Panfluitles

Muziekles van topmusici

Voor wie zijn de panfluitlessen?

Het maakt niet uit of je nog nooit actief met muziek bent bezig geweest en voor het eerst panfluitlessen gaat nemen, of dat je vergevorderd bent en van een professionele en ervaren panfluitleraar de fijne kneepjes van het vak wilt leren. Voor je panfluitleraar is je instelling belangrijk, maar maakt je niveau niet uit!

Panfluitlessen voor beginners

Je hoeft nog geen noten te kunnen lezen en ook geen algemene muzikale basis te hebben. Je leert het allemaal in je panfluitles. Dus als je nog onbekend bent met muziek en nog niet helemaal weet waar je eigenlijk aan gaat beginnen, kun je gewoon contact opnemen met een panfluitleraar en beginnen met panfluitles.

Panfluitlessen voor meer gevorderden

Ook als je vroeger gespeeld hebt en de draad weer wilt oppakken, of regelmatig muziek maakt en merkt dat je panfluittechniek aan een opfrisbeurt toe is, is het logisch dat je op zoek bent naar een echte panfluitleraar die je verder helpt en inspireert. En dus komen we graag met jou in contact!

Waar vind je een leuke panfluitleraar?

Via Vivaldi Music Lessons vind je deskundige enthousiaste musici, die naast optredens ook lesgeven. Bekijk de pagina van de panfluitleraar waar je meer van wilt weten. Je kunt direct in contact komen met een panfluitleraar om een proefles panfluit te reserveren. All het contact, alle afspraken en de betaling van de lessen lopen direct via je docent. Persoonlijk en flexibel!

Wat is het voordeel van privéles panfluit?

Persoonlijke aandacht, tips en oefeningen op maat die precies aansluiten op waar jij mee bezig bent en wat jij wilt leren en ontwikkelen. Om snel vorderingen te maken, je optimaal te kunnen verdiepen en alle ins en outs van panfluit goed aan te leren en te verfijnen, ga je met jouw passie voor panfluit dus het beste direct naar een ervaren panfluitleraar. Een professionele musicus die al jouw uitdagingen rond panfluit kent en begrijpt en gespecialiseerd is het geven van privé panfluitlessen.

Worden de panfluitlessen in een muziekschool gegeven?

Vivaldi Music Lessons is geen muziekschool, maar een platform voor zelfstandige en hoog gekwalificeerde muziekdocenten. Vanwege de persoonlijke sfeer in je les worden de panfluitlessen meestal bij de leraar thuis, of in zijn of haar studio gegeven.

Panfluitles bij jou aan huis

Sommige docenten bieden de mogelijkheid van lessen bij jou thuis. Je panfluitleraar bespreekt met jou of dit een optie is en wat de eventuele bijkomende kosten zijn.

Waarom is een proefles panfluit belangrijk?

De klik met je panfluitleraar is super belangrijk. Om je op je gemak te kunnen voelen tijdens je panfluitles is een persoonlijke band met je docent prettig en is het belangrijk als je een match voelt. Het is soms fijn om je verhaal kwijt te kunnen en even uit je dagelijkse routine te stappen. Dat hoort er allemaal bij! We houden van een ongedwongen en positieve sfeer in je les, zodat je er altijd met plezier naar toe gaat. Lees hier hoe de leerlingen hun lessen ervaren!

Is de proefles panfluit gratis?

De proefles panfluit is de perfecte gelegenheid om kennis te maken met je panfluitleraar en alles over repertoire, lestijden, lesprijzen, frequentie en leslocatie te bespreken. De proefles kost 25,-euro. Maar je krijgt de 25,- euro van de proefles terug als je een Strippenkaart met panfluitlessen koopt.

Is panfluitles duur?

De prijs voor een privé panfluitles is markt conform. Het bedrag van de lessen komt geheel ten goede aan de docent bij wie je de Strippenkaarten koopt en afrekent. Hierin onderscheidt Vivaldi Music Lessons zich van de meeste platforms voor muzieklessen.

Strippenkaart met panfluitlessen

De Strippenkaarten bieden de keus van 30 , 45 of 60 minuten per muziekles. Je hebt flexibiliteit om je panfluitlessen af te spreken wanneer het je het beste uitkomt. Dit kan op een vast moment zijn of een afspraak per keer. Dit regel je direct met je panfluitleraar. Je koopt de lessen uitsluitend direct via je panfluitleraar. Als je kaart vol is kun je er altijd weer eentje bijkopen. Misschien hanteert je panfluitleraar een eigen samenstelling van de Strippenkaart. Kijk daarom altijd ook op het profiel van je docent naar de tarieven.

In welke muzieksoorten kun je les krijgen?

Als je gaat beginnen met panfluitlessen krijg je een algemene en gedegen (technische /muzikale) basis die direct verbonden is met je muzikale smaak. Vaak is je panfluitleraar ook nog eens een specialist is in een bepaalde stijl. Dus ook als gevorderde panfluitleerling kun je prima terecht om je kennis en vaardigheden te ontwikkelen en te verdiepen bij een expert in Klassieke muziek, Jazz, Wereldmuziek, Pop, Rock, Blues, Latin, Salsa, Klezmer, Folk, Country, Songwriter en veel meer.

Panfluitlessen cadeaugeven?

Misschien heb je een kennis, partner of familielid die heimelijk de lang gekoesterde wens heeft om met panfluitlessen te beginnen, maar net een zetje in de rug nodig heeft om de stap te zetten! Wat is er leuker dan hierbij te helpen? Vivaldi Music Lessons biedt de mogelijkheid om direct bij een panfluitleraar cadeaubon van 3 muzieklessen van 30 minuten te bestellen. En persoonlijk en uniek cadeau, wat altijd in de smaak valt en waar veel gebruik van wordt gemaakt! Kijk hier voor meer informatie over de Muziekles Cadeaubon.

Online panfluitlessen

In sommige situaties kan het handig zijn om online panfluitlessen te volgen. Bijvoorbeeld wanneer je in het buitenland bent en je de feedback en input van je panfluitleraar niet wilt onderbreken. Het kan ook voorkomen dat je docent een concertreis/ tournee maakt en middels online panfluitlessen even met je verder gaat en zorgt dat je gemotiveerd blijft!

Over de panfluit

De panfluit komt in vele vormen voor en is bekend onder verschillende namen: panfluit, syrinx, frestel, nai, miskal, enz. Elke naam wijst in wezen naar hetzelfde instrument maar uit verschillende tijden of plaatsen. Vanaf het begin van de panfluit in het oude Griekenland tot op de dag van vandaag hebben alle panfluiten een overeenkomst: het zijn aan de randen geblazen aerofoons die bestaan uit een rij van gestopte pijpen.

Oeroud

De geschiedenis en ontwikkeling van de panfluit is een zeer lang en fascinerend verhaal dat begint met de beroemde mythen van het oude Griekenland, het verhaal van de god Pan en de nimf Syrinx. Sinds de Griekse Oudheid is de panfluit over de hele wereld gevonden en beroemd als Zuid Amerikaans instrument, maar de gebogen panfluit die ik bespeel is de Roemeense variant: de nai.

De Nai

De nai zelf vindt zijn oorsprong in het Ottomaanse rijk en is tegenwoordig een veelgebruikt instrument in de Roemeense volksmuziek. De nai heeft de grenzen van de techniek en mogelijkheden van de panfluit verlegd en er een veelzijdig instrument van gemaakt voor zowel volksmuziek als klassieke en hedendaagse muziek, jazz en filmpartituren.

Uniek en universeel

In het muzikale landschap van vandaag is de panfluit een minder conventionele instrumentkeuze. Toch heeft de panfluit een langere geschiedenis dan bijna elk ander instrument. Het gebruik van de panfluit strekt zich uit over de hele wereld, van jazz tot filmmuziek, van renaissance tot hedendaags klassiek. De panfluit heeft een rijke wereld aan unieke geluiden die wachten om ontdekt te worden door muzikanten van alle leeftijden en niveaus.

Iedere dag muziek!

"There really is no past, present or future... everything happens right now. You have to be in the moment and be conscious of that, to play improvised music and to live your life in a way that can dance and is flexible."

Jack DeJohnette - Drummer