Drumles

Muziekles van topmusici

Voor wie zijn de drumlessen?

Het maakt niet uit of je nog nooit actief met muziek bent bezig geweest en voor het eerst drumlessen gaat nemen, of dat je vergevorderd bent en van een professionele en ervaren drumleraar de fijne kneepjes van het vak wilt leren. Voor je drumleraar is je instelling belangrijk, maar maakt je niveau niet uit!

Drumlessen voor beginners

Je hoeft nog geen noten te kunnen lezen en ook geen algemene muzikale basis te hebben. Je leert het allemaal in je drumles. Dus als je nog onbekend bent met muziek en nog niet helemaal weet waar je eigenlijk aan gaat beginnen, kun je gewoon contact opnemen met een drumleraar en beginnen met drumles.

Drumlessen voor meer gevorderden

Ook als je vroeger gespeeld hebt en de draad weer wilt oppakken, of regelmatig muziek maakt en merkt dat je drumstechniek aan een opfrisbeurt toe is, is het logisch dat je op zoek bent naar een echte drumleraar die je verder helpt en inspireert. En dus komen we graag met jou in contact!

Waar vind je een leuke drumleraar?

Via Vivaldi Music Lessons vind je deskundige enthousiaste musici, die naast optredens ook lesgeven. Bekijk de pagina van de drumleraar waar je meer van wilt weten. Je kunt direct in contact komen met een drumleraar om een proefles drums te reserveren. All het contact, alle afspraken en de betaling van de lessen lopen direct via je docent. Persoonlijk en flexibel!

Wat is het voordeel van privéles drums?

Persoonlijke aandacht, tips en oefeningen op maat die precies aansluiten op waar jij mee bezig bent en wat jij wilt leren en ontwikkelen. Om snel vorderingen te maken, je optimaal te kunnen verdiepen en alle ins en outs van drums goed aan te leren en te verfijnen, ga je met jouw passie voor drums dus het beste direct naar een ervaren drumleraar. Een professionele musicus die al jouw uitdagingen rond drums kent en begrijpt en gespecialiseerd is het geven van privé drumlessen.

Worden de drumlessen in een muziekschool gegeven?

Vivaldi Music Lessons is geen muziekschool, maar een platform voor zelfstandige en hoog gekwalificeerde muziekdocenten. Vanwege de persoonlijke sfeer in je les worden de drumlessen meestal bij de leraar thuis, of in zijn of haar studio gegeven.

Drumles bij jou aan huis

Sommige docenten bieden de mogelijkheid van lessen bij jou thuis. Je drumleraar bespreekt met jou of dit een optie is en wat de eventuele bijkomende kosten zijn.

Waarom is een proefles drums belangrijk?

De klik met je drumleraar is super belangrijk. Om je op je gemak te kunnen voelen tijdens je drumles is een persoonlijke band met je docent prettig en is het belangrijk als je een match voelt. Het is soms fijn om je verhaal kwijt te kunnen en even uit je dagelijkse routine te stappen. Dat hoort er allemaal bij! We houden van een ongedwongen en positieve sfeer in je les, zodat je er altijd met plezier naar toe gaat. Lees hier hoe de leerlingen hun lessen ervaren!

Is de proefles drums gratis?

De proefles drums is de perfecte gelegenheid om kennis te maken met je drumleraar en alles over repertoire, lestijden, lesprijzen, frequentie en leslocatie te bespreken. De proefles kost 25,-euro. Maar je krijgt de 25,- euro van de proefles terug als je een Strippenkaart met drumlessen koopt.

Is drumles duur?

De prijs voor een privé drumles is markt conform. Het bedrag van de lessen komt geheel ten goede aan de docent bij wie je de Strippenkaarten koopt en afrekent. Hierin onderscheidt Vivaldi Music Lessons zich van de meeste platforms voor muzieklessen.

Strippenkaart met drumlessen

De Strippenkaarten bieden de keus van 30 , 45 of 60 minuten per muziekles. Je hebt flexibiliteit om je drumlessen af te spreken wanneer het je het beste uitkomt. Dit kan op een vast moment zijn of een afspraak per keer. Dit regel je direct met je drumleraar. Je koopt de lessen uitsluitend direct via je drumleraar. Als je kaart vol is kun je er altijd weer eentje bijkopen. Misschien hanteert je drumleraar een eigen samenstelling van de Strippenkaart. Kijk daarom altijd ook op het profiel van je docent naar de tarieven.

In welke muzieksoorten kun je les krijgen?

Als je gaat beginnen met drumlessen krijg je een algemene en gedegen (technische /muzikale) basis die direct verbonden is met je muzikale smaak. Vaak is je drumleraar ook nog eens een specialist is in een bepaalde stijl. Dus ook als gevorderde drumsleerling kun je prima terecht om je kennis en vaardigheden te ontwikkelen en te verdiepen bij een expert in Klassieke muziek, Jazz, Wereldmuziek, Pop, Rock, Blues, Latin, Salsa, Klezmer, Folk, Country, Songwriter en veel meer.

Drumlessen cadeaugeven?

Misschien heb je een kennis, partner of familielid die heimelijk de lang gekoesterde wens heeft om met drumlessen te beginnen, maar net een zetje in de rug nodig heeft om de stap te zetten! Wat is er leuker dan hierbij te helpen? Vivaldi Music Lessons biedt de mogelijkheid om direct bij een drumleraar cadeaubon van 3 muzieklessen van 30 minuten te bestellen. En persoonlijk en uniek cadeau, wat altijd in de smaak valt en waar veel gebruik van wordt gemaakt! Kijk hier voor meer informatie over de Muziekles Cadeaubon.

Online drumlessen

In sommige situaties kan het handig zijn om online drumlessen te volgen. Bijvoorbeeld wanneer je in het buitenland bent en je de feedback en input van je drumleraar niet wilt onderbreken. Het kan ook voorkomen dat je docent een concertreis/ tournee maakt en middels online drumlessen even met je verder gaat en zorgt dat je gemotiveerd blijft!

Drummen - de hartslag van muziek

Slagwerk is zo oud als de mensheid. De meest uiteenlopende slagwerkinstrumenten  werden gebruikt om te communiceren over een lange afstand, om bij oorlogen de vijand angst aan te jagen geesten te verdrijven of om muziek te maken om op te dansen. Opzwepende en complexe ritmes, strakke grooves of poetische en subtiele improvisaties... alles kan! Drummen is te gek en lekkere beats spelen in je favoriete muziekstijl geeft een super gevoel! Groove, drive en swing is waar het bij drummers om draait. Denk bijvoorbeeld aan bekende drummers als Billy Cobham, Art Blakey, Elvin Jones, Steve Gadd, Danny Richmond, Zakir Hussain, Cesar Zuiderwijk of Charlie Watts.

Slagwerk en percussie

In bijna alle delen van de wereld vormt slagwerk de hartslag van de muziek. Naast jazz - pop - rock- funk- soul (of wat je maar kunt verzinnen) kun je ook klassiek slagwerk of werldmuziek percussie ( Afro, Latin, Hindustani, Turks gaan spelen, zoals pauken, tabla's, conga's, djembe, cahon of body percussion.
Behalve een ritmische functie kan slagwerk ook een melodische functie hebben. Melodie-instrumenten zoals als Marimba, Xylofoon en Vibrafoon worden in wereldmuziek, jazz en hedendaagse klassiek muziek regelmatig toegepast.

Iedere dag muziek!

"There really is no past, present or future... everything happens right now. You have to be in the moment and be conscious of that, to play improvised music and to live your life in a way that can dance and is flexible."

Jack DeJohnette - Drummer