Muziekles voor jonge kinderen

Muziekles van topmusici

Voor wie zijn de muzieklessen voor kleuters en peuters?

Het maakt niet uit of je nog nooit actief met muziek bent bezig geweest en voor het eerst muzieklessen voor kleuters en peuters gaat nemen, of dat je vergevorderd bent en van een professionele en ervaren muziekdocent de fijne kneepjes van het vak wilt leren. Voor je muziekdocent is je instelling belangrijk, maar maakt je niveau niet uit!

Muzieklessen voor kleuters en peuters voor beginners

Je hoeft nog geen noten te kunnen lezen en ook geen algemene muzikale basis te hebben. Je leert het allemaal in je muziekles voor jonge kinderen. Dus als je nog onbekend bent met muziek en nog niet helemaal weet waar je eigenlijk aan gaat beginnen, kun je gewoon contact opnemen met een muziekdocent en beginnen met muziekles voor jonge kinderen.

Muzieklessen voor kleuters en peuters voor meer gevorderden

Ook als je vroeger gespeeld hebt en de draad weer wilt oppakken, of regelmatig muziek maakt en merkt dat je kleuters, peuters en muziektechniek aan een opfrisbeurt toe is, is het logisch dat je op zoek bent naar een echte muziekdocent die je verder helpt en inspireert. En dus komen we graag met jou in contact!

Waar vind je een leuke muziekdocent?

Via Vivaldi Music Lessons vind je deskundige enthousiaste musici, die naast optredens ook lesgeven. Bekijk de pagina van de muziekdocent waar je meer van wilt weten. Je kunt direct in contact komen met een muziekdocent om een proefles kleuters, peuters en muziek te reserveren. All het contact, alle afspraken en de betaling van de lessen lopen direct via je docent. Persoonlijk en flexibel!

Wat is het voordeel van privéles kleuters, peuters en muziek?

Persoonlijke aandacht, tips en oefeningen op maat die precies aansluiten op waar jij mee bezig bent en wat jij wilt leren en ontwikkelen. Om snel vorderingen te maken, je optimaal te kunnen verdiepen en alle ins en outs van kleuters, peuters en muziek goed aan te leren en te verfijnen, ga je met jouw passie voor kleuters, peuters en muziek dus het beste direct naar een ervaren muziekdocent. Een professionele musicus die al jouw uitdagingen rond kleuters, peuters en muziek kent en begrijpt en gespecialiseerd is het geven van privé muzieklessen voor kleuters en peuters.

Worden de muzieklessen voor kleuters en peuters in een muziekschool gegeven?

Vivaldi Music Lessons is geen muziekschool, maar een platform voor zelfstandige en hoog gekwalificeerde muziekdocenten. Vanwege de persoonlijke sfeer in je les worden de muzieklessen voor kleuters en peuters meestal bij de leraar thuis, of in zijn of haar studio gegeven.

Muziekles voor jonge kinderen bij jou aan huis

Sommige docenten bieden de mogelijkheid van lessen bij jou thuis. Je muziekdocent bespreekt met jou of dit een optie is en wat de eventuele bijkomende kosten zijn.

Waarom is een proefles kleuters, peuters en muziek belangrijk?

De klik met je muziekdocent is super belangrijk. Om je op je gemak te kunnen voelen tijdens je muziekles voor jonge kinderen is een persoonlijke band met je docent prettig en is het belangrijk als je een match voelt. Het is soms fijn om je verhaal kwijt te kunnen en even uit je dagelijkse routine te stappen. Dat hoort er allemaal bij! We houden van een ongedwongen en positieve sfeer in je les, zodat je er altijd met plezier naar toe gaat. Lees hier hoe de leerlingen hun lessen ervaren!

Is de proefles kleuters, peuters en muziek gratis?

De proefles kleuters, peuters en muziek is de perfecte gelegenheid om kennis te maken met je muziekdocent en alles over repertoire, lestijden, lesprijzen, frequentie en leslocatie te bespreken. De proefles kost 25,-euro. Maar je krijgt de 25,- euro van de proefles terug als je een Strippenkaart met muzieklessen voor kleuters en peuters koopt.

Is muziekles voor jonge kinderen duur?

De prijs voor een privé muziekles voor jonge kinderen is markt conform. Het bedrag van de lessen komt geheel ten goede aan de docent bij wie je de Strippenkaarten koopt en afrekent. Hierin onderscheidt Vivaldi Music Lessons zich van de meeste platforms voor muzieklessen.

Strippenkaart met muzieklessen voor kleuters en peuters

De Strippenkaarten bieden de keus van 30 , 45 of 60 minuten per muziekles. Je hebt flexibiliteit om je muzieklessen voor kleuters en peuters af te spreken wanneer het je het beste uitkomt. Dit kan op een vast moment zijn of een afspraak per keer. Dit regel je direct met je muziekdocent. Je koopt de lessen uitsluitend direct via je muziekdocent. Als je kaart vol is kun je er altijd weer eentje bijkopen. Misschien hanteert je muziekdocent een eigen samenstelling van de Strippenkaart. Kijk daarom altijd ook op het profiel van je docent naar de tarieven.

