Klarinetles

Muziekles van topmusici

Voor wie zijn de klarinetlessen?

Het maakt niet uit of je nog nooit actief met muziek bent bezig geweest en voor het eerst klarinetlessen gaat nemen, of dat je vergevorderd bent en van een professionele en ervaren klarinetleraar de fijne kneepjes van het vak wilt leren. Voor je klarinetleraar is je instelling belangrijk, maar maakt je niveau niet uit!

Klarinetlessen voor beginners

Je hoeft nog geen noten te kunnen lezen en ook geen algemene muzikale basis te hebben. Je leert het allemaal in je klarinetles. Dus als je nog onbekend bent met muziek en nog niet helemaal weet waar je eigenlijk aan gaat beginnen, kun je gewoon contact opnemen met een klarinetleraar en beginnen met klarinetles.

Klarinetlessen voor meer gevorderden

Ook als je vroeger gespeeld hebt en de draad weer wilt oppakken, of regelmatig muziek maakt en merkt dat je klarinettechniek aan een opfrisbeurt toe is, is het logisch dat je op zoek bent naar een echte klarinetleraar die je verder helpt en inspireert. En dus komen we graag met jou in contact!

Waar vind je een leuke klarinetleraar?

Via Vivaldi Music Lessons vind je deskundige enthousiaste musici, die naast optredens ook lesgeven. Bekijk de pagina van de klarinetleraar waar je meer van wilt weten. Je kunt direct in contact komen met een klarinetleraar om een proefles klarinet te reserveren. All het contact, alle afspraken en de betaling van de lessen lopen direct via je docent. Persoonlijk en flexibel!

Wat is het voordeel van privéles klarinet?

Persoonlijke aandacht, tips en oefeningen op maat die precies aansluiten op waar jij mee bezig bent en wat jij wilt leren en ontwikkelen. Om snel vorderingen te maken, je optimaal te kunnen verdiepen en alle ins en outs van klarinet goed aan te leren en te verfijnen, ga je met jouw passie voor klarinet dus het beste direct naar een ervaren klarinetleraar. Een professionele musicus die al jouw uitdagingen rond klarinet kent en begrijpt en gespecialiseerd is het geven van privé klarinetlessen.

Worden de klarinetlessen in een muziekschool gegeven?

Vivaldi Music Lessons is geen muziekschool, maar een platform voor zelfstandige en hoog gekwalificeerde muziekdocenten. Vanwege de persoonlijke sfeer in je les worden de klarinetlessen meestal bij de leraar thuis, of in zijn of haar studio gegeven.

Klarinetles bij jou aan huis

Sommige docenten bieden de mogelijkheid van lessen bij jou thuis. Je klarinetleraar bespreekt met jou of dit een optie is en wat de eventuele bijkomende kosten zijn.

Waarom is een proefles klarinet belangrijk?

De klik met je klarinetleraar is super belangrijk. Om je op je gemak te kunnen voelen tijdens je klarinetles is een persoonlijke band met je docent prettig en is het belangrijk als je een match voelt. Het is soms fijn om je verhaal kwijt te kunnen en even uit je dagelijkse routine te stappen. Dat hoort er allemaal bij! We houden van een ongedwongen en positieve sfeer in je les, zodat je er altijd met plezier naar toe gaat. Lees hier hoe de leerlingen hun lessen ervaren!

Is de proefles klarinet gratis?

De proefles klarinet is de perfecte gelegenheid om kennis te maken met je klarinetleraar en alles over repertoire, lestijden, lesprijzen, frequentie en leslocatie te bespreken. De proefles kost 25,-euro. Maar je krijgt de 25,- euro van de proefles terug als je een Strippenkaart met klarinetlessen koopt.

Is klarinetles duur?

De prijs voor een privé klarinetles is markt conform. Het bedrag van de lessen komt geheel ten goede aan de docent bij wie je de Strippenkaarten koopt en afrekent. Hierin onderscheidt Vivaldi Music Lessons zich van de meeste platforms voor muzieklessen.

Strippenkaart met klarinetlessen

De Strippenkaarten bieden de keus van 30 , 45 of 60 minuten per muziekles. Je hebt flexibiliteit om je klarinetlessen af te spreken wanneer het je het beste uitkomt. Dit kan op een vast moment zijn of een afspraak per keer. Dit regel je direct met je klarinetleraar. Je koopt de lessen uitsluitend direct via je klarinetleraar. Als je kaart vol is kun je er altijd weer eentje bijkopen. Misschien hanteert je klarinetleraar een eigen samenstelling van de Strippenkaart. Kijk daarom altijd ook op het profiel van je docent naar de tarieven.

In welke muzieksoorten kun je les krijgen?

Als je gaat beginnen met klarinetlessen krijg je een algemene en gedegen (technische /muzikale) basis die direct verbonden is met je muzikale smaak. Vaak is je klarinetleraar ook nog eens een specialist is in een bepaalde stijl. Dus ook als gevorderde klarinetleerling kun je prima terecht om je kennis en vaardigheden te ontwikkelen en te verdiepen bij een expert in Klassieke muziek, Jazz, Wereldmuziek, Pop, Rock, Blues, Latin, Salsa, Klezmer, Folk, Country, Songwriter en veel meer.

Klarinetlessen cadeaugeven?

Misschien heb je een kennis, partner of familielid die heimelijk de lang gekoesterde wens heeft om met klarinetlessen te beginnen, maar net een zetje in de rug nodig heeft om de stap te zetten! Wat is er leuker dan hierbij te helpen? Vivaldi Music Lessons biedt de mogelijkheid om direct bij een klarinetleraar cadeaubon van 3 muzieklessen van 30 minuten te bestellen. En persoonlijk en uniek cadeau, wat altijd in de smaak valt en waar veel gebruik van wordt gemaakt! Kijk hier voor meer informatie over de Muziekles Cadeaubon.

Online klarinetlessen

In sommige situaties kan het handig zijn om online klarinetlessen te volgen. Bijvoorbeeld wanneer je in het buitenland bent en je de feedback en input van je klarinetleraar niet wilt onderbreken. Het kan ook voorkomen dat je docent een concertreis/ tournee maakt en middels online klarinetlessen even met je verder gaat en zorgt dat je gemotiveerd blijft!

Muziek raakt je en verrijkt je leven. Het stelt je in staat je gevoel te uiten zonder woorden. Je communiceert op een andere manier dan gewoonlijk en dat is spannend! Via muziek spreek je andere laagjes in je wezen aan en middels het maken van muziek word je creativiteit gestimuleerd. Welke muziek je ook speelt; het is jouw persoonlijke smaak en gevoel. Heerlijk om de tijd even te vergeten, het nieuws achter je te laten en je helemaal te verliezen in een andere wereld. Jouw wereld! Echter ben je wel degelijk heel precies en bewust bezig met het maken van iets moois! Je werkt aan klank, ritme, harmonie en melodie en de kleinste details tellen mee! De klarinet is een enkelriet-instrument en je kunt de klarinet in veel uiteenlopende muzieksoorten gebruiken. Zowel in symfonie orkesten als in volksmuziek ensembles en fanfares is de heldere klank van de klarinet onmisbaar. Ook als soloinstrument is de klarinet in veel muzieksoorten van de partij. Van Balkan, Klezmer, Jazz tot klassieke en hedendaagse muziek!
Leer de basis en de fijne kneepjes van het klarinetspel om je verder te verdiepen in jouw favoriete muziekstijl. Je krijgt privé klarinetles voor het beste resultaat. Ook lessen op basklarinet zijn mogelijk. Word het je allereerste kennismaking met de klarinet of wil je de draad weer oppikken nadat je een tijd niet gespeeld hebt, je repertoire vergroten of je techniek opfrissen en je klank verbeteren? Met de strippenkaart van 10 lessen ben je flexibel en verlies je nooit een les! Klarinetles voor volwassenen en kinderen, zowel beginners als gevorderden. Schrijf je in voor een proefles en merk het verschil!

 

Iedere dag muziek!

"There really is no past, present or future... everything happens right now. You have to be in the moment and be conscious of that, to play improvised music and to live your life in a way that can dance and is flexible."

Jack DeJohnette - Drummer