Saxofoonles

Muziekles van topmusici

Voor wie zijn de saxofoonlessen?

Het maakt niet uit of je nog nooit actief met muziek bent bezig geweest en voor het eerst saxofoonlessen gaat nemen, of dat je vergevorderd bent en van een professionele en ervaren saxofoonleraar de fijne kneepjes van het vak wilt leren. Voor je saxofoonleraar is je instelling belangrijk, maar maakt je niveau niet uit!

Saxofoonlessen voor beginners

Je hoeft nog geen noten te kunnen lezen en ook geen algemene muzikale basis te hebben. Je leert het allemaal in je saxofoonles. Dus als je nog onbekend bent met muziek en nog niet helemaal weet waar je eigenlijk aan gaat beginnen, kun je gewoon contact opnemen met een saxofoonleraar en beginnen met saxofoonles.

Saxofoonlessen voor meer gevorderden

Ook als je vroeger gespeeld hebt en de draad weer wilt oppakken, of regelmatig muziek maakt en merkt dat je saxofoontechniek aan een opfrisbeurt toe is, is het logisch dat je op zoek bent naar een echte saxofoonleraar die je verder helpt en inspireert. En dus komen we graag met jou in contact!

Waar vind je een leuke saxofoonleraar?

Via Vivaldi Music Lessons vind je deskundige enthousiaste musici, die naast optredens ook lesgeven. Bekijk de pagina van de saxofoonleraar waar je meer van wilt weten. Je kunt direct in contact komen met een saxofoonleraar om een proefles saxofoon te reserveren. All het contact, alle afspraken en de betaling van de lessen lopen direct via je docent. Persoonlijk en flexibel!

Wat is het voordeel van privéles saxofoon?

Persoonlijke aandacht, tips en oefeningen op maat die precies aansluiten op waar jij mee bezig bent en wat jij wilt leren en ontwikkelen. Om snel vorderingen te maken, je optimaal te kunnen verdiepen en alle ins en outs van saxofoon goed aan te leren en te verfijnen, ga je met jouw passie voor saxofoon dus het beste direct naar een ervaren saxofoonleraar. Een professionele musicus die al jouw uitdagingen rond saxofoon kent en begrijpt en gespecialiseerd is het geven van privé saxofoonlessen.

Worden de saxofoonlessen in een muziekschool gegeven?

Vivaldi Music Lessons is geen muziekschool, maar een platform voor zelfstandige en hoog gekwalificeerde muziekdocenten. Vanwege de persoonlijke sfeer in je les worden de saxofoonlessen meestal bij de leraar thuis, of in zijn of haar studio gegeven.

Saxofoonles bij jou aan huis

Sommige docenten bieden de mogelijkheid van lessen bij jou thuis. Je saxofoonleraar bespreekt met jou of dit een optie is en wat de eventuele bijkomende kosten zijn.

Waarom is een proefles saxofoon belangrijk?

De klik met je saxofoonleraar is super belangrijk. Om je op je gemak te kunnen voelen tijdens je saxofoonles is een persoonlijke band met je docent prettig en is het belangrijk als je een match voelt. Het is soms fijn om je verhaal kwijt te kunnen en even uit je dagelijkse routine te stappen. Dat hoort er allemaal bij! We houden van een ongedwongen en positieve sfeer in je les, zodat je er altijd met plezier naar toe gaat. Lees hier hoe de leerlingen hun lessen ervaren!

Is de proefles saxofoon gratis?

De proefles saxofoon is de perfecte gelegenheid om kennis te maken met je saxofoonleraar en alles over repertoire, lestijden, lesprijzen, frequentie en leslocatie te bespreken. De proefles kost 25,-euro. Maar je krijgt de 25,- euro van de proefles terug als je een Strippenkaart met saxofoonlessen koopt.

Is saxofoonles duur?

De prijs voor een privé saxofoonles is markt conform. Het bedrag van de lessen komt geheel ten goede aan de docent bij wie je de Strippenkaarten koopt en afrekent. Hierin onderscheidt Vivaldi Music Lessons zich van de meeste platforms voor muzieklessen.

Strippenkaart met saxofoonlessen

De Strippenkaarten bieden de keus van 30 , 45 of 60 minuten per muziekles. Je hebt flexibiliteit om je saxofoonlessen af te spreken wanneer het je het beste uitkomt. Dit kan op een vast moment zijn of een afspraak per keer. Dit regel je direct met je saxofoonleraar. Je koopt de lessen uitsluitend direct via je saxofoonleraar. Als je kaart vol is kun je er altijd weer eentje bijkopen. Misschien hanteert je saxofoonleraar een eigen samenstelling van de Strippenkaart. Kijk daarom altijd ook op het profiel van je docent naar de tarieven.

In welke muzieksoorten kun je les krijgen?

Als je gaat beginnen met saxofoonlessen krijg je een algemene en gedegen (technische /muzikale) basis die direct verbonden is met je muzikale smaak. Vaak is je saxofoonleraar ook nog eens een specialist is in een bepaalde stijl. Dus ook als gevorderde saxofoonleerling kun je prima terecht om je kennis en vaardigheden te ontwikkelen en te verdiepen bij een expert in Klassieke muziek, Jazz, Wereldmuziek, Pop, Rock, Blues, Latin, Salsa, Klezmer, Folk, Country, Songwriter en veel meer.

Saxofoonlessen cadeaugeven?

Misschien heb je een kennis, partner of familielid die heimelijk de lang gekoesterde wens heeft om met saxofoonlessen te beginnen, maar net een zetje in de rug nodig heeft om de stap te zetten! Wat is er leuker dan hierbij te helpen? Vivaldi Music Lessons biedt de mogelijkheid om direct bij een saxofoonleraar cadeaubon van 3 muzieklessen van 30 minuten te bestellen. En persoonlijk en uniek cadeau, wat altijd in de smaak valt en waar veel gebruik van wordt gemaakt! Kijk hier voor meer informatie over de Muziekles Cadeaubon.

Online saxofoonlessen

In sommige situaties kan het handig zijn om online saxofoonlessen te volgen. Bijvoorbeeld wanneer je in het buitenland bent en je de feedback en input van je saxofoonleraar niet wilt onderbreken. Het kan ook voorkomen dat je docent een concertreis/ tournee maakt en middels online saxofoonlessen even met je verder gaat en zorgt dat je gemotiveerd blijft!

Leren improviseren op je saxofoon is een leuk en intensief proces. Kennis van akkoorden, veel luisteren naar opnames, naspelen en aan je techniek en sound werken is wat je gaat ontwikkelen. Om snel vorderingen te maken en gemotiveerd en geïnspireerd te worden doe je dit het beste samen met een ervaren muzikant. Je deelt je enthousiasme voor je instrument en de muziek die je boeit. Saxofoon spelen is echt fantastisch. Je kunt er in zoveel muzieksoorten mee terecht! Klassiek saxofoon is prachtig en in ensembleverband kun je enorm veel arrangementen spelen. Tango, Jazz, pop, soul, DJ en wat je maar lekker vindt. Old school, Swing, Bebop, Funky stuff of Hiphop?

Proefles Sax?

Wil je sax leren spelen maar heb je nog nooit geprobeerd? Met een gratis proefles en een starterspakket van 3 lessen ben je er snel achter hoe leuk het is! Heb je al jaren gespeeld en wil je aan je klank werken en je verdiepen in verschillende muzieksoorten? Er zijn verschillende soorten saxofoons: sopraan, alt, tenor en bariton. Met al deze instrumenten kun je een enorme diversiteit aan stijlen spelen. Je leert in de lessen ademtechniek, een gezonde en ontspannen houding, van muziek spelen, leuk en progressief studiemateriaal en je speelt natuurlijk je favoriete muziek. Real Book, scales en harmonieleer is van belang als je gaat improviseren. Ook al heb je het druk op je werk of op school; met de flexibiliteit van de strippenkaart van 10 lessen blijf je goed bezig en verlies je nooit een les! Speel je in een band of in een combo of heb je zin in een saxofoonkwartet te spelen? Ook lessen bandcoaching en muziektheorie. Informeer bij je docent!

Iedere dag muziek!

"There really is no past, present or future... everything happens right now. You have to be in the moment and be conscious of that, to play improvised music and to live your life in a way that can dance and is flexible."

Jack DeJohnette - Drummer