Muziekles voor jonge kinderen

Muziekles van topmusici

Muzieklessen voor kleuters en peuters voor iedereen!

Muziek raakt je altijd en overal. In welke stemming je ook bent, er is altijd muziek die aansluit bij het moment. Heb jij een passie voor kleuters, peuters en muziek? Door zelf muziek te maken vergeet je even de wereld om je heen, schep je klank, ritme, timing, melodie en samenklank. Je creativiteit en motoriek werken samen, body & soul!

Voor wie zijn de muzieklessen voor kleuters en peuters?

 • Kinderen
 • Jongeren
 • Volwassenen
 • Beginners tot vergevorderd

Het maakt niet uit of je nog nooit actief met muziek bent bezig geweest en voor het eerst muzieklessen voor kleuters en peuters gaat nemen, of dat je vergevorderd bent en bij een professionele en ervaren muziekdocent je kennis van muziek wilt verbreden en je vaardigheden wilt ontwikkelen en perfectioneren. Voor je docent is je instelling belangrijk, maar maakt je niveau niet uit!

Kies je muziekdocent

Via Vivaldi Music Lessons vind je bevlogen musici die naast het geven van concerten, een passie voor lesgeven hebben. Bekijk de pagina van de muziekdocent waar je meer van wilt weten. Kom direct in contact met een docent in jouw buurt om een proefles kleuters, peuters en muziek te boeken.

Muziekles voor jonge kinderen, alles op een rijtje

 • Privé Muzieklessen voor kleuters en peuters voor het beste resultaat
 • Strippenkaarten van 30, 45 of 60 minuten
 • Gratis proefles bij aanschaf van je 1e strippenkaart (normaal 25,-)
 • Muziekles voor jonge kinderen bij de docent of bij jou aan huis
 • Online lessen mogelijk
 • Gezellige en positieve sfeer in je les, zodat je er altijd met plezier naar toe gaat.
 • Lees hier hoe anderen hun muzieklessen voor kleuters en peuters ervaren!
 • Klassieke muziek, Jazz, Wereld muziek, Pop, Rock, Blues, Latin, Salsa, Klezmer, Folk, Barok muziek, Country, Songwriter en veel meer.

Muziekles Cadeaubon

Zoek je een origineel en waardevol geschenk? Geef 3 muzieklessen voor kleuters en peuters cadeau!

Waarom muziek voor jonge kinderen?

Muziekles voor jonge kinderen is belangrijk. Kleuters en peuters zijn zeer ontvankelijk voor klank, ritme en rijm en dompelen zich graag onder in muziek. Als peuters en kleuters muziek ervaren wordt hun zelfvertrouwen gevoed en hun verbeelding geprikkeld. Muziek maken stimuleert op positieve manier de samenwerking van de twee hersenhelften. Muziek voor kleuters en peuters stimuleert het taalgevoel en bevordert de motoriek. Muziek maken en een instrument leren spelen bevordert de cognitieve, sociale en emotionele vaardigheden en is dus behalve leuk ook belangrijk voor de ontwikkeling van jonge kinderen. Ontdek Muziek! Laat kleuters en peuters op speelse manier kennismaken met de basisbeginselen van muziek, gitaar, ukulele, blokfluit, piano, liedjes zingen, klappen en bewegingsspelletjes.

Kennismaken met muziek voor kinderen 4 - 8 jaar

Kleuters en peuters zijn altijd dol op muziek! Deze lessen muziek voor jonge kinderen zijn een uitgebreide ontdekkingsreis in de wereld van de muziek. Op speelse wijze leren de kleuters de basisbeginselen van noten lezen, ritme, maat en melodie en maken ze kennis met verschillende instrumenten.

Goed om te weten!

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat muziekles op jonge leeftijd in belangrijke mate bijdraagt aan de emotionele, sociale en motorische ontwikkeling bij jonge kinderen. Leerprocessen, concentratie en sociaal gedrag  worden hierdoor positief gestimuleerd.

Muziekles voor kinderen 4 - 6 jaar

ONTDEK MUZIEK - Een pakket van 10 lessen. Zingen, piano, blokfluit, gitaar, ritme klappen, dansen, muziekspelletjes en spelend leren voor jonge kinderen!
De kinderen gaan bewegen op muziek, dieren uitbeelden en krijgen kleur- en luisteropdrachten. Improvisatie en leuke oefeningen zorgen in de les voor de nodige variatie! Met muzikale spelletjes leren ze het verschil tussen geluid en stilte, hoge- en lage tonen, harde- en zachte - lange- en korte noten. Ze maken kennis met het notenschrift.
Fijn als de ouders of begeleiders de muziekles bijwonen zodat zij thuis kunnen begeleiden bij het oefenen.
Maximaal 4 kinderen per groep (Individueel/Groepsles- 30 /45 minuten)

Muziekles voor kinderen 6 - 8 jaar

ONTDEK MUZIEK - In een pakket van 10 lessen wordt de muzikale basis uitgebreid en aangevuld met moeilijker ritmes, notenschrift en meer liedjes! Lekker op verschillende slagwerkinstrumenetn spelen bevorderd het ritmegevoel en de motoriek!
Nu gaan de kinderen al meer echte stukjes op de gitaar, piano of blokfluit leren en... maak je eigen liedje! De kinderen maken ook kennis met andere instrumenten! Verschillende docenten komen in de les en geven een leuke demonstratie! (Individueel/Groepsles- 30 /45 minuten)

 

Ontdek de magie van zelf muziek maken!

Zanglessen nemen of een instrument leren bespelen bij een ervaren enthousiaste muziekleraar in de buurt? Wees verzekerd van een plekje na de zomer en boek nu vast een proefles bij de docent van jouw keuze.

If you want to know your future, start creating it!

Dr. Joe Dispenza