Saz Baglama les in Rotterdam Blijdorp

Zoek je sazlessen in Rotterdam Blijdorp?

Wat goed dat je deze site bezoekt! Bij Vivaldi Music Lessons slaag je zeker om een enthousiaste professionele sazleraar in de buurt van Rotterdam Blijdorp te vinden!

Voor wie zijn de sazlessen?

Onze superleuke en motiverende sazlessen zijn zowel voor kinderen, jongeren als voor volwassenen. Of je nog nooit zelf actief met muziek bezig bent geweest of regelmatig speelt of zingt; er gaat een wereld voor je open wanneer je ontdekt wat er vocaal en instrumentaal allemaal mogelijk is. Het is een fantastische belevenis om de magie van muziek te ervaren! De beste motivatie als je jouw vaardigheden en muzikaliteit wilt ontwikkelen. 

Sazlessen met een strippenkaart

Je kunt ieder moment van het jaar instappen en met sazlessen beginnen. De strippenkaarten van 5 of 10 privélessen bieden je gemak en maximale flexibiliteit.

Waarom een proefles saz/ baglama?

Het is fijn om eerst even kennis te maken met de docent van je keuze. Belangrijk voor jou dat je een beeld krijgt van de locatie waar de sazlessen worden gegeven. Je krijgt ook informatie over de lesprijzen, de beschikbaarheid en een indruk van de manier van lesgeven. Goed om te weten: je instelling is belangrijk voor je docent, maar je niveau maakt niet uit!

Privé saz baglama les brengt je verder!

Persoonlijke aandacht is een kwalitiet die in een inspirerende saz baglama les thuis hoort. Je muziekles is een belangrijk moment waarin je, samen met je docent, stappen zet om je doelen te bereiken. Je sazleraar weet dat je met gerichte aanwijzingen en inspanning heel ver kunt komen!

Is de proefles gratis?

Je krijgt een gratis proefles bij aanschaf van je eerste Strippenkaart van 5 of 10 lessen. De proefles kost anders 25,-euro.

Wat zijn de voordelen van een strippenkaart met sazlessen? 

 • Flexibiliteit om je muzieklessen af te spreken. 
 • Instappen in het jaar wanneer jij wilt.
 • Onbeperkt lessen bijkopen.
 • Je koopt de strippenkaarten direct bij je docent.
 • Strippenkaarten van 5 of 10 lessen van 30, 45 of 60 minuten
 • Gratis proefles van 30 minutenbij aankoop 1e strippenkaart

Saz Baglama les aan huis in Rotterdam Blijdorp

Op zoek naar een sazleraar die bij jou aan huis komt? Boek meteen je proefles om kennis te maken met de docent.

Muziektheorie

Meer weten over waarom Muziektheorie leuk en belangrijk is als je sazlessen volgt? Boek een proefles.

Muziekles Cadeaubon met 3 sazlessen

Met een Muziekles Cadeaubon geef je een zetje in de rug om die lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan: beginnen met sazlessen!

  Waarom privé muzieklessen?

  • Les van een professionele musicus die al jouw uitdagingen rond muziek kent en begrijpt
  • Je leert in je eigen tempo
  • Aandacht voor jou en jouw doelen en wensen
  • Saz Baglama les bij de docent of bij jou aan huis
  • Gezellige en positieve sfeer in je les, zodat je er altijd met plezier naar toe gaat

  Sazlessen voor kinderen in Rotterdam Blijdorp

  • Leuk en motiverend lesmateriaal
  • Een goede leeftijd voor kinderen om met sazlessen te beginnen is ongeveer 7 a 8 jaar oud
  • Instrumentale vocale/vaardigheden
  • Basis muziektheorie
  • Samenspel met docent en plezier in muziek

  Kies hierboven je sazleraar. Plezier in muziek staat centraal!

  Online sazlessen

  Neem contact op met de sazleraar van je keuze als je liever online muzieklessen wilt volgen!

  Saz of Baglama?

  Baglama, vaak Saz genoemd, is al eeuwenlang het instrument van de minstrelen in Turkije. Saz betekent intsrument in het Turks. Minstrelen bezongen van oudsher, in alle culturen, de liefde, het verdriet, de wrok en het geluk, zichzelf begeleidend op Saz. Ze brachten verhalen en geschiedenis al zingend en spelend over. Feitelijk de songwriters uit het verleden! De baglama wordt tegenwoordig veel bespeeld op feesten en als begeleidingsinstrument. Baglama is een peervormige luit en komt zowel voor met een lange hals als met een korte hals.

  Korte Geschiedenis van de Saz

  De baglama is een synthese van historische muziekinstrumenten in Centraal-Azie en pre-Turks Anatolie. Het stamt gedeeltelijk af van het Turkse komuz. De kopuz, of komuz, verschilt van de baglama doordat het een met leer bekleede klankkast heeft en twee of drie snaren, gemaakt van schapendarm, wolvendarm of paardenhaar. Het wordt met de vingers bespeeld in plaats van met een plectrum en heeft een toets zonder fretten. Baglama betekent letterlijk "iets dat vastzit", waarschijnlijk een verwijzing naar de vastgebonden fretten van het instrument. Het woord baglama wordt voor het eerst gebruikt in teksten uit de 18e eeuw. Baglama/ Saz is het meest gebruikte snaarinstrument in Turkije.

  Türkü met begeleiding van saz

  De saz is behalve als solo instrument een perfect instrument om zang te begeleiden. Türkü is de verzamelnaam van traditionele liederen uit verschillende streken in Turkije. Deze liederen zijn erg bekend en zijn vaak mond op mond of door zogenaamde Asik's (troubadours, volksvertellers en zangers) overgeleverd.

  Hoeveel snaren heeft een Baglama?

  De baglama heeft zeven snaren, verdeeld in paren van twee, twee en drie. De Saz kan op verschillende manieren worden gestemd en heeft verschillende namen, afhankelijk van de regio en de grootte: Baglama, Divan Sazi, Bozuk, Cogur, Kopuz Irizva, Cura, Tambura, enz. De cura is het kleinste lid van de baglama-familie: groter dan de cura is de tambura, een octaaf lager gestemd. De Divan sazi, het grootste instrument in de familie, is nog een octaaf lager gestemd.

  Plectrum of vingers?

  Een baglama bestaat uit een klankkast (genaamd tekne), gemaakt van moerbeihout of jeneverbes, beuk, spar of walnoot, het sparren bovenblad (gogus) en een nek of hals van beuk of jeneverbes (sap). De stemsleutels staan bekend als burgu (letterlijk schroef). De fretten van vislijn zitten om de hals vastgemaakt, en kunnen eventueel worden verplaats. De baglama wordt meestal gespeeld met een mizrap of tezene, een soort plectrum, gemaakt van kersenhoutschors of plastic. In sommige regio's wordt het gespeeld met de vingers in een stijl die bekend staat als Selpe of Serpe.

  Saz Baglama les in Rotterdam Blijdorp

  Zoek je een enthousiaste sazleraar in de omgeving Rotterdam Blijdorp? Kwaliteit en plezier in muziek voor alle leeftijden! Privé saz baglama les voor beginners en gevorderden. Strippenkaart van 10 lessen voor gemak en flexibiliteit. Kies je sazleraar en neem contact op voor een proefles!