zeist
- Bij de docent
- Online
Gevestigd in
- Hilversum
Gefeliciteerd! Je hebt een leuke en uitstekende docent voor cellolessen gevonden! Bekijk de pagina van de celloleraar in jouw buurt en boek meteen een proefles!
Gevonden! De proefles kost 25,-euro, maar dit wordt in mindering gebracht bij de aanschaf van je eerste Strippenkaart van 5 of 10 lessen!
Neem via deze site contact op met een fantastische privé celloleraar in jouw buurt en ontdek wat er mogelijk is!
Bij Vivaldi Music Lessons vind je alle soorten muzieklessen voor beginners en gevorderden. Instrumentale en vocale muzieklessen voor kinderen jongeren en volwassenen.
Het maakt niet uit of je nog nooit actief met muziek bent bezig geweest en voor het eerst cellolessen gaat nemen, of dat je vergevorderd bent en bij een professionele en ervaren docent je kennis van muziek wilt verbreden en je vaardigheden wilt ontwikkelen en perfectioneren. Voor je docent is je instelling belangrijk, maar maakt je niveau niet uit!
Zoek je een origineel en waardevol geschenk? Geef 3 cellolessen cadeau!
De klank van de cello ligt dicht bij de menselijke stem en raakt je direct! Soms voel je de trillingen van de lage snaren in je lijf resoneren! Voor velen is het een wens ooit op de cello te spelen, anderen doen het al jaren en blijven geboeid en steeds weer uitgedaagd door de mogelijkheden en moeilijkheden van dit prachtige instrument! Ervaar wat het is om die mooie warme celloklank uit je instrument te toveren!
De eerste cello's waren groot en voornamelijk geschikt om baspartijen, Basso Continuo, mee te spelen. in Italie, waar rond 1560 deze instrumenten veel gebruikt werden, noemde men dit een basoo of een violone. Al rond 1670 werden de eerste violones aangepast aan de 'moderne smaak' en kleiner gemaakt. Men ging later ook kleinere instrumenten bouwen, met dunnere snaren en een minder brede kam en toets. Hierdoor was het mogelijk om sneller en virtuozer, meer solistische muziek te spelen. denk hierbij aan de virtuoze muziek van Gabrielli, Vivaldi en en Carl Ph. E Bach. Natuurlijk werd de klankkast ook kleiner en de klank werd lichter. Rond 1700 waren de meeste violones verkleind tot violoncelli. Opmerkelijk is dat, hoewel de 'kleine moderne' cello al heel populair was, de sonates voor viool van Corelli (gepubliceerd in1700 ) de titel dragen 'per violino e violone o cembalo' !
In Klassieke- Romantische- hedendaagse- Tango en popmuziek is de cello nog steeds een populair en onmisbaar instrument. In kamermuziek, orkesten, solistisch, background strings en zelfs in heavy metal!