Pianoles

Muziekles van topmusici

Voor wie zijn de pianolessen?

Het maakt niet uit of je nog nooit actief met muziek bent bezig geweest en voor het eerst pianolessen gaat nemen, of dat je vergevorderd bent en van een professionele en ervaren pianodocent de fijne kneepjes van het vak wilt leren. Voor je pianodocent is je instelling belangrijk, maar maakt je niveau niet uit!

Pianolessen voor beginners

Je hoeft nog geen noten te kunnen lezen en ook geen algemene muzikale basis te hebben. Je leert het allemaal in je pianoles. Dus als je nog onbekend bent met muziek en nog niet helemaal weet waar je eigenlijk aan gaat beginnen, kun je gewoon contact opnemen met een pianodocent en beginnen met pianoles.

Pianolessen voor meer gevorderden

Ook als je vroeger gespeeld hebt en de draad weer wilt oppakken, of regelmatig muziek maakt en merkt dat je pianotechniek aan een opfrisbeurt toe is, is het logisch dat je op zoek bent naar een echte pianodocent die je verder helpt en inspireert. En dus komen we graag met jou in contact!

Waar vind je een leuke pianodocent?

Via Vivaldi Music Lessons vind je deskundige enthousiaste musici, die naast optredens ook lesgeven. Bekijk de pagina van de pianodocent waar je meer van wilt weten. Je kunt direct in contact komen met een pianodocent om een proefles piano te reserveren. All het contact, alle afspraken en de betaling van de lessen lopen direct via je docent. Persoonlijk en flexibel!

Wat is het voordeel van privéles piano?

Persoonlijke aandacht, tips en oefeningen op maat die precies aansluiten op waar jij mee bezig bent en wat jij wilt leren en ontwikkelen. Om snel vorderingen te maken, je optimaal te kunnen verdiepen en alle ins en outs van piano goed aan te leren en te verfijnen, ga je met jouw passie voor piano dus het beste direct naar een ervaren pianodocent. Een professionele musicus die al jouw uitdagingen rond piano kent en begrijpt en gespecialiseerd is het geven van privé pianolessen.

Worden de pianolessen in een muziekschool gegeven?

Vivaldi Music Lessons is geen muziekschool, maar een platform voor zelfstandige en hoog gekwalificeerde muziekdocenten. Vanwege de persoonlijke sfeer in je les worden de pianolessen meestal bij de leraar thuis, of in zijn of haar studio gegeven.

Pianoles bij jou aan huis

Sommige docenten bieden de mogelijkheid van lessen bij jou thuis. Je pianodocent bespreekt met jou of dit een optie is en wat de eventuele bijkomende kosten zijn.

Waarom is een proefles piano belangrijk?

De klik met je pianodocent is super belangrijk. Om je op je gemak te kunnen voelen tijdens je pianoles is een persoonlijke band met je docent prettig en is het belangrijk als je een match voelt. Het is soms fijn om je verhaal kwijt te kunnen en even uit je dagelijkse routine te stappen. Dat hoort er allemaal bij! We houden van een ongedwongen en positieve sfeer in je les, zodat je er altijd met plezier naar toe gaat. Lees hier hoe de leerlingen hun lessen ervaren!

Is de proefles piano gratis?

De proefles piano is de perfecte gelegenheid om kennis te maken met je pianodocent en alles over repertoire, lestijden, lesprijzen, frequentie en leslocatie te bespreken. De proefles kost 25,-euro. Maar je krijgt de 25,- euro van de proefles terug als je een Strippenkaart met pianolessen koopt.

Is pianoles duur?

De prijs voor een privé pianoles is markt conform. Het bedrag van de lessen komt geheel ten goede aan de docent bij wie je de Strippenkaarten koopt en afrekent. Hierin onderscheidt Vivaldi Music Lessons zich van de meeste platforms voor muzieklessen.

Strippenkaart met pianolessen

De Strippenkaarten bieden de keus van 30 , 45 of 60 minuten per muziekles. Je hebt flexibiliteit om je pianolessen af te spreken wanneer het je het beste uitkomt. Dit kan op een vast moment zijn of een afspraak per keer. Dit regel je direct met je pianodocent. Je koopt de lessen uitsluitend direct via je pianodocent. Als je kaart vol is kun je er altijd weer eentje bijkopen. Misschien hanteert je pianodocent een eigen samenstelling van de Strippenkaart. Kijk daarom altijd ook op het profiel van je docent naar de tarieven.

In welke muzieksoorten kun je les krijgen?

Als je gaat beginnen met pianolessen krijg je een algemene en gedegen (technische /muzikale) basis die direct verbonden is met je muzikale smaak. Vaak is je pianodocent ook nog eens een specialist is in een bepaalde stijl. Dus ook als gevorderde pianoleerling kun je prima terecht om je kennis en vaardigheden te ontwikkelen en te verdiepen bij een expert in Klassieke muziek, Jazz, Wereldmuziek, Pop, Rock, Blues, Latin, Salsa, Klezmer, Folk, Country, Songwriter en veel meer.

Pianolessen cadeaugeven?

Misschien heb je een kennis, partner of familielid die heimelijk de lang gekoesterde wens heeft om met pianolessen te beginnen, maar net een zetje in de rug nodig heeft om de stap te zetten! Wat is er leuker dan hierbij te helpen? Vivaldi Music Lessons biedt de mogelijkheid om direct bij een pianodocent cadeaubon van 3 muzieklessen van 30 minuten te bestellen. En persoonlijk en uniek cadeau, wat altijd in de smaak valt en waar veel gebruik van wordt gemaakt! Kijk hier voor meer informatie over de Muziekles Cadeaubon.

Online pianolessen

In sommige situaties kan het handig zijn om online pianolessen te volgen. Bijvoorbeeld wanneer je in het buitenland bent en je de feedback en input van je pianodocent niet wilt onderbreken. Het kan ook voorkomen dat je docent een concertreis/ tournee maakt en middels online pianolessen even met je verder gaat en zorgt dat je gemotiveerd blijft!

Piano doet bijna altijd mee!

Is er een muzieksoort waar de piano geen rol in speelt? Ongetwijfeld kun je iets bedenken, maar pianospelen geeft echt enorm veel mogelijkheden om welke muziek dan ook te leren spelen. Klassieke muziek, jazz, pop, songwriter, tango, latin en ga zo maar door! Binnen al die stijlen weer talloze mogelijkheden om je persoonlijk uit te drukken in muziek.

Slaan op je snaarinstrument?

Inderdaad! Je kunt de piano zien als een snaarinstrument en tegelijk als een slaginstrument. En dan wordt de piano ook weer een toetseninstrument genoemd, net zoals een klavecimbel, keyboard, Fender Rhodes of bijvoorbeeld een hammondorgel. Van oorsprong en nog steeds is de piano een mechanisch instrument. Klavecimbelbouwer Bartolomeo Cristofori bedacht rond 1700 dat inplaats van de snaar te tokkelen, je ook via een toets een hamertje kon aanslaan. de hamertjes waren van hout en met leek bekleed. Met name Silbermann ontwikkelde het initiatief van Cristofori en verbeterde het mechaniek. De eerste piano's ( van o.a Graf, Broadwood, Cristofori, Silbermann) werden hammer flügel en fortepiano of pianoforte genoemd. De snaren liepen recht over de klankbodem en hadden een ander mechaniek dan de latere piano's en vleugels van o.a Sebastian Erard, Bösendorfer, Bechstein . Erard was een van de eerste bouwers die de bassnaren en de discantsnaren kruiselings, met 2 kammen, over de klankbodem liet lopen. Bij alle vleugels en piano's slaan hamertjes met vilten koppen via een geavanceerd mechaniek de snaren aan, en is het mogelijk het volume en de dynamiek met de aanslag te bepalen.

Pianospelen moeilijk?

De techniek van pianospelen is net zo lastig en complex als je zelf wilt... en dat kan heel ver gaan! Je kunt echter al plezier aan je piano beleven wanneer je een paar akkoorden mooi kunt spelen onder een melodie. Of als je eerste sonatine, inventie van Bach, Schubert sonate of een van de meest virtuoze stukken die je kunt bedenken tijdens een leerlingenuitvoering tot klinken komt!

Improvisatie

Improviseren biedt enorm veel mogelijkheden en ook hiervoor geldt dat je in iedere muzieksoort je eigen grenzen kunt opzoeken en verleggen. Onder leiding van een ervaren en enthousiaste docent kom je uiteraard heel ver en ben je steeds gemotiveerd en geïnspireerd. Dus als je een absolute beginner bent of als je al een tijd piano speelt en jij je wilt verdiepen in een bepaalde muzieksoort: Meld je aan voor een proefles. Met de strippenkaart van 10 pianolessen ben je flexibel en verlies je nooit een les!

Wat leer je?

In de privé pianolessen werk je op een plezierige en ontspannen manier aan een uitstekende technische basis om je pianospel te ontwikkelen in de richting die jouw voorkeur heeft. Je leert om vrij en meer ontspannen muziek te kunnen maken! Met toonladders, akkoorden, muziektheorie, improvisatie, etudes en voordrachtstukken vergroot jij je mogelijkheden om je in muziek te kunnen uiten!

Iedere dag muziek!

"There really is no past, present or future... everything happens right now. You have to be in the moment and be conscious of that, to play improvised music and to live your life in a way that can dance and is flexible."

Jack DeJohnette - Drummer