Flamenco gitaarles

Muziekles van topmusici

Flamenco gitaarlessen voor iedereen!

Muziek raakt je altijd en overal. In welke stemming je ook bent, er is altijd muziek die aansluit bij het moment. Wat je passie ook is, flamenco gitaar of iets anders, door zelf muziek te maken vergeet je even de wereld om je heen, schep je klank, ritme, timing, melodie en samenklank. Je creativiteit en motoriek werken samen, body & soul!

Voor wie zijn de flamenco gitaarlessen?

 • Kinderen
 • Jongeren
 • Volwassenen
 • Beginners tot vergevorderd

Het maakt niet uit of je nog nooit actief met muziek bent bezig geweest en voor het eerst flamenco gitaarlessen gaat nemen, of dat je vergevorderd bent en bij een professionele en ervaren gitaarleraar je kennis van muziek wilt verbreden en je vaardigheden wilt ontwikkelen en perfectioneren. Voor je docent is je instelling belangrijk, maar maakt je niveau niet uit!

Kies je gitaarleraar

Via Vivaldi Music Lessons vind je bevlogen musici die naast het geven van concerten, een passie voor lesgeven hebben. Bekijk de pagina van de gitaarleraar waar je meer van wilt weten. Kom direct in contact met een docent in jouw buurt om een proefles flamenco gitaar te boeken.

Flamenco gitaarles, alles op een rijtje

 • Privéles voor het beste resultaat
 • Strippenkaarten van 30, 45 of 60 minuten
 • Gratis proefles bij aanschaf van een strippenkaart (normaal 25,-)
 • Flamenco gitaarles bij de docent of bij jou aan huis
 • Online lessen mogelijk
 • Gezellige en positieve sfeer in je les, zodat je er altijd met plezier naar toe gaat.
 • Lees hier hoe anderen hun lessen ervaren!
 • Klassieke muziek, Jazz, Wereldmuziek, Pop, Rock, Blues, Latin, Salsa, Klezmer, Folk, Barok muziek, Country, Songwriter en veel meer.

Muziekles Cadeaubon

Zoek je een origineel en waardevol geschenk? Geef 3 flamenco gitaarlessen cadeau!

Flamenco gitaar

Flamenco is een boeiende stijl van gitaarspel die zijn oorsprong vindt in Andalusie, in het zuiden van Spanje. Het is een integraal onderdeel van de flamencomuziek. Flamenco is een gepassioneerd en emotioneel genre dat bekend staat om zijn ingewikkelde ritmes, intense emotionele zang en vurige dans. Traditionele flamencogitaren hebben doorgaans nylon snaren. De snaren worden met de nagels gespeeld en alle vijf de vingers van de rechter hand worden gebruikt.

Anders dan klassieke gitaar

Opvallend aan de flamencogitaar is  een ondiepere en slankere klankkast, in vergelijking met klassieke gitaren. Hierdoor heeft de flamenco gitaar een felle, krachtige  en precussieve klank. De diverse speeltechnieken als rasgueado, picado, alzapua en tremolo zijn kenmerkend voor het dynamische karakter van flamencomuziek.

Duende

Het beheersen van de flamencogitaar impliceert niet alleen technische vaardigheid, maar ook een diep begrip van de culturele en historische wortels van het genre. Spelen zonde passie, melancholie, poëzie en intense emotie is niet denkbaar bij flamenco. Tekst, spel en zang hebben een directe verbinding met het enorme scala aan uiteen lopende dansvormen, en daaruit voortvloeiende ritmes en ritmische patronen.

Betaalbare muzieklessen in de buurt!

Zanglessen nemen of een instrument leren bespelen bij een ervaren enthousiaste muziekleraar in de buurt? Wees verzekerd van een plekje na de zomer en boek nu vast een proefles bij de docent van jouw keuze. Inspirerende muzieklessen voor jongeren, kinderen en volwassenen.