In welke muzieksoorten kun je les krijgen?

Als je gaat beginnen met muzieklessen voor kleuters en peuters krijg je een algemene en gedegen (technische /muzikale) basis die direct verbonden is met je muzikale smaak. Vaak is je muziekdocent ook nog eens een specialist is in een bepaalde stijl. Dus ook als gevorderde kleuters, peuters en muziekleerling kun je prima terecht om je kennis en vaardigheden te ontwikkelen en te verdiepen bij een expert in Klassieke muziek, Jazz, Wereldmuziek, Pop, Rock, Blues, Latin, Salsa, Klezmer, Folk, Country, Songwriter en veel meer.

Muzieklessen voor kleuters en peuters cadeaugeven?

Misschien heb je een kennis, partner of familielid die heimelijk de lang gekoesterde wens heeft om met muzieklessen voor kleuters en peuters te beginnen, maar net een zetje in de rug nodig heeft om de stap te zetten! Wat is er leuker dan hierbij te helpen? Vivaldi Music Lessons biedt de mogelijkheid om direct bij een muziekdocent cadeaubon van 3 muzieklessen van 30 minuten te bestellen. En persoonlijk en uniek cadeau, wat altijd in de smaak valt en waar veel gebruik van wordt gemaakt! Kijk hier voor meer informatie over de Muziekles Cadeaubon.

Online muzieklessen voor kleuters en peuters

In sommige situaties kan het handig zijn om online muzieklessen voor kleuters en peuters te volgen. Bijvoorbeeld wanneer je in het buitenland bent en je de feedback en input van je muziekdocent niet wilt onderbreken. Het kan ook voorkomen dat je docent een concertreis/ tournee maakt en middels online muzieklessen voor kleuters en peuters even met je verder gaat en zorgt dat je gemotiveerd blijft!

Waarom muziek voor jonge kinderen?

Muziekles voor jonge kinderen is belangrijk. Kleuters en peuters zijn zeer ontvankelijk voor klank, ritme en rijm en dompelen zich graag onder in muziek. Als peuters en kleuters muziek ervaren wordt hun zelfvertrouwen gevoed en hun verbeelding geprikkeld. Muziek maken stimuleert op positieve manier de samenwerking van de twee hersenhelften. Muziek voor kleuters en peuters stimuleert het taalgevoel en bevordert de motoriek. Muziek maken en een instrument leren spelen bevordert de cognitieve, sociale en emotionele vaardigheden en is dus behalve leuk ook belangrijk voor de ontwikkeling van jonge kinderen. Ontdek Muziek! Laat kleuters en peuters op speelse manier kennismaken met de basisbeginselen van muziek, gitaar, ukulele, blokfluit, piano, liedjes zingen, klappen en bewegingsspelletjes.

Kennismaken met muziek voor kinderen 4 - 8 jaar

Kleuters en peuters zijn altijd dol op muziek! Deze lessen muziek voor jonge kinderen zijn een uitgebreide ontdekkingsreis in de wereld van de muziek. Op speelse wijze leren de kleuters de basisbeginselen van noten lezen, ritme, maat en melodie en maken ze kennis met verschillende instrumenten.

Goed om te weten!

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat muziekles op jonge leeftijd in belangrijke mate bijdraagt aan de emotionele, sociale en motorische ontwikkeling bij jonge kinderen. Leerprocessen, concentratie en sociaal gedrag  worden hierdoor positief gestimuleerd.

Muziekles voor kinderen 4 - 6 jaar

ONTDEK MUZIEK - Een pakket van 10 lessen. Zingen, piano, blokfluit, gitaar, ritme klappen, dansen, muziekspelletjes en spelend leren voor jonge kinderen!
De kinderen gaan bewegen op muziek, dieren uitbeelden en krijgen kleur- en luisteropdrachten. Improvisatie en leuke oefeningen zorgen in de les voor de nodige variatie! Met muzikale spelletjes leren ze het verschil tussen geluid en stilte, hoge- en lage tonen, harde- en zachte - lange- en korte noten. Ze maken kennis met het notenschrift.
Fijn als de ouders of begeleiders de muziekles bijwonen zodat zij thuis kunnen begeleiden bij het oefenen.
Maximaal 4 kinderen per groep (Individueel/Groepsles- 30 /45 minuten)

Muziekles voor kinderen 6 - 8 jaar

ONTDEK MUZIEK - In een pakket van 10 lessen wordt de muzikale basis uitgebreid en aangevuld met moeilijker ritmes, notenschrift en meer liedjes! Lekker op verschillende slagwerkinstrumenetn spelen bevorderd het ritmegevoel en de motoriek!
Nu gaan de kinderen al meer echte stukjes op de gitaar, piano of blokfluit leren en... maak je eigen liedje! De kinderen maken ook kennis met andere instrumenten! Verschillende docenten komen in de les en geven een leuke demonstratie! (Individueel/Groepsles- 30 /45 minuten)

 

Iedere dag muziek!

"There really is no past, present or future... everything happens right now. You have to be in the moment and be conscious of that, to play improvised music and to live your life in a way that can dance and is flexible."

Jack DeJohnette - Drummer