Geeft les aan
- Kinderen
- Volwassenen
Leslocatie
- Aan huis
- Amsterdam
- Buitenveldert
- Bij de docent
Gevestigd in
- Amsterdam
Lees meer over de klavecimbelleraar bij jou in de buurt die je hebt gevonden. Je kunt meteen een proefles afspreken om daarna met je lessen te beginnen.
Op deze site vind je altijd een enthousiaste inspirerende privé klavecimbelleraar. Superleuke klavecimbellessen voor beginners en gevorderden, kinderen en jongeren.
Je bent nooit te oud om je passie te volgen! Bij Vivaldi Music Lessons vind je ook motiverende en gezellige klavecimbellessen voor volwassenen!
De privé muzieklessen zijn in de lesruimte of studio bij je klavecimbelleraar. Check even de exacte locatie en verzeker je van een plekje.
Informeer bij de docent die je gevonden hebt naar de mogelijkheid voor klavecimbellessen bij jou aan huis in ... Bespreek tijdens je proefles alle details.
Je kunt ieder moment van het jaar instappen en met je klavecimbellessen starten. De strippenkaarten bieden je maximale flexibiliteit en zijn goedkoper dan je dacht!
Tijdens je proefles klavecimbel maak je kennis met een enthousiaste klavecimbelleraar in jouw buurt! Je maakt even muziek en kunt al je vragen stellen!
Verdiep je in klassiek, barok, popmuziek, jazz, latin, rock of songwriter. Je eigen muziek componeren? Dat kun je leren! Wereld muziek, Griekse en Turkse traditionele muziek, Rebetiko, Makam, Bansuri, Tabla, Hindoestaanse muziek, klezmer of panfluit. Jij kiest!
Persoonlijke aandacht is een kwalitiet die in een muziekles thuis hoort. Je klavecimbelleraar kent je uitdagingen en weet dat je met gerichte aanwijzingen en inspanning heel ver kunt komen!
Dat kan! Koop je na de proefles een Strippenkaart (5 of 10 lessen) om met klavecimbellessen te beginnen, dan je krijgt de € 25,- van de proefles terug van je docent!
Lees meer over waarom Muziektheorie leuk en belangrijk is als je klavecimbellessen volgt.
Waarom zou je iemand een muziekles cadeaubon geven? Omdat je met een Muziekles Cadeaubon vaak net dat zetje in de rug geeft om die lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan, namelijk beginnen met klavecimbellessen! Een muziekles is een belangrijk moment waarin je, samen met je docent, stappen zet om je doelen te bereiken. Dat gun je toch iedereen?
The most valuable possession you can own is an open heart. The most powerful weapon you can be is an instrument of peace ~ Carlos Santana
Het klavecimbel is een tokkelinstrument waarbij haakjes aan de snaren trekken, terwijl je het bespeelt alsof het een piano is! Eigenlijk is het dus een snaarinstrument, een toetseninstrument en een tokkelinstrument ineen! Het klavecimbel (Cembalo in het Italiaans) was ca. 400 jaar lang in gebruik en verdween, voor een groot deel van de 19e eeuw van het toneel. Met de herontdekking van 'oude muziek' (in de jaren '60-'80) won het klavecimbel weer aan populariteit. Tegenwoordig zijn er duizenden klavecinisten op de wereld, die het instrument solo, als continuo instrument in opera's en in kamermuziek uit de renaissance en barok, bespelen.
Ondanks dat het veel minder populair is dan de piano, is het klavecimbel steeds meer aanwezig in ons muzikale culturele leven. Sinds de jaren 50/60, dankzij de ontwikkeling van de oude muziekbeweging en belangrijke pioniers van die tijd, zoals Gustave Leonhardt, Kenneth Gilbert, Colin Tilney, Trevor Pinnock, is de belangstelling voor het klavecimbel, zijn repertoire, historische bronnen en bouw exponentieel gegroeid. Was het klavecimbel ooit een soort piano voor mensen met geitenwollen sokken die van barokmuziek hielden; tegenwoordig kent het klavecimbel, en het leren bespelen, weer volledig de glorie en belangstelling zoals deze in de 17e en 18e eeuw terecht voor dit koninklijke instrument bestond!