Geeft les aan
- Kinderen
- Volwassenen
Leslocatie
- Amsterdam
- Haarlem
Gevestigd in
- Amsterdam
Gefeliciteerd! Je hebt een leuke en uitstekende docent voor panfluitlessen gevonden! Bekijk de pagina van de panfluitleraar in jouw buurt en boek meteen een proefles!
Gevonden! De proefles kost 25,-euro, maar dit wordt in mindering gebracht bij de aanschaf van je eerste Strippenkaart van 5 of 10 lessen!
Neem via deze site contact op met een fantastische privé panfluitleraar in jouw buurt en ontdek wat er mogelijk is!
Bij Vivaldi Music Lessons vind je alle soorten muzieklessen voor beginners en gevorderden. Instrumentale en vocale muzieklessen voor kinderen jongeren en volwassenen.
Het maakt niet uit of je nog nooit actief met muziek bent bezig geweest en voor het eerst panfluitlessen gaat nemen, of dat je vergevorderd bent en bij een professionele en ervaren docent je kennis van muziek wilt verbreden en je vaardigheden wilt ontwikkelen en perfectioneren. Voor je docent is je instelling belangrijk, maar maakt je niveau niet uit!
Zoek je een origineel en waardevol geschenk? Geef 3 panfluitlessen cadeau!
De panfluit komt in vele vormen voor en is bekend onder verschillende namen: panfluit, syrinx, frestel, nai, miskal, enz. Elke naam wijst in wezen naar hetzelfde instrument maar uit verschillende tijden of plaatsen. Vanaf het begin van de panfluit in het oude Griekenland tot op de dag van vandaag hebben alle panfluiten een overeenkomst: het zijn aan de randen geblazen aerofoons die bestaan uit een rij van gestopte pijpen.
De geschiedenis en ontwikkeling van de panfluit is een zeer lang en fascinerend verhaal dat begint met de beroemde mythen van het oude Griekenland, het verhaal van de god Pan en de nimf Syrinx. Sinds de Griekse Oudheid is de panfluit over de hele wereld gevonden. De panfluit, in diverse maten en soorten, wordt in de Andes en andere delen van Latijns Amerika veelvuldig gebruikt. De prachtige klank is warm en betoverend.
De gebogen panfluit is de Roemeense variant: de nai.
De nai zelf vindt zijn oorsprong in het Ottomaanse rijk en is tegenwoordig een veelgebruikt instrument in de Roemeense volksmuziek. De nai heeft de grenzen van de techniek en mogelijkheden van de panfluit verlegd en er een veelzijdig instrument van gemaakt voor zowel volksmuziek als klassieke en hedendaagse muziek, jazz en filmpartituren.
In het muzikale landschap van vandaag is de panfluit een minder conventionele instrumentkeuze. Toch heeft de panfluit een langere geschiedenis dan bijna elk ander instrument. Het gebruik van de panfluit strekt zich uit over de hele wereld, van jazz tot filmmuziek, van renaissance tot hedendaags klassiek. De panfluit heeft een rijke wereld aan unieke geluiden die wachten om ontdekt te worden door muzikanten van alle leeftijden en niveaus